Κλεισούρα - Λέχοβο: Προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο «Σιουμπρέτσι» - OlaDeka

Κλεισούρα – Λέχοβο: Προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο «Σιουμπρέτσι»

Δείτε την ανακοίνωση από την «Καλλιστώ» για την εξέλιξη που έχουμε όσον αφορά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη βουνό «Σιουμπρέτσι» που όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει στην περιοχή της Κλεισούρας δηλώνουμε εκτός των άλλων μεγάλη απορία γιατί αποκρύπτουν την κανονική αυτή ονομασία που ξέρουμε από γενιά σε γενιά και μας αναφέρουν μια ονομασία «Δούκας» που δεν είχαμε ακούσει ποτέ στη ζωή μας μέχρι πρότινος…

Δείτε το κείμενο που δημοσίευσε η «Καλλιστώ» σήμερα:

Εκδόθηκε εχθές Δευτέρα 29 Απριλίου η προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στην τοποθεσία «Δούκας» του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου, εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Λεχόβου Δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον διαρκή αγώνα για την ακύρωση της εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ, η οποία δίνει μια «ανάσα» στο τοπικό κίνημα που διεκδικεί την προστασία ενός πολύτιμου οικοσυστήματος.

Ο ορεινός όγκος Βέρνου-Βιτσίου είναι ήδη επιβαρυμένος από σχεδιαζόμενους και εν λειτουργία ΑΣΠΗΕ, ενώ οι οικολογικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές με καταστροφή δασικών βιοτόπων προστατευόμενων ειδών και υπογείων υδάτων που υδρεύουν οικισμούς.

Η Καλλιστώ, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την οριστική ακύρωση του έργου και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει ήδη συντελεστεί.

*Φωτογραφία από την πρόσφατη κινητοποίηση (24/3/2024) κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου

Καλλιστώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria