Ημερίδα ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του Αιολικού Πάρκου “Δούκας” (Κλεισούρα - Λέχοβο) - OlaDeka

Ημερίδα ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του Αιολικού Πάρκου “Δούκας” (Κλεισούρα – Λέχοβο)

Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: Αιολικό Πάρκο “Δούκας” – “Ποιες είναι οι επιπτώσεις στη φύση και το περιβάλλον”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7/05/23 και ώρα 11:00, στο κτήριο του Ενωτικού Συλλόγου, στην πλατεία του Λεχόβου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων του Λεχόβου και της ευρύτερης περιοχής, σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση του Αιολικού Σταθμού στη θέση “Δούκας”. Ποιές οι επιπτώσεις στη φύση, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία;
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα που αφορούν τις ΑΠΕ.
Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.
Η παρουσία σας στην ημερίδα είναι σημαντική. Το ζήτημα μας αφορά όλους. Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση. Ο τόπος μας είναι πολύτιμος και η αξία του φυσικού μας περιβάλλοντος ανεκτίμητη!
ΟΜΑΔΑ SAVE ΛΕΧΟΒΟ
*Ευχαριστούμε τον Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» για την παραχώρηση της αίθουσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ:

  • Στέφανος Πράσσος περιφερειακός σύμβουλος: «Συνέπειες από τα αιολικά στους κατοίκους και στην Ηλεκτροπαραγωγή.» (χρόνος 20 λεπτα)
  • Γιώργος ΜερτζάνηςΔρ. βιολογίας – επιστημονικός υπεύθυνος ΚΑΛΛΙΣΤΩ.:      «Επιπτώσεις των ΑΣΠΗΕ στα μεγάλα θηλαστικά – περίπτωση του ΑΣΠΗΕ “Δούκας” – ανασκόπηση κατάστασης και ενεργειών.» (χρόνος 20 λεπτά)
  • Νίκος Γιαννάκηςβιολόγος – μελετητής των Σχεδίων Διαχείρισης για τις περιοχές NATURA 2000 της Δυτικής Μακεδονίας.:      «Η συμβολή της διατήρησης και της αναγέννησης των οικοσυστημάτων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και ο αρνητικός ρόλος της εγκατάστασης βιομηχανικών ΑΠΕ σε ανέγγιχτες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας» (χρόνος 20 λεπτά)
  • Όλγα Αλεξάνδρου Δρ. Δασολογίας Ορνιθολογίας (Εταιρία προστασίας Πρεσπών):      «Χωροθέτηση ΑΣΠΗΕ εντός διαδρόμων μετακίνησης πελεκάνων και η περίπτωση του ΑΣΠΗΕ στη θέση “Δούκα”» (χρόνος 20 λεπτά)
  • Τρύφωνας Κόλλιας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου:      «Οι νομικές ενέργειες αντιμετώπισης της αλόγιστης εγκατάστασης Αιολικών Μονάδων.»(χρόνος 20 λεπτα)
  • Ερωτήσεις/συζήτηση (χρόνος 45 λεπτά)

ΟΜΑΔΑ SAVE ΛΕΧΟΒΟ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria