Γρηγόρης Γρηγοριάδης: Το πρόβλημα που ανέκυψε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανέδειξε την έλλειψη σοβαρότητας της δημοτικής αρχής - OlaDeka

Γρηγόρης Γρηγοριάδης: Το πρόβλημα που ανέκυψε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανέδειξε την έλλειψη σοβαρότητας της δημοτικής αρχής

Σχετικά με το 4ο Δημοτικό Σχολείο, οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις ώστε να συμβάλλουμε στο σοβαρό – και όχι μικροπολιτικό – δημόσιο διάλογο.

Καταρχάς είμαστε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας και αναβάθμισης όλων των σχολείων του δήμου Καστοριάς και θέση μας είναι ότι, οποιαδήποτε αλλαγή αφορά σε σχολείο θα πρέπει να είναι προς όφελος των παιδιών, της κοινωνίας και να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μέσα στα πλαίσια ενός σοβαρού δημοκρατικού διαλόγου των αρμοδίων φορέων και συλλόγων.

Το πρόβλημα που ανέκυψε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανέδειξε την έλλειψη σοβαρότητας της δημοτικής αρχής. Αποτελεί όμως και συνέπεια του δημογραφικού προβλήματος της περιοχής μας, με την πόλη και τον δήμο μας να έχουν “μικρύνει” και ο αριθμός των μαθητριών και μαθητών να μειώνεται.

Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί το σοβαρότερο και υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του τόπου μας, οι συνέπειες του οποίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς λαϊκισμούς και παχιά λόγια.

Η μείωση του πληθυσμού του δήμου μας είναι η βασικότερη αιτία των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας, γι’ αυτό και αποτελεί για εμάς το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών.

Καλούμαστε να “απαντήσουμε” στην αιτία των προβλημάτων παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων, ενεργειών και δράσεων και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Τα μεγάλα λόγια, τα “επικοινωνιακά πυροτεχνήματα” δεν προσέφεραν και δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως θετικό και η αντιπαράθεση γονέων και συλλόγων δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, κάτι ανεπίτρεπτο. Άλλωστε όπως είναι γνωστό: «στην αναμπουμπούλα μόνο ο λύκος χαίρεται».

Με σεβασμό στην αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria