Τι θα συμβεί αν μειώσετε τη ζάχαρη για 2 εβδομάδες; - OlaDeka

Τι θα συμβεί αν μειώσετε τη ζάχαρη για 2 εβδομάδες;

Η μείωση της ζάχαρης περιλαμβάνει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Η ζάχαρη είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά τρόφιμα και αποτελεί μια βασική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, η χρόνια υπερβολική ποσότητα ζάχαρης , προκαλεί χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Για να καταλάβετε, ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει την τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης ημερησίως από αυτή που πρέπει. Οπότε είναι πολύ εύκολο κάποιος να εθιστεί σε αυτήν.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εθίζονται στην υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα γινόταν αν σταματήσατε να τρώτε ζάχαρη για 2 εβδομάδες ή 14 ημέρες; Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των The Epoch Times, τα οφέλη είναι πολλά και διαφορετικά από το να κόψετε τη ζάχαρη.

Μερικά από τα οφέλη της μείωσης της ζάχαρης περιλαμβάνουν:

Υγιές Δέρμα

Σύμφωνα με τον κλινικό δερματολόγο, Δρ Saya Obayan, MD, η φλεγμονή που προκαλείται από την κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες δερματικές παθήσεις.

Η ζάχαρη ανήκει σε αυτή την κατηγορία τροφών και η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει τη δυνατότητα του δέρματός να επιδιορθώνει το κολλαγόνο, σημαντική πρωτεΐνη για το δέρμα που εξασφαλίζει την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή του. Οπότε, αν μειώσετε τη ζάχαρη, μειώνετε και όλα τα αρνητικά που προκαλεί στο κολλαγόνο, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης και της πρόωρης γήρανσης.

Υγεία της καρδιάς

Η υπερβολική προσθήκη ζάχαρης μπορεί να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης φλεγμονής, αλλά και μειώνει τη λειτουργία της ινσουλίνης.

Αλλά η μείωση της ζάχαρης μπορεί να περιορίσει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο σώμα και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ακόμα περισσότερη ενέργεια

Ως υδατάνθρακας ζάχαρη αφομοιώνεται και απορροφάται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματός σας, το οποίο μπορεί στιγμιαία να αποδίδει ως ενέργεια, αλλά στην πορεία καταλήγετε ακόμα πιο κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

Η μείωση της ζάχαρης και η αντικατάστασή της με πρωτεΐνη μπορεί να αποδώσει σε υψηλή ενέργεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υγιή Νεφρά

Η μείωση της ζάχαρης και των υδατανθράκων μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία των νεφρών, γεγονός πολύ σημαντικό για τους πάσχοντες από διαβήτη.

 Τα νεφρά στο διαβήτη είναι το πρώτο όργανο που επηρεάζεται λόγω των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Όταν μειώνεται, όμως, η κατανάλωση ζάχαρης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα παραμένουν φυσιολογικά, όπως και η υγεία των νεφρών.

Απώλεια βάρους

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα της μείωσης της ζάχαρης που είναι η απώλεια βάρους.

Η ζάχαρη έχει κενές θερμίδες , πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει, με απλά ελληνικά, ότι παχαίνει.

Η αντικατάσταση της ζάχαρης με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά μπορεί να σταθεροποιήσει την κατανομή του βάρους και του λίπους και να προσφέρει ένα πιο ομοιόμορφο σώμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria