Cambya: Το νέο γλυκαντικό που λύνει τα χέρια στους κατασκευαστές Light ζαχαρωδών και γλυκών - OlaDeka

Cambya: Το νέο γλυκαντικό που λύνει τα χέρια στους κατασκευαστές Light ζαχαρωδών και γλυκών

Η FoodTech start-up εταιρεία, B.T. Η Sweet Ltd, αποκάλυψε την Cambya, ένα φυτικό υποκατάστατο ζάχαρης “ένα προς ένα”, για πολλαπλές εφαρμογές, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να φτιάξουν ένα απολαυστικό κέικ και να το φάνε χωρίς ενοχές και χωρίς άλλους συμβιβασμούς στη γεύση.

Η ιδιόκτητη φόρμουλα βασίζεται σε διαλυτές ίνες, φρούτα μοναχών (Τα φρούτα μοναχού καλλιεργούνται για το εκχύλισμα των καρπών τους, που ονομάζονται μογροσίδες , που δημιουργούν μια αίσθηση γλυκύτητας 250 φορές ισχυρότερη από τη σακχαρόζη) και επιλεγμένα βότανα, ενώ είναι ένα υποκατάστατο ζάχαρης ένα προς ένα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την τυπική λευκή ζάχαρη τόσο σε ποσότητα όσο και σε γεύση. Αποτελεί πλούσια πηγή φυσικών ευεργετικών ινών, προσφέρει βέλτιστη γλυκαντική ικανότητα και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν αφήνει παρατεταμένες επιγεύσεις. Βασίζεται δε σε διαλυτές ίνες που βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και στην αύξηση του κορεσμού.

«Ενώ τα φυσικά γλυκαντικά κερδίζουν δημοτικότητα, η τάση για μερικά από αυτά να αναδίδουν μια πικρή επίγευση που διαρκεί, περιορίζει τη χρήση τους», λέει ο Gil de-Picciotto, συνιδρυτής της B.T. Sweet. Η Cambya αποτελεί αποτέλεσμα μιας τριετούς R&D καμπάνιας με ανάμειξη και αντιστοίχιση ευρείας σειράς ινών, φυσικών γλυκαντικών και βοτανικών.

Η ομάδα διερεύνησε επίσης διαφορετικές τεχνικές ανάπτυξης για να εξασφαλίσει υψηλή διαλυτότητα και ανώτερη ικανότητα ανάμειξης για ομαλή ενσωμάτωση σε προϊόντα τροφίμων και ποτών, σε όλα με την ελάχιστη επεξεργασία.

«Από πλευράς σχεδιασμού, το μοναδικό μας γλυκαντικό σύστημα ενσωματώνει όλες τις ιδιότητες της επιτραπέζιας ζάχαρης σε γεύση και υφή, αλλά στην πραγματικότητα περιέχει μηδενική προσθήκη σακχαρόζης ή τεχνητά πρόσθετα, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά καλύτερα για εσάς», λέει ο Yoav Gaon, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της B.T. Sweet.

«Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας των καταναλωτών για απόλαυση και της επιθυμίας τους να περιορίσουν την πρόσληψη ζάχαρης. Αυτή η λύση βοηθά, επίσης, τους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών να κάνουν αλλαγές στη σύσταση των προϊόντων τους, να αλλάξουν τις ετικέτες και να αφαιρέσουν ανεπιθύμητες προειδοποιήσεις όπως “υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα” που επιβάλλονται προς το παρόν σε πολλές χώρες».

Σύμφωνα με την παγκόσμια «Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή» της Innova Market Insights που πραγματοποιήθηκε το 2020, τέσσερις στους δέκα καταναλωτές μείωσαν την κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της περιόδου των 12 μηνών που αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, με κύριο λόγο την πρόληψη των παθήσεων υγείας, ακολουθούμενο από τη διαχείριση βάρους και την υγεία των δοντιών.

Δεδομένου της νέας νομοθεσίας και των φορολογικών εισφορών που επιβάλλονται στη ζάχαρη, αλλά κυρίως του γεγονότος ότι οι καταναλωτές θέτουν ολοένα και περισσότερο υγεία και ευ ζην στο επίκεντρο των επιλογών τους για σνακ – ποτά, οι εταιρείες αναζητούν βιώσιμα μέσα για την αναμόρφωση των προϊόντων τους με στόχο τη μείωση της ζάχαρης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστώθηκε στασιμότητα στην κατανάλωση ζάχαρης το 2020, με ταυτόχρονη αύξηση των εναλλακτικών γλυκαντικών, ειδικά στα αποκλειστικά φυσικά και φυτικής προέλευσης προϊόντα. Η παγκόσμια αγορά υποκατάστατων ζάχαρης προβλέπεται να ανέλθει σε 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ) έως το 2026.

«Μπορούμε να πούμε, κυριολεκτικά, ότι η απόδειξη της Cambya βρίσκεται στην πουτίγκα. Έχουμε δοκιμάσει εργαστηριακά τη σύνθεσή μας σε διάφορες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής, συμπεριλαμβανομένων του παγωτού και της πουτίγκας, με πολύ ενθαρρυντικά και λαχταριστά αποτελέσματα. Η Cambya θα παράγεται στην Ευρώπη και αρκετές μάρκες CPG τη δοκιμάζουν ήδη», δήλωσε ο Dagi Pekatch, Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας.

«Έχουμε ένα λειτουργικό proof-of-concept που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα εφαρμογής σε ξηρή, υγρή – ζεστή και κρύα εφαρμογή, στοιχείο που μειώνει σημαντικά το χρόνο και το κόστος των δοκιμών των τροφίμων στο εργαστήριο. Η Cambya προσφέρει μια λύση που ταιριάζει σε όλους, όπως και η ζάχαρη», προσθέτει με τη σειρά του ο Yoav Gaon.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria