Α. Μιχαλοπούλου: Πώς είναι να έχεις τη λοίμωξη Covid19; - OlaDeka

Α. Μιχαλοπούλου: Πώς είναι να έχεις τη λοίμωξη Covid19;

Πώς είναι να έχεις τη λοίμωξη Covid19; Την πέρασες ήπια, ε; Ευτυχώς την περνάνε ελαφριά, τώρα (άρα χαλαρά, δεν τρέχει τίποτα)… Οι μάσκες είναι για τις Απόκριες.. Τα rapid test και τα εμβόλια είναι για… τα πρόβατα! 

Και φυσικά, ο Κορονοϊός αφορά όλους τους άλλους, εκτός από εμάς (τους ξύπνιους) που αψηφούμε τα μέτρα και ονειρευόμαστε τσίπουροκατάσταση και Πάσχα στο χωριό.” Η “επιστημονική” κοινότητα του Facebook ξεσπαθώνει καθημερινά και βγάζει πορίσματα που θα ζήλευε και νομπελίστας…Θα σου πω εγω, λοιπόν, πώς είναι να έχεις Covid19 ,για να σου φύγει η μαγκιά και η επαναστατική διάθεση.Και θα σου φύγει σίγουρα, γιατί το μόνο που θα σ’ενδιαφέρει τότε, θα είναι να μη δείξει το οξύμετρο κάτω από 94 και μετράς τις ανάσες σου..Ναι, μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, που λένε. Ναι, και σε σένα ακόμα που φοράς διπλή μάσκα και λούζεσαι με αντισηπτικό. Το συναπάντημα με τον αόρατο εχθρό είναι αναπάντεχο. Η δική μου διαδρομή, αυστηρά,εδώ και ένα χρόνο είναι :σπίτι, σχολείο, σούπερ μάρκετ. Καμία μάζωξη, φουλ μάσκα, αντισηπτικό και SMS. Κι όμως συναντηθήκαμε.. 

Ναι, ευτυχώς τα συμπτώματα ήταν ήπια. Αυτό δε σήμαίνει όμως ότι ήταν βόλτα στο πάρκο… Αυτή η λοίμωξη, δεν είναι “μια γρίπη, βρε αδερφέ, δε βαριέσαι”. Δεν είναι προβλέψιμη. Δεν ξέρεις πότε και πώς κορυφώνεται. Στην κατ’οίκον νοσηλεία, είσαι μόνο εσύ και Αυτός…. Άντε και κανένα αντιπυρετικό για υποστήριξη, βιταμίνες και ήλιος.Και το θερμόμετρο και το οξύμετρο που στέναξαν από τη χρήση. 

(στο τέλος, μου έβγαλαν τις μπαταρίες και τις έκρυψαν για να σταματήσω το μέτρημα)!

Παίζει, λοιπόν, παιχνίδια με το σώμα, αλλά κυρίως με το μυαλό σου. Τη μια μέρα νομίζεις ότι πας καλά και την άλλη σε ρίχνει στα τάρταρα. Πυρετός, βήχας, ανοσμία, αγευσία, πόνοι στο σώμα, εξάντληση, πονοκέφαλος.. αν είσαι τυχερός. Νοσοκομείο, αν σε καταβάλει. Τα ψυχολογικά όρια δεν είναι ένα και δυό. Η 5η μέρα (που στατιστικά μπορεί να χειροτερέψεις), η 8η μέρα (που πράγματι χειροτέρεψα) η 10η μέρα (που λες ότι τελείωσε, αλλά μπορεί να σε στείλει και στο νοσοκομείο, ευτυχώς δε συνέβει). Ξημερώνει και βραδιάζει και αναρωτιέσαι τι θα σε βρει αύριο. Σου τσακίζει το σώμα, αλλά και το νευρικό σύστημα. Καθόλου ήπιο δε μου ακούγεται αυτό… Και οι μέρες περνάνε με πολύ αργή βελτίωση και είναι και πολλές….Πάνω από 200 αναζητήσεις έσβησα από το ιστορικό της αναζήτησης στο κινητό μου : “Πόσο διαρκεί ο Κορονοϊός;”, “Πότε να πάω στο νοσοκομείο;” , Κορονοϊός και επιδείνωση ” “Εμπειρίες ασθενών”και άλλα τέτοια αισιόδοξα…

Σχεδόν 25 μέρες μετά και αν και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν,η ανασφάλεια υπάρχει ακόμη. Μετατραυματικό στρες είναι αυτό νομίζω, αλλά είμαστε ακόμη εδώ!! Και πάμε παρακάτω!

Γι’αυτό, σας παρακαλώ, όχι άλλες ΑΝΟΗΣΙΕΣ για θεωρίες συνομωσίας, τσιπαρίσματα, ληγμένα εμβόλια κτλ, κτλ… Περάσαμε Κορονοϊό, θα σέβεστε

Υ. Σ Εύχομαι υγεία σε όλους! Πραγματικά, κάντε ότι μπορείτε για να αποφύγετε αυτό το διάολο.

'Πώς είναι να έχεις τη λοίμωξη Covid19; Την πέρασες ήπια, ε; Ευτυχώς την περνάνε ελαφριά, τώρα (άρα χαλαρά, δεν τρέχει…

Δημοσιεύτηκε από Alexandra Michalopoulou στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria