Όπρα Γουίνφρεϊ, Jay-Z και Νάταλι Πόρτμαν επενδύουν στο φυτικό γάλα - OlaDeka

Όπρα Γουίνφρεϊ, Jay-Z και Νάταλι Πόρτμαν επενδύουν στο φυτικό γάλα

Όπρα Γουίνφρεϊ, Jay-Z και Νάταλι Πόρτμαν επενδύουν στο φυτικό γάλα και συγκεκριμένα στο γάλα βρώμης. Η επένδυση έγινε στην Oatly, σουηδική εταιρία, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 90 και μπήκε στην αμερικανική αγορά πριν από 4 χρόνια. Το 2018 άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ με τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται. Αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα, το 41% των αμερικανικών νοικοκυριών αγοράζει vegan γάλα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η Blackstone Group και διασημότητες όπως η ‘Οπρα, ο Jay-Z και η Νάταλι Πόρτμαν αγόρασαν μετοχές 200 εκατ. δολ., κίνηση που θεωρείται ισχυρή ένδειξη για την ανάπτυξη της αγοράς του φυτικού γάλακτος. Η εταιρία είπε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση και την κατασκευή νέων εργοστασίων παραγωγής.

Τέλος, σύμφωνα με το BBC, οι πωλήσεις γάλακτος βρώμης αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια, καθώς οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών ωθούν τους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria