Οι πιο πρόσφατες τάσεις στη διακόσμηση της κουζίνας - OlaDeka

Οι πιο πρόσφατες τάσεις στη διακόσμηση της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ίσως το πιο επισκέψιμο δωμάτιο του σπιτιού σας, άρα θέλετε να είναι ένας χώρος άρτια διακοσμημένος και συνάμα χρηστικός. Πέρα από τα έπιπλα κουζίνας και τις ηλεκτρικές σας συσκευές, η συνολική οργάνωση του χώρου σας είναι μια σημαντική διαδικασία γιατί ενδέχεται να σας ακολουθεί για μία, δύο ή παραπάνω δεκαετίες της ζωής σας. Κάναμε μια έρευνα αγοράς για τις νέες τάσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω όσον αφορά τον χώρο, την διακόσμηση και τα έπιπλα κουζίνας, και συνθέσαμε ένα άρθρο με τις προτάσεις που μας φάνηκαν πιο ενδιαφέρουσες.

1) Φέρτε τη φύση στην κουζίνα σας. Έχετε ένα καθαρό μινιμαλιστικό περιβάλλον κουζίνας, αλλά σας ενοχλεί η μουντίλα που βγάζει; Μπορείτε να φτιάξετε μια κατασκευή πρασινάδας μέσα στην κουζίνα σας, μετατρέποντας κάποιο από τα ράφια της κουζίνα σας, σε οικόσιτο κήπο. Γιατί να μην συμπεριλάβετε σε αυτόν αρωματικά φυτά που θα ενισχύσουν την μαγειρική σας;

2) Κρεμάστε υφασμάτινες κουρτίνες στα ορατά ράφια κουζίνας για να τα μετατρέψετε σε καθαρά ντουλάπια κουζίνας. Επιλέξτε ένα ύφασμα που θα συνδυάζεται με το χρώμα των τοίχων ή σε αντίθεση με αυτά.

3) Βάψτε τα ράφια κουζίνας ή τα ραφάκια στο εσωτερικό των ντουλαπιών σ’ ένα χρώμα που κάνει αντίθεση ή που προτείνει ένα διαφορετικό χρώμα στην σύνθεσή σας. Έτσι για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε καφέ ντουλάπια με μπλε ράφια, ή κίτρινα ντουλάπια με κόκκινα ράφια κουζίνας.

4) Γεμίστε την κουζίνα σας με ράφια αντί για ντουλάπια κουζίνας. Σε αντίθεση με τις παραπάνω προτάσεις, μπορείτε να παίξετε με ανοιχτά ράφια κουζίνας αντί για ντουλάπες, αν σας αρέσει ένα πιο boho στυλ. Αυτό το στυλ ταιριάζει σ’ εσάς που χρησιμοποιείτε καθημερινά την κουζίνα σας, και θέλετε να έχετε μια άμεση σχέση με τα κουζινικά που χρειάζεστε. Αυτή την τάση ακολουθούν και πολλά καταστήματα πλέον στην Αθήνα.

5) Βάψτε έναν τοίχο σε διαφορετικό χρώμα, κάνοντας μια χρωματική έμφαση στην κουζίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε μια ιδιαίτερη ταυτότητα στον χώρο σας και τον διαφοροποιείτε από την κλασική μονοχρωμία.

6) Βάλετε διαφορετικού υλικού τελειώματα στα έπιπλα και στα ράφια κουζίνας σας, για να δώσετε μια εναλλακτική όψη στην κουζίνα σας. Μπορείτε να βάλετε μεταλλικές γωνίες σε ξύλινα ντουλάπια κουζίνας, υφασμάτινα καλύμματα στα πόμολα ή τις γωνίες τους, μεταλλικά περιγράμματα σε γυάλινα ράφια ή ό,τι άλλο σας προτείνει ο διακοσμητής σας.

7) Προσθέστε μια συρόμενη πόρτα για να κρύβετε την μαγειρική σας γωνιά ή τα ράφια κουζίνας σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διατηρείτε καθαρή την όψη της κουζίνας, ειδικότερα όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria