Οι γούνινες τσάντες του Αλέξανδρου Κωτούλα στη καμπάνια της IFF - OlaDeka

Οι γούνινες τσάντες του Αλέξανδρου Κωτούλα στη καμπάνια της IFF

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας οργανώνει και φέτος μία εξαιρετικά σύγχρονη καμπάνια για την προώθηση των σχεδιαστών και των προϊόντων από αυτό το πολυτελές υλικό. Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη σεζόν το ενδιαφέρον στρέφεται σε νέους δημιουργούς που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους στην τόσο ανταγωνιστική αρένα της μόδας.

Είναι τεράστια τιμή για το brand μας, να έχει επιλεγεί ο  ως ένας από τους οκτώ ανερχόμενους σχεδιαστές παγκοσμίως για να αναδείξει τη δουλειά του, και συγκεκριμένα τις πολυτελείς γούνινες τσάντες που σχεδιάζει, στα μεγαλύτερα περιοδικά ανά τον κόσμο.

 IFF_Sh15_039_RGB
Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Αλέξανδρος έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει για την ALEXQUISITE προϊόντα που συνδυάζουν την ειλικρίνεια στο σχεδιασμό και την αντοχή στο χρόνο. Κάθε αξεσουάρ της συλλογής μας έχει κατασκευαστεί στα εργαστήριά μας στη Αθήνα, σε εξαιρετικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και από τεχνίτες με πολλές δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο των δερμάτινων ειδών.
2
 Μεγαλώνοντας στην Καστορία, τη Μέκκα της γούνας, όπου η τέχνη αυτή ανθεί ακόμη και σήμερα, ο Αλέξανδρος ήταν πάντοτε σε άμεση επαφή με εξαιρετικούς τεχνίτες μιάς και η οικογένειά του διατηρούσε παραδοσιακό εργαστήριο στην πόλη. Οι εικόνες αυτές και η εμπειρία από τα παιδικά του χρόνια, τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα αποτελώντας την πιο ισχυρή ίσως πηγή έμπνευσης. Οι τσάντες από γούνα που υπάρχουν πάντα στη συλλογή του brand κατασκευάζονται στην πόλη μιας και αποτελούν συνέχεια της οικογενειακής του παράδοσης.
3
 Με το πέρας των σπουδών του στην Ολλανδία, επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Καστοριά, όπου παρακολουθεί αρκετά σεμινάρια και workshops σχετικά με όλα τα βήματα αυτής της τόσο πολύπλοκης τέχνης.
4
 Όπως αναφέρει και ο ίδιος είναι εξαιρετικά σημαντικό για ένα σχεδιαστή να γνωρίζει κάθε στάδιο από τη φάρμα στο βυρσοδεψείο και από τα δημοπρατήρια στον σχεδιασμό και τον τελικό καταναλωτή. Ως σχεδιαστής δερμάτινων και γούνινων αξεσουάρ, όλη αυτή η γνώση που βρίσκεται συμπυκνωμένη σε ένα τόσο μικρό μέρος, ήταν το πιο δυνατό εφόδιο όταν βγήκε στην αγορά με ένα τόσο αμφιλεγόμενο υλικό.
5
 Δυστυχώς η εικόνα που υπάρχει στον κόσμο είναι πλήρως λανθασμένη λόγω έντονης παραπληροφόρησης και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος σκοπεύει να διορθώσει σε όποιο βαθμό μπορεί.
6
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria