Τα στελέχη στη Silicon Valley φτάνουν στα άκρα... - OlaDeka

Τα στελέχη στη Silicon Valley φτάνουν στα άκρα…

SILICON για να επιβιώσουν καταφεύγουν σε κινήσεις μάλλον υπερβολικές, ωθώντας τον εαυτό τους, την αντοχή τους και τις επιδόσεις τους στα άκρα. Στην κοιλάδα των εξελίξεων, δεν δημιουργούνται μόνο τεχνολογικά trends.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η τάση που επικρατεί στη Μέκκα της Τεχνολογίας είναι η εξαντλητική νηστεία και παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, κάποιοι άλλοι καταφεύγουν στη χρήση μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών. Όλα αυτά για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στους γρήγορους ρυθμούς και τις αυξημένες απαιτήσεις.

Silicon Valley και ξερό ψωμί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 8 μηνών ο Phil Libin, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τεχνητης Νοημοσύνης “All Turtles” αποφεύγει οποιαδήποττε τροφή για δύο έως κι οκτώ ημέρες, ενώ η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων δεν ξεπερνά τις 500. Έχει χάσει σχεδόν 40 κιλά και περιγράφει την παρατεταμένη περίοδο νηστείας ως μια φάση μετασχηματισμού.

“Βιώνω μια σχετική ευφορία. Είμαι σε πολύ καλύτερη διάθεση, εστιάζω καλύτερα και τα επίπεδα της ενέργειάς μου είναι σταθερά. Απλώς αισθάνομαι πολύ πιο υγιειής. Με βοηθά να είμαι καλύτερος CEO”, δήλωσε ο Phil με ένα ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι – ένα από τα πολλά που είχε πιεί εκείνη την ημέρα – στο γραφείο του. “Η νηστεία είναι σίγουρα ένα από τα δύο με τρία πιο σημαντικά πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου”.

Οι κετόνες, θεωρούνται υπερ-κάυσιμο για τον εγκέφαλο και πολλά από τα υποκειμενικά οφέλη της νηστείας, συμπεριλαμβανομένης της διαύγειας, οφείλονται στην αύξηση των κετονών.

Τα στελέχη της Silicon Valley που πειραματίζονται με εκτεταμένες περιόδους νηστείας είναι πολλά, ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται και υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της εξτρίμ νηστείας περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, λιγότερες αλλαγές της διάθεσης και βελτιωμένη παραγωγικότητα.

Παράλληλα με τη νηστεία, παρακολουθούν τις ζωτικές ενδείξεις, καθώς και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αλλά και των κετονών – ενώσεις που παράγονται όταν το σώμα επιτίθεται στις αποθήκες λίπους, αντί να μεταβολίζει απορροφημένους υδατάνθρακες για ενέργεια. Οι κετόνες, θεωρούνται υπερ-κάυσιμο για τον εγκέφαλο και πολλά από τα υποκειμενικά οφέλη της νηστείας, συμπεριλαμβανομένης της διαύγειας, οφείλονται στην αύξηση των κετονών.

Ο Geoffrey Woo, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας biohacking και nootropics HVMN λέει: “Πιθανώς σκέφτεστε ότι επτά ημέρες αποχής από το φαγητό οδηγούν σε λιμοκτονία. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις δύο ή τρεις ημέρες η πείνα εξασθενεί, καθώς τα επίπεδα κετόνης αυξάνονται. Τότε ακριβώς ο εγκέφαλος και το σώμα τροφοδοτούνται με την εναλλακτική πηγή υπερ-καυσίμου. Τις κετόνες” και συμπληρώνει: «Την πρώτη μέρα ένιωθα τόσο πεινασμένος που νόμιζα ότι θα πεθάνω. Τη δεύτερη μέρα πεθαίνα. Αλλά όταν ξύπνησα την τρίτη ημέρα αισθάνθηκα καλύτερα από ποτέ “.

plate

Οι έρευνες για τα οφέλη της μακροχρόνιας ήπιας νηστείας είναι πολλές. Αυτή η υγιεινή συνήθεια δυναμώνει το το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη και τουλάχιστον στα ποντίκια, καθυστερεί τη γήρανση. Όμως αυτή η σκληροπυρηνική εκδοχή, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν παρακολουθείται προσεκτικά, προκαλώντας ακόμη και καρδιακή ανεπάρκεια εφόσον δεν προσλαμβάνονται συμπληρώματα βασικών συστατικών όπως το νάτριο, το μαγνήσιο και το κάλιο. Η εκτεταμένη νηστεία μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία των ανθρώπων σε λοιμώξεις και να επιδεινώσει την κατάσταση των νεφρών.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η νηστεία μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν παρακολουθείται προσεκτικά, διακινδυνεύοντας την καρδιακή ανεπάρκεια εάν δεν προσλαμβάνονται συμπληρώματα βασικών συστατικών όπως το νάτριο, το μαγνήσιο και το κάλιο. Η εκτεταμένη νηστεία μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία των ανθρώπων σε λοίμωξη και να επηρεάσει τη λειτουργία των νεφρών.


Η Αλίκη στη Silicon Valley.

Τελώντας διαρκώς υπό πίεση, οι πρωταθλητές της Silicon Valley λαμβάνουν μικρές δόσεις LSD πριν ξεκινήσουν για το γραφείο. Διακινδυνεύουν την υγεία τους ή τη βελτιστοποιούν;

Στις 7 το πρωί, σε ένα συνηθισμένο σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο του Ρίτσμοντ, η Lily (η εργαζόμενη δεν δήλωσε το πραγματικό της όνομα), δημοσιογράφος που εργάζεται σε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις, κάθεται με ένα φλιτζάνι τσάι και μια τσάντα μεγέθους πιστωτικής κάρτας που μέσα έχει αποξηραμένα μαγικά μανιτάρια.

Η 28χρονη διαχωρίζει τα καπέλα από τους μίσχους και τα τοποθετεί σε ένα μύλο. Στη συνέχεια συσκευάζει το κονιορτοποιημένο μείγμα σε κάψουλες γέλης, ζυγίζοντας το καθένα σε ζυγαριά ακριβείας. Μόλις τελειώσει, βάζει μία από τις κάψουλες στο στόμα της και ξεκινά για τη δουλειά.

«Με βοηθά να σκεφτώ πιο δημιουργικά και να παραμείνω συγκεντρωμένη», λέει. «Διαχειρίζομαι το άγχος μου με ευκολία και μπορώ να διατηρήσω την προοπτική μου υγιή με τρόπο που δεν μπόρεσα να πετύχω παλαιότερα».

LSD και μαγικά μανιτάρια σε μεγάλες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες ψευδαισθήσεις και να επιδεινώσουν τυχόν προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Lily είναι μία από τους πολλούς νέους επαγγελματίες στο Σαν Φρανσίσκο που πειραματίζονται με την “μικρο-δόσεις”. Λαμβάνουν μικρές ποσότητες ψυχεδελικών φαρμάκων – συνήθως μανιταριών LSD– κάθε λίγες μέρες, με την ελπίδα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην εργασία. Σε τόσο μικρές ποσότητες οι χρήστες δεν βιώνουν το ψυχοτρόπο ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και μειώνουν το άγχος.

Όλοι τους, αγοράζουν τις παάνομες ουσίες από το Σκοτεινό Διαδίκτυο(Dark Net) και παραδέχονται πως παρότι μικρές, οι δόσεις μερικές φορές έχουν και ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως ιδρώτας, ταχυκαρδία, άγχος και ημικρανίες.

Ίσως οι μικρο-δόσεις κατά τους εργαζόμενους να οφελούν τις επιδόσεις τους και την αντοχή τους όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της λήψης αυτών των φαρμάκων με αυτή τη συχνότητα δεν είναι ακόμη γνωστές. ΟDavid Nichols πραγματοποίησε ένα πείραμα το 2011, στο οποίο έδωσε δόσεις από 0,08 έως 0,16 mg / kg LSD κάθε δεύτερη ημέρα για τρεις μήνες σε αρουραίους. Με την πάροδο του χρόνου τα ζώα έγιναν επιθετικά και υπερκινητικά, εμφανίζοντας συμπεριφορές που μοιάζουν με ψυχωτικές και προκαλούνται από αλλαγές στο κύκλωμα του εγκεφάλου.

Σε αυτό συμφωνούν και οι εθελοντές των κέντρων απεξάρτησης που τονίζουν πως παρότι δεν υπάρχουν ακόμη κλινικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το LSD και τα μαγικά μανιτάρια προκαλούν μακροχρόνια βλάβη στο σώμα ή μακροχρόνιες ψυχολογικές βλάβες, σε μεγάλες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες ψευδαισθήσεις και να επιδεινώσουν τυχόν προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας.

“Όταν κάποιος λαμβάνει μια ουσία που αλλάζει τη διάθεση, θα υπάρχει πάντα μια δόση κινδύνου. Παρόλα αυτά σε σύγκριση με τους κινδύνους που συνδέονται με άλλα φάρμακα, οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται στο τέλος  της κλίμακας,” λέει ο Harry Shapiro,διευθυντής της βρετανικής φιλανθρωπικής DrugWise.

Παρά τις προειδοποιήσεις, αμφότερα τα στελέχη επιμένουν στις συνήθειες που τους βοηθούν να επιβιώσουν στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον και δηλώνουν πως εάν η παρατεταμένη νηστεία και η λήψη μικρο-δόσεων LSD ήταν επιστημονικώς αποδεδειγμένα επικίνδυνες για την υγεία τους, δεν θα τις υιοθετούσαν…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria