Fur Europe - Η TTIP και η γουνοποιία - OlaDeka

Fur Europe – Η TTIP και η γουνοποιία

ΤΟ oladeka.com ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

To oladeka εδώ και έξι (6) χρόνια παρακολουθεί στενά και εξειδικευμένα την επικαιρότητα αλλά και ότι σχετίζεται με τις εξελίξεις που αφορούν στην ελληνική και τη διεθνή γουνοποιία. Μία ματιά στην κατηγορία γούνα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πιστοί και αφιερωμένοι στην προσπάθεια αυτή συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε κάθε τι που προκύπτει στο πανόραμα των ειδήσεων που αφορούν στον κλάδο. Έτσι και ενώ εδώ και πολύ καιρό έχουμε ήδη δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα σε Ευρώπη – Αμερική και Καναδά ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ  κ.α  σήμερα επανερχόμαστε με νέες πληροφορίες για την πολυσυζητημένη εμπορική συμφωνία TTIP, μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με πληροφορίες και απόψεις των ειδικών του FUR EUROPE.

Μετά την νίκη του κ. Τραμπ στις Η.Π.Α. , έχει πολλές φορές αναφερθεί ότι η υπερατλαντική συμφωνία (TTIP) ελευθέρου εμπορίου δεν θα ισχύσει.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν είναι κάποιος πολέμιος ή υποστηρικτής της εν λόγω συμφωνίας, καλό θα ήταν να δούμε την άποψη που έχουν οι παραγωγικοί φορείς της Ευρώπης, και ειδικά οι παραγωγικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Γουνοποιίας.

Με τον εγχώριο κλάδο να μαστίζεται από μία χωρίς προηγούμενο κρίση την τελευταία τριετία, η υπερατλαντική συμφωνία θα μπορούσε να είναι η αρχή της ανάκαμψης για την Ελληνική γουνοποιία ή αντιθέτως, θα μπορούσε να παρατείνει και ίσως να αυξήσει την ένταση της κρίσης σε αυτόν τον πολύτιμο μεταποιητικό κλάδο για την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας.

Σύμφωνα με τον οργανισμό FUR EUROPE: “Οι διαπραγματεύσεις της υπερατλαντικής συμφωνίας, παρουσιάζουν μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και της ανταγωνιστικότητας των κρατών, καθώς και στην προώθηση της πραγματικής ανάπτυξης μεταξύ και των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Ο Ευρωπαϊκός χώρος της γουνοποιίας αποτελείται κυρίως από εξειδικευμένες με ψηλά στάνταρ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και εργασιακή δεξιοτεχνία, καθιστώντας έτσι την Ευρώπη σε Νο 1 παραγωγό γουνοδερμάτων στον κόσμο, με εξαγωγές 996,6 εκ € για το έτος 2014.¨

Έτσι η άποψη του οργανισμού για την συμφωνία ΤΤΙP είναι ότι μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό εργαλείο για το περεταίρω άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Με σκοπό την πλήρη απελευθέρωση της δυναμικής που μπορεί να παρουσιάσουν οι διατλαντικές ροές εμπορίου, οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία θα πρέπει να φτάσουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, έτσι να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια που τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο υψηλών τελωνειακών δασμών και ρυθμιστικών απαιτήσεων από την μία, και του χαμηλού όγκου εμπορίου και εσόδων για τις μμε γουνοποιητικές επιχειρήσεις από την άλλη.

 

Με πληροφορίες από το FUR EUROPE

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria