Κορμός παγωτού με τσουρέκι και αποξηραμένα φρούτα - OlaDeka

Κορμός παγωτού με τσουρέκι και αποξηραμένα φρούτα

Λίγα ακόμη από τα «μπισκοτάκια τσουρεκιού» που έφτιαξα περίμεναν την σειρά τους για να τα αξιοποιήσω, γεγονός που μου άφηνε περιθώριο για ένα ακόμη γλυκάκι. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις κόρες μου, παρουσίασα τις καινούριες μου ιδέες για το τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, αυτές κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και ομόφωνα ψήφισαν και πάλι τρουφάκια. Ξανά! Έλεος!

Επειδή όμως στο σπίτι μας σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, έκανα παγωτό! Εκείνες με πληγωμένη υπερηφάνεια δήλωσαν πως δεν θα το φάνε αφού έτσι αλόγιστα ξόδεψα τα τελευταία μας τσουρεκομπισκοτάκια. Μόνο θα δοκίμαζαν, είπαν, έτσι από περιέργεια κι αν είδατε εσείς παγωτό, το είδα κι εγώ!

Τι θα χρειαστούμε…

Πώς θα το κάνουμε…

kormos-pagotou-me-tsoureki-3-4

Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν το τσουρέκι σας περιέχει ήδη μαστίχα, μην βάλετε άλλη. Αν δεν σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας, αρωματίστε με βανίλια. Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομματάκια και το τσουρέκι μας σε λεπτές φετούλες. Πώς μου προέκυψαν τα «μπισκότα» που βλέπετε στην φωτογραφία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εσείς όμως χρησιμοποιήστε το τσουρέκι σας.

Ρίχνουμε τα κομματάκια των φρούτων στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε απαλά.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

kormos-pagotou-me-tsoureki-6-7

Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη και ρίχνουμε το 1/3 του παγωτού. Στρώνουμε τις φετούλες του τσουρεκιού. Συνεχίζουμε με παγωτό, ξανά φετούλες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο παγωτό. Κλείνουμε την μεμβράνη και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Το συγκεκριμένο παγωτό δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται χτύπημα ξανά και δεν δημιουργεί κρυστάλλους. Έχει άψογη υφή, βελούδινη και κόβεται αμέσως μόλις βγει από την κατάψυξη, εκτός βέβαια αν η θερμοκρασία της κατάψυξής σας είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Φυσικά μπορείτε να το σερβίρετε και σε μπάλες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria