Κύριε Κορεντσίδη – Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

Για πρώτη φορά ακούγεται από χείλη προέδρου του Προφήτη Ηλία ότι χρειάζεται έρευνα!

korentsidis
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κύριε Κορεντσίδη – Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

Όλα τα τοπικά blogs και sites της περιοχής τις περισσότερες φορές αναπαράγουμε αμάσητα κάποια θέματα που δημοσιεύονται στην επικοινωνιακή σφαίρα των παραδοσιακών και νέων media.

Έτσι και τώρα πολλοί έκαναν το ίδιο και τοποθέτησαν τίτλο και κείμενο με τα ίδια και τα ίδια: Κρίση η γούνα, πτώση η γούνα, έπεσαν οι πωλήσεις et cetera, et cetera...  Κανείς δεν πρόσεξε τα λόγια του Γιάννη Κορεντσίδη. Για πρώτη φορά ακούγεται από χείλη προέδρου του Προφήτη Ηλία ότι χρειάζεται έρευνα! Και μόνο αυτό, μπορεί επιτέλους να θεωρηθεί ένα βήμα προς την κατανόηση του ρόλου των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και την πρωταρχική ανάγκη, – το Α και το Ω – του κλάδου.

Το oladeka.com βροντοφωνάζει εδώ και χρόνια: Αν δεν κάνεις διάγνωση, πως θα θεραπεύσεις; Αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας, το πιο πιθανό είναι να οδηγηθείς στον γκρεμό και μόνο συγκυριακά και από τύχη θα σωθείς!

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα κλαδικά όργανα, ούτε ιδιωτικά πασαλίκια είναι, ούτε μπορούν να συνεχίσουν να έχουν αυτοσκοπό τη διενέργεια εκθέσεων και κοκκορομαχιών γύρω από αυτές. Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα. Και ω του θαύματος, αυτή η ελπίδα λέγεται κρίση!

Μόνο στην κρίση έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Μόνο στην κρίση σφίγγουν τα ζωνάρια (για να μην γράψω τίποτα άλλο). Ναι, στην κρίση δημιουργείται έδαφος για αναγέννηση. Χώρος για απογαλακτισμό από ξοφλημένες πρακτικές, γυμνούς βασιλιάδες και καμαρίλες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα για ίδιο όφελος. 

Μπορεί να είμαστε στα δικαστήρια με τον Προφήτη Ηλία, αλλά  (πέραν οποιασδήποτε αντιμαχίας μας κατά την οποία είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει) πιστεύουμε πως αν ο Κορεντσίδης αντιλαμβάνεται τι λέει (και αν δεν το κάνει για επικοινωνιακούς μόνο λόγους) οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Εκτός κι αν τα έλεγε για να πει το ποίημα μπρος στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ναι κύριε Γιάννη Κορεντσίδη… Χρειάζεται έρευνα. Εν αρχή ην η έρευνα, επιτρέψτε μου την παράφραση. Μόνο μην μείνουμε στα λόγια…

Υ/Γ Και όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη προσέγγιση με την κουστωδία συμπρωτευουσιάνων μάγων που κατέφθασαν με λεωφορείο σαν να ήταν αποστολή safari σε τριτοκοσμικό Ελ Ντοράντο, θα σας θυμίσουμε ότι τη γούνα δεν την ξέρουν αυτοί οι μαθητευόμενοι που υποδεχτήκατε.

Ούτε οι δημοσιογράφοι και οι διάφοροι μυαλοπώληδες, αλλά ούτε και τα ίδια τα στελέχη της HELEXPO. Η ΔΕΘ είναι διεθνής αλλά όχι όσον αφορά στους επισκέπτες της. Αυτοί οι επισκέπτες είμαστε όλοι εμείς και αυτοί, Θεσσαλονικείς και επαρχιώτες που κατά τη διάρκεια της γεμίζουμε τα ταμεία της και την συντηρούμε. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι, ΕΜΑΣ δεν μας έχει ανάγκη καμία ΔΙΕΘΝΗΣ έκθεση γούνας. Μια πραγματικά ΔΙΕΘΝΗΣ έκθεση γούνας αναζητά διεθνείς ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΟΧΙ μόνο ΕΚΘΕΤΕΣ. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε.

Ποια είναι η γνώση και η εμπειρία λοιπόν όλων αυτών για το εξειδικευμένο αντικείμενο της γούνας και για τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουν ποσοτικά και ποιοτικά την επισκεψιμότητα δυνητικών επισκεπτών-εμπόρων-πελατών-αγοραστών στις εκθέσεις σας;

Κλείνω ξορκίζοντας σας (αν και έχω πληροφορηθεί ότι το αντιληφθήκατε μετά από τον σχετικό θόρυβο) για να μην γραφτείτε στην ιστορία ως εγκληματίας κατά της γούνας αν τολμήσετε και παραδώσετε το μέχρι σήμερα πελατολόγιο – «επισκεψιολόγιο» που έχει αποκτήσει ο κλάδος με απίστευτη προσπάθεια και κόπο εδώ και χρόνια, σε οποιονδήποτε μαθητευόμενο μάγο που «στου κασίδη το κεφάλι θέλει να κάνει τον κουρέα»!

Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

Πέτρος Σμιξιώτης

Δείτε το αρτιότατο ρεπορτάζ της Θεοδότας Τσιόπρα στην ΕΡΤ3:

Ο νομός Καστοριάς «δοκιμάζεται» από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που έχει φτάσει το 50%, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου. Τα τελευταία δύο χρόνια πλήττεται ιδιαίτερα ο κλάδος της γουνοποιίας, στον οποίο βασίζεται πολύ η οικονομία της περιοχής. Οι πωλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίζουν πτώση κατά 80% και οι φορείς ζητούν άμεσα παρεμβάσεις για την ανάκαμψη του κλάδου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

23 σχόλια στο “Κύριε Κορεντσίδη – Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

 1. Καλές οι επισημάνσεις πάνω στο θέμα και επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω και να επισημάνω κι εγώ τα εξής,

  «Πρέπει να γίνει έρευνα»
  Σε τι και πότε ; Έρευνα κατόπιν εορτής ; Δηλαδή φέραμε τους συμπρωτευουσιάνους μυαλοπωλητές, όπως πολύ σωστά τους αποκαλέσατε, κάναμε συμφωνία, υπογράψαμε, και μετά θα κάνουμε έρευνα ;
  Εγώ ξέρω ότι όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι καινούργιο η κάποια συμφωνία, πρώτα κάνουμε έρευνα, δηλαδή ακούμε τις προτάσεις της άλλης πλευράς, τις ζυγίζουμε, βλέπουμε ποιά θα είναι τα οφέλη μας και τι πιθανόν μπορεί να χάσουμε, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους (γουνοποιούς), ακούμε τις γνώμες τους, θέτουμε τους δικούς μας όρους, και μετά από όλα αυτά φτάνουμε στη συμφωνία.
  Εδώ αυτό που έγινε, ήταν να έρθουμε σ’επαφή με τους συμπρωτευουσιάνους μάγους, να υπογράψουμε συμφωνητικό, να πιαστούμε χεράκι-χεράκι και να βγάλουμε ευτυχισμένες φωτογραφίες, λες και πετύχαμε τη συμφωνία του αιώνα.

  «Πελατολόγιο – επισκέπτες – έμποροι»
  Το πελατολόγιο, οι επισκέπτες και οι έμποροι που έρχονται στην έκθεση γούνας της Καστοριάς, δεν μπορούν να δοθούν σε καμία περίπτωση στη ΔΕΘ από το Προφήτη Ηλία, γιατί απλά δεν του ανήκει.
  Το πελατολόγιο ανήκει στους εκθέτες της έκθεσης γούνας και αν δεν ρωτηθούν, αν δεν συμφωνήσουν όλοι, αν διαφωνήσει έστω και ένας από αυτούς, δεν δίνεται σε κανέναν. Απλά πράγματα…

  Εκπομπή ΕΡΤ3
  Η εκπομπή αυτή αναφέρθηκε σε πτώση των πωλήσεων των γουναρικών 80%, δηλαδή απαξίωση και καταστροφή του κλάδου. Ακόμη κι αν είναι έτσι όμως, ποιοί είναι οι λόγοι αυτής της εκπομπής και που αποβλέπουν ;
  Μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου για έρευνα, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου γιά την δύσκολη κατάσταση που περνάμε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου για την ανεργία των γουνεργατών.
  Εκτός από τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου, ο οποίος είναι όντως στην πρώτη γραμμή των επιχειρηματιών, οι άλλοι δύο δεν νομίζω ότι έχουν να μας πουν και πολλά πράγματα.
  Χωρίς καμία δόση ειρωνείας η κακεντρέχειας, ο πρόεδρος, ο οποίος δεν είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής-πώλησης-επιχειρηματικότητας, άρα δεν γνωρίζει τα πράγματα από πρώτο χέρι, μας μίλησε γιά «έρευνα» και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου που από όσο γνωρίζω, είναι ένας συνδικαλιστής υπάλληλος του ΟΤΕ, μας μίλησε γιά ανεργία.
  Όλα καλά κι ωραία λοιπόν, αλλά γιατί δεν μίλησαν και κάποιοι επιχειρηματίες γουναράδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και ζουν καθημερινά χιλιάδες προβλήματα και τα ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ;
  Γιατί δεν μίλησε κάποιος γιά την δυσκινησία των ελληνικών Πρεσβειών στην έκδοση βίζας πελατών-αγοραστων, γιά τα παιχνίδια των ταξιδιωτικών πρακτορείων στις πλάτες των γουνοποιών, για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον νόμο Κατρούγκαλου που μας έχουν «τεντώσει», για την ακριτική περιοχή μας που αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις που κινούν την οικονομία του τόπου, στο τέλος θα φύγουν όλοι οι νέοι και θα καταλήξουμε ένας νομός 10.000 – 20.000 κατοίκων (επί πλέον τους πρόσφυγες που ήδη κάποιοι άρχισαν σιγά-σιγά να μας τους φέρνουν και πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα γίνουν πιο πολλοί κι από εμάς…) , για την αντιμετώπισή μας από το κράτος σαν εχθρό αντί να μας βλέπει σαν τον «πελάτη» που πληρώνει τους φόρους του γιά να συντηρήσουν τους αμέτρητους κρατικοδίαιτους ;
  Αυτά θα μπορούσαν να τα πουν αυτοί που τα βιώνουν καθημερινά, αλλά δεν είδα στην εκπομπή της ΕΡΤ3 να ρωτήθηκαν κάποιοι επιχειρηματίες του τόπου μας, εκτός από τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου, ο οποίος σε γενικές γραμμές καλά τα είπε.

  ΔΕΘ – Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  Τι ακριβώς θα μας προσφέρει η ΔΕΘ ανταποδοτικά ;
  Από όσα διάβασα, θα προσπαθήσει λέει, να μας εντάξει στην UFI, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι μία αναγνώριση διεθνής έκθεσης. Θα προσπαθήσει ; Δηλαδή δεν μπορεί να δεσμευθεί ότι θα το κάνει ;
  Τότε ποιές είναι οι δυνατότητές της ; Θα μας φέρει καινούργιους πελάτες-αγοραστές γουναρικών ;
  Θα μας ανοίξει καινούργιες αγορές στις πωλήσεις γουναρικών ; Σε τι δεσμεύτηκε απέναντί μας ;
  Απλά θα προσπαθήσει να κάνει διεθνή, μία έκθεση που είναι ήδη διεθνής γιά 41 χρόνια σε έναν εξειδικευμένο κλάδο παγκοσμίως και που η ΔΕΘ δεν τον γνώριζε μέχρι χθες ούτε στην ονομασία του, ούτε τον τρόπο λειτουργίας του ;

  Αυτά τα…λίγα είχα να πω και να επαναλάβω ότι ο λόγος ύπαρξης του Συνδέσμου γουνοποιών (η των Συνδέσμων), δεν είναι απλά η έκθεση γούνας, αλλά τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλάδος και που μόνο οι ικανοί και γνώστες του αντικειμένου μπορούν αν αντιμετωπίσουν ζητώντας και απαιτώντας από την Πολιτεία σαν εξαγωγικές επιχειρήσεις που φέρνουν συνάλλαγμα, η οποία το μόνο γιά το οποίο ενδιαφέρεται είναι το βόλεμα των δικών τους σε μαλακές καρέκλες και εμάς μας έχει πετάξει στα σκουπίδια και μας έχει αφήσει απροστάτευτους.

  Και για να κάνω τη θέση μου πιο ξεκάθαρη, το θέμα της διοργάνωσης της έκθεσης γούνας, στην Καστοριά, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, η στα Τρίκαλα, δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό.
  Σημαντικά θεωρώ όμως, την έρευνα και τη σκέψη πριν την πράξη, την απαίτηση επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου που κοντεύουν να μας εξαφανίσουν και την ενασχόληση των ικανών και ενημερωμένων στα συνδικαλιστικά των γουνοποιών.

  21
  0
 2. Αφού εδω οι γουνοποιοί γραφανε και οτι πουλησαν αβερτα στην εκθεση. Και οτι το event τους ειχε τεραστια επιτυχια με δηλωσεις του ιδιου του ΔΣ. Και τρεχουνε στην ΔΕΘ για βοηθεια ? Αφου οι ιδιοι λεγανε οτι τα πανε τοοοοσο καλα. Πως και τετοια εξελιξη?…… ανεκδοτα ειστε.

  2
  5
   1. Εξακολουθειτε να αναλωνεστε σε λάθος θέματα.
    Ούτε οι δηλώσεις του ΔΣ μας ενδιαφέρουν, ούτε ο τόπος έκθεσης.
    Ξυπνήστε και σκεφτείτε κάποια στιγμή ποιά είναι τα πραγματικά μας προβλήματα!!!!

    12
    2
 3. οι καστοριανοί είναι έρμαια της μοίρας τους…

  ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ (!!!) πανεπιστημίο (για χαμηλά εργατικά χέρια) ;!;!;!
  «ΦΑΤΕ» τώρα ΜΑΛΙΑΜΟΡΔΕΣ (!!!)

  και τον… ΣΚΑΣΜΟ !!! ζωα.

  3
  6
 4. Ηρθε η ώρα να αποδοθει η πολυπόθητη δικαιοσύνη στόν κλάδο. Οι μεσαίοι γουνοποιοί νά προβληθούν μέσο συνδέσμου Καστοριας και νά επιβιώσουν καί οι μεγάλοι φιάκες να κλείσουν. Ετσι θά μείνει χώρος στους μεσαίους και θα αναπτυχθουν , ενώ οι μεγαλογουναράδες θά τρέχουν ασχετα σε Αθήνες και δεν συμαζεύεται και θα εξαυλωθουν.Οι τεράστιες υποχρεώσεις τους δέν θα μεταφερθούν ξανά στην πλάτη των φορολογουμένων και θα σβήσουν.
  Καληνύχτα σας και ευχομαι την πολυποθητη αναπτυξη στους σοβαρους μεσαιους γουναραδες μας ,τους οποίους εύχομαι καλή Χρονια καί καλές δουλειές!

  5
  4
 5. Αγαπητέ μεσαίε γουναρά,
  Κατ” αρχήν θα ήθελα να πω ότι ο χαρακτηρισμός μεγάλου-μεσαίου-μικρού γουναρά είναι καθαρά υποθετικός και συνήθως γίνεται με βάση τζίρους-παραγωγή-πωλήσεις.
  Κατά τη γνώμη μου, μεγάλος είναι αυτός που δεν χρωστάει κανέναν.

  Θα σου πω κάτι πολύ απλό, που είναι νόμος της αγοράς, της κάθε αγοράς, του κάθε κλάδου και όχι μόνο των γουναρικών.
  Σε κάθε κλάδο λοιπόν, υπάρχουν οι μεγάλοι, η μεσαίοι και οι μικροί με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους και όπου ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο.
  Δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να υπάρχει αγορά, όταν στον κλάδο υπάρχουν μόνο π.χ. 10-20 μεγάλοι και έχουν κλείσει όλοι οι άλλοι. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να σταθεί η αγορά αν κλείσουν όλοι οι μεγάλοι και μείνουν στην αγορά π.χ. 30 μεσαίοι και 50 μικροί.
  Όπως επίσης δεν μπορεί να σταθεί η αγορά αν κλείσουν όλοι οι μεγάλοι + μεσαίοι και μείνουν μόνο π.χ. 50 μικροί.

  Σκέψου όμως την παγκόσμια αγορά και τους τρόπους που μπορούμε να φέρουμε πελάτες-αγοραστές στην περιοχή μας. Κατ” αρχήν πρέπει να είμαστε «ελκυστικοί» προς τον πελάτη και να μπορούμε να του προσφέρουμε ποιότητα,
  επιλογές σε ποσότητα για να διαλέξει και καλές τιμές.
  Κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να ελέγχεται η ποσότητα παραγωγής ώστε να μην ξεπεράσει τη ζήτηση και στο τέλος να μένουν στο τέλος της σαιζόν αμέτρητα απούλητα έτοιμα γουναρικά, τα οποία είτε παραμένουν κρεμασμένα μέσα στα γουναράδικα περιμένοντας την επόμενη σαιζόν με κίνδυνο να χάσουν την αξία τους, να πιστωθούν σε αμφιβόλου σιγουριάς πελάτες, η το άκρως χειρότερο…να δοθούν σε παρακαταθήκες χωρίς καμία εγγύηση..!!!!!
  Αυτό είναι λοιπόν το «έγκλημα» που κάνουμε στους εαυτούς μας, η παρακαταθήκη !!!!!!!
  Είναι αυτό που συνήθως ρωτάμε ο ένας στον άλλο «πούλησες η έδωσες»…;;
  Ποιός θα ακούσει αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά και δεν θα σκάσει από τα γέλια μαζί μας..;;
  Δηλαδή ρε φίλε συνάδελφε (δεν αναφέρομαι ειδικά στον σχολιαστή), αγοράζεις την πρώτη ύλη σε γουνοδέρματα, αποκόμματα, κλπ με ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ (η έστω με δανεικά αλλά πάλι σε μετρητά), κατασκευάζεις τα γουναρικά σου πληρώνοντας εργατικά, ΙΚΑ, φόρους, φως-νερό-τηλέφωνο, ενοίκια, κλπ, κλπ,κλπ, ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ, ξοδεύεις μεγάλα ποσά σε εκθέσεις γουναρικών γιά να κάνεις την επιχείρησή σου γνωστή σε όλο τον κόσμο ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ, πληρώνεις όλες τις υποχρεώσεις σου ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ και στο τέλος δεν πουλάς, αλλά ΔΙΝΕΙΣ χωρίς καμία εγγύηση (επιταγές, συναλλαγματικές, δέσμευση ακινήτου, κλπ) τα εμπορεύματά σου….τα κεφάλαιά σου….τον ιδρώτα σου….την τέχνη σου…..τον κόπο σου σε ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ…;;;
  Προς θεού….αυτά δεν γίνονται πουθενά και σε κανέναν κλάδο. Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία !!!!!!!!!!!!!!!
  Δηλαδή όποιος τυχαίνει να έχει ένα ακίνητο σε έναν τουριστικό προορισμό και το συμμαζέψει λιγάκι με το κατάλληλο ντεκόρ, ο οποίος δεν είχε μέχρι χθες ιδέα από γούνα, θα πρέπει να τρέχουμε όλοι τα του δώσουμε σε ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ χωρία καμία εγγύηση χιλιάδες γουναρικά, τα οποία αν δεν τα πουλήσει, να μπορεί να μας τα επιστρέψει πίσω όποτε θέλει ;;;;

  Σίγουρα λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον κλάδο μας και να μείνουν αυτοί που πραγματικά μπορούν να σταθούν, αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι «μεγάλοι» όπως τους είπες, γιατί υπάρχουν «υγιείς μεγάλοι» και «προβληματικοί μεγάλοι», όπως υπάρχουν «υγιείς μεσαίοι η μικροί» και «προβληματικοί μεσαίοι η μικροί».

  Τα πραγματικά προβλήματα τα δημιουργούν η πολύ μεγάλη παραγωγή που δεν μπορεί να έχει και τις ανάλογες πωλήσεις, οι πιστώσεις σε πελάτες και το χειρότερο από όλα η παρακαταθήκες.
  Ας σταματήσουμε τουλάχιστον αυτά και μετά βλέπουμε…

  Όσο γιά τις κινήσεις που γίνονται από διάφορα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας, δηλαδή την κόντρα των δύο συνδέσμων γουνοποιών για το τόπο της έκθεσης γούνας, την συμφωνία του Προφήτη Ηλία με τη ΔΕΘ, το επιχειρηματικό πλάνο της Ομοσπονδίας γούνας γιά μετεγκατάσταση γραφείων στο πρώην κέντρο γούνας και δημιουργία μουσείου γούνας με τεράστιο κόστος, τις θεωρώ μη απαραίτητες και κινήσεις χωρίς συμφέρον γιά τον κλάδο.
  Το πραγματικό συμφέρον για΄τον κλάδο είναι η από κοινού αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων μας χωρίς εγωισμούς και αλληλοκατηγορίες.

  19
  1
  1. Σωστό το σχόλιο, αναφέρεται με σαφήνεια στη διαχείριση του χρήματος, πίστωσης, του στοκ και στο ότι δεν υπάρχει μια μακροπρόθεσμη πολιτική όσο αφορά τον κλάδο της Γούνας.
   Το πρώτο που θα έκανα εγώ, εδώ και δεκαετίες, είναι μια πιστοποίηση για το Made in Kastoria. Θα το έκανα παγκόσμιο brand name. Ότι κατασκευάζεται στην Καστοριά, άσχετα από ποιον, θα πρέπει να έχει πιστοποίηση και καρτελα κλπ
   Σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

   8
   0
 6. Σωστά Μιχάλη.
  Το Made in Kastoria ως Brand name είναι σημαντικό και σίγουρα είναι πάρα πολλά ακόμη που αν τα σκεφτούμε όλοι μαζί, χωρίς εγωισμούς και αλληλοκατηγορίες όπως προανέφερα, μόνο καλό θα κάνουν σε όλους μας.
  Όταν διαβάζω ανόητα σχόλια από διαφόρους (εκθέσεις Καστοριάς-Αθήνας, ειρωνείες σε προσωπικό επίπεδο, κακίες, κλπ), η βλέπω κινήσεις άνευ ουσίας, η ανθρώπους που τους ενδιαφέρει μόνο η αυτοπροβολή τους, απογοητεύομαι. Ενώ αντίθετα τα ουσιώδη σχόλια βοηθούν όλους μας να σκεφτούμε πιό θετικά και να βρούμε λύσεις.
  Δεν μας βοηθάει σε τίποτε η απογοήτευση και με λίγο μυαλό στο κεφάλι μας, η γούνα μπορεί αν ανακάμψει.

  6
  0
  1. Τι brand name να βαλουμε ρε παιδια? Στα μεταποιημενα και μεταχειρισμενα που πουληθηκαν κατα κορο μεχρι περσι ιδιως απο τους «»μεγαλογουναραδες»»?
   Και αν ανεβουν οι τιμες παλι τα ιδια θα κανουν!
   Οποτε ας αφησουμε τις σκεψεις για πιστοποιησεις κτλ.

   8
   0
   1. Σωστά.
    Τα μεταποιημένα όμως προέρχονται από παλιά απούλητα κομμάτια, που στέκονταν κρεμασμένα στα γουναράδικα και αφού πάλιωσαν και έχασαν την αξία τους (παλιά μοντέλα, έκθεση στον ήλιο σε βιτρίνες των νησιών, αλλοίωση χρώματος, κλπ), μερικοί γουνοποιοί για να μην τα πετάξουν, τα μεταποίησαν σε άλλα μοντέλα γιά να πουληθούν έστω και φθηνότερα.
    Αυτό το πρόβλημα το έφερε η υπέρ-παραγωγή σε σύγκριση με τη ζήτηση.

    Όσο για τα μεταχειρισμένα, είναι επιεικώς απαράδεκτο και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

    Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν πρέπει να δοθεί brand name.

    3
    0
    1. Τα μεταποιημενα ειναι τα παλτα 35-40 ετων που τα φορουσε μεχρι χτες η γιαγια και τα πηραν οι μεγαλογουναραδες και τα φτιαξαν παλτο

     3
     0
 7. Οσοι ασχολούμαστε μέ τήν γούνα γνωρίζουμε τήν εταιρεία που πασχιζει να κανει brand name στέλνοντας την κοράκλα να καβαντζάρει τα top lot( μέ τί λεφτά αλήθεια?) που πρίν πουλούσε 1000 παλτα τον χρόνο μεταποιημένα απο πεθαμένες Φιλανδέζες και Γερμανίδες . Εχει επίγνωση για τό κακό πού έκανε σέ όλους? Τι brand name πάει να κάνει ο καραμήτρος? Και νάταν μόνο αυτός? Στό Ντουμπάι οι δικοί μας πουλούσαν Κινέζικα για Καστοριανα. Ο αλλος έφερνε εδω τα Κινέζικα και τά άλλαζε μόνο φόδρες μέ τήν φίρμα του. Μόνοι βγάλαμε τά μάτια μας. Στήν Ρωσία μιά χαρα πουλάνε οι Ρώσικες εταιρείες και οι κινέζοι. Αυτοι όμως πουλάνε τα Ρώσικα για Ρώσικα καί τα Κινέζικα για Κινέζικα! Και δεν αγοράζουν οι Ρωσίδες απο εδώ γιατί τήν φάγανε πολλάκις! Και κάποιους απο δαύτους τούς έβλεπα στα συμβούλια και στούς συνδέσμους νά αναλύουν και νά μιλάνε γιά εξωστρέφιες ,γιά εκθέσεις στίς Αθήνας , για ποιότητα και για [email protected]@κίες και δέν ντρέπονται!

  2
  0
  1. Κάποια ίσως λιγα απο αυτα που λες ίσως να ειναι σωστά.Εχω να σου κάνω μια ερώτηση απλή.Εσυ τι εκανες;Αυτο και ας απαντήσεις!

   0
   0
   1. Σχετικά με το δικο μου εμπόρευμα , ο πελάτης αγοράζει παντα το καλύτερο, στην καλύτερη τιμη και το ξέρει.
    Αν ρωτάς τι έκανα σε αυτους που κοροιδεύουν τους πελάτες τους και τους πουλάνε τά μεταποιημένα τών πεθαμένων , θα σου πω οτι οχι δεν τους έδειρα!

    1
    0
    1. Είδες οτι παλι μιλας με τι στενόμυαλη λογική;Σαφώς και αυτος που πουλαει μεταποιημένα ειναι για ξύλο.Αλλα εγω αλλο σε ρωτησα και δεν έφτασες να το καταλάβεις.Ξερεις τι ειναι το branding πρώτον!Δευτετον ποσα χρήματα ξόδεψες εσυ η ο κλάδος σου γι αυτο;Ποσο της εκατό του τζίρου σου διαθέτεις για branding?ξερεις ποσο θα έπρεπε;και αφου σίγουρα δεν τα εκανες γιατι κανενας σε αυτη την πόλη δεν το εχει κάνει τότε γιατι κράζεις τους υπόλοιπους;Ξερεις ποια ειναι η διαφορά σου;εσυ πουλάς καινούργια και οι άλλοι παλιά και εκει απλα εισαι το ίδιο.Για να διαφοροποιηθεις θα πρεπει να ξοδέψεις πολλα χρήματα και οταν λεμε πολλα εννοούμε πολλα!Οταν ο καθε γουναρας εχει γίνει φωτογράφος,Στυλιστας,διαφημιστής,μαρκετιστας μαζί με όλα τα αλλα που ειναι δεν εχει καμία διαφορά απο τους άλλους αγαπητέ!Αν όντως είχαν παει όλα αυτα τα χρήματα και απο καθε επιχείρηση αλλα και συλλογικά στο branding να ξερεις και στο υπογράφω οτι αυτη η πόλη που τοσο πολυ την αγαπάμε ολοι μας θα έσφυζε απο δουλεια και δεν θα ηταν το 3% όλης της αγοράς και δηλ λιγο ποιο κάτω απο το 2% της Ρωσίας!Αυτα ειναι τα νούμερα!τα ξερεις;μαλλον τα ξερεις!Αν αγαπητέ μου είχαν επενδυθεί αυτα τα χρήματα απο ολους μας ΣΩΣΤΑ!!Τωρα ολοι θα τρώγανε με χρυσά κουτάλια!Ισως να υπάρχουν επιχειρήσεις που προσπαθούν αλλα αυτές ειναι λίγες και το κάνουν ανορθόδοξα και συλλογικά απλα κάνουμε μια τρύπα στο νερό αναλωνονομαστε στις δυο εκθεσεις και τιποτα παραπάνω!Αυτα πρεπει να δούμε και να μη φωνάζουμε μονο για τα μεταποιημένα!Αυτα ειναι γιατι ετσι καταντήσαμε αυτη την πόλη διότι αν ηταν αλλιώς και δεν ειχαμε το 3% αλλα εγω απλα σου λεω το 5% που ειχαμε παλιά τωρα οκά τα μαγαζιά θα δούλευαν νύχτα μερα και αυτοι με τα μεταποιημένα απλα δεν θα υπήρχαν!Α και για να μη το ξεχάσω γιατι φαίνεσαι εμπαθής εκτος του κτηρίου που εγινε πες μου μια δράση για να γίνει γνωστή η γουνα και Καστοριά παγκόσμιος!Θελω να σου πω οτι εκτος των αμιγώς γουναράδων δεν σε ξερει κανεις ουτε εςενα ουτε τους υπόλοιπους ουτε την Καστοριά δεν σε ξέρουν ουτε οι διεθνείς οίκοι μόδας οτι υπάρχεις στον χάρτη!Τωρα κατσε και σκέψου το γιατι!Αυτα και καληνυχτα Καστοριά με την λογική (εγω πουλάω το καλύτερο παλτό στην καλύτερη τιμη) κούνια που μας κουναγε!

     2
     1
     1. Aρε καραμήτρο πού θες νά χτίσεις και brandname! Ολα είναι προσφορά καί ζήτηση . Εχει ζήτηση πουλάς, δέν έχει τότε χάνεις όλα όσα επένδυσες γιά νά κάνεις μπράντνέιμ τρέχοντας νά αγοράζεις τα toplot και να καμαρώνεις μέ τις φώτος στο facebook, διότι θά πουλάει πάλι ο φθηνότερος και ο εξυπνότερος.
      Ακόμα και τώρα υπάρχουν αναμεσά σας εξυπνότεροι γουναράδες που δουλεύουν και εισπράτουν και σκέψου γιατί!!!

      2
      0
     2. Και για νά συμπληρώσω 21.42.
      Που εξαφανίστηκαν οι Ιταλοί με τα brand name τους?
      Απ την άλλη, οι κινέζοι πώς πουλάνε στούς Ρώσους? Πουλάνε μήπως μέ τό όνομα πού ονειρεύεστε?
      Αυτα τα περί brand name καί κουραφέξαλα που τά σπουδάζουν τά παιδάκια στίς οικομικές σχολές είναι μόνο για θεωρία! Δυστυχώς, αφου πάρουν το πτυχίο τούς βάζουν οι μπαμπάδες στίς δουλείες και τους τις χαντακώνουν!! Στήν πράξη πιάνουν σε κάποιες σπάνιες μόνο περιπτώσεις.
      Η Καστορια δούλευε γιατι πουλούσε καλά παλτα καί σε καλές τιμες .Και αν δεν σπαταλούσαν τα χρήματα , οι περισσότεροι τώρα θα βαστούσαν στην κρίση.
      Πέταμα ενοώ όχι μόνο στά γούστα, αλλά και στις ανόητες επεκτάσεις πανω στήν δουλειά!
      Απ την άλλη νεαρέ μου πάντα υπάρχουν εξυπνότεροι που ξεχωρίζουν και αυτοί φαίνονται στίς κρίσεις! Αυτοί και τώρα δουλεύουν , αλλα και αυτοί που δέν δουλεύουν έχουν δέσει για τά καλά τον γάιδαρο!!
      Καληνύχτα.

      2
      1
     3. Αντε να σε βάλω εγω εςενα και τους ομοίους σου μυαλό!Δεν υπαρχει σωτηρία φιλε μου γιατι εσυ εισαι εξυπνότερος και καλύτερος γουναρας!Μπραβο σου!Για τους Ιταλούς θα σου πω οτι μονο δυο επιχειρήσεις εχουν ασχοληθεί σοβαρά με το brand name.Και για να καταλάβεις τι περίπου ειναι αυτο το ρημάδι αν και δεν νομιζω ποτε σου να το καταταλαβεις γιατι μονο μπουκλουκι εχεις εκει μεσα θα σε ρωτήσω γιατι υπαρχει ακομη ο poleogeorgis.αιντε καλε μου γουναρα που εισαι καλυτεροτερος όλων χωρις βεβαια να μου απαντήσεις ακομη,ποσα χρήματα ξόδεψες για branding ;θελεις να σου πω εγω,ουτε ευρω γιατι εκει ανήκεις!Α και κατι αλλο τα top lot ειναι μονο για φιακιλικια και οχι γι branding αυτα για να συνεννοούμαστε!

      1
      1
 8. Ο αλλος ειναι στα συμβουλια και εχει μαγαζι στην Κερκυρα με κρεμασμενα πανω απο χιλια μεταποιημενα παλτα!
  Και αυτός μιλαει για πιστοποίηση!

  1
  0

Σχολιάστε

Τα παρακάτω πεδία είναι προαιρετικά

Tο OlaDeka δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oladeka.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.