Κύριε Κορεντσίδη - Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια... - OlaDeka

Κύριε Κορεντσίδη – Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

Για πρώτη φορά ακούγεται από χείλη προέδρου του Προφήτη Ηλία ότι χρειάζεται έρευνα!

Όλα τα τοπικά blogs και sites της περιοχής τις περισσότερες φορές αναπαράγουμε αμάσητα κάποια θέματα που δημοσιεύονται στην επικοινωνιακή σφαίρα των παραδοσιακών και νέων media.

Έτσι και τώρα πολλοί έκαναν το ίδιο και τοποθέτησαν τίτλο και κείμενο με τα ίδια και τα ίδια: Κρίση η γούνα, πτώση η γούνα, έπεσαν οι πωλήσεις et cetera, et cetera...  Κανείς δεν πρόσεξε τα λόγια του Γιάννη Κορεντσίδη. Για πρώτη φορά ακούγεται από χείλη προέδρου του Προφήτη Ηλία ότι χρειάζεται έρευνα! Και μόνο αυτό, μπορεί επιτέλους να θεωρηθεί ένα βήμα προς την κατανόηση του ρόλου των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και την πρωταρχική ανάγκη, – το Α και το Ω – του κλάδου.

Το oladeka.com βροντοφωνάζει εδώ και χρόνια: Αν δεν κάνεις διάγνωση, πως θα θεραπεύσεις; Αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας, το πιο πιθανό είναι να οδηγηθείς στον γκρεμό και μόνο συγκυριακά και από τύχη θα σωθείς!

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα κλαδικά όργανα, ούτε ιδιωτικά πασαλίκια είναι, ούτε μπορούν να συνεχίσουν να έχουν αυτοσκοπό τη διενέργεια εκθέσεων και κοκκορομαχιών γύρω από αυτές. Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα. Και ω του θαύματος, αυτή η ελπίδα λέγεται κρίση!

Μόνο στην κρίση έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Μόνο στην κρίση σφίγγουν τα ζωνάρια (για να μην γράψω τίποτα άλλο). Ναι, στην κρίση δημιουργείται έδαφος για αναγέννηση. Χώρος για απογαλακτισμό από ξοφλημένες πρακτικές, γυμνούς βασιλιάδες και καμαρίλες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα για ίδιο όφελος. 

Μπορεί να είμαστε στα δικαστήρια με τον Προφήτη Ηλία, αλλά  (πέραν οποιασδήποτε αντιμαχίας μας κατά την οποία είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει) πιστεύουμε πως αν ο Κορεντσίδης αντιλαμβάνεται τι λέει (και αν δεν το κάνει για επικοινωνιακούς μόνο λόγους) οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Εκτός κι αν τα έλεγε για να πει το ποίημα μπρος στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ναι κύριε Γιάννη Κορεντσίδη… Χρειάζεται έρευνα. Εν αρχή ην η έρευνα, επιτρέψτε μου την παράφραση. Μόνο μην μείνουμε στα λόγια…

Υ/Γ Και όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη προσέγγιση με την κουστωδία συμπρωτευουσιάνων μάγων που κατέφθασαν με λεωφορείο σαν να ήταν αποστολή safari σε τριτοκοσμικό Ελ Ντοράντο, θα σας θυμίσουμε ότι τη γούνα δεν την ξέρουν αυτοί οι μαθητευόμενοι που υποδεχτήκατε.

Ούτε οι δημοσιογράφοι και οι διάφοροι μυαλοπώληδες, αλλά ούτε και τα ίδια τα στελέχη της HELEXPO. Η ΔΕΘ είναι διεθνής αλλά όχι όσον αφορά στους επισκέπτες της. Αυτοί οι επισκέπτες είμαστε όλοι εμείς και αυτοί, Θεσσαλονικείς και επαρχιώτες που κατά τη διάρκεια της γεμίζουμε τα ταμεία της και την συντηρούμε. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι, ΕΜΑΣ δεν μας έχει ανάγκη καμία ΔΙΕΘΝΗΣ έκθεση γούνας. Μια πραγματικά ΔΙΕΘΝΗΣ έκθεση γούνας αναζητά διεθνείς ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΟΧΙ μόνο ΕΚΘΕΤΕΣ. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε.

Ποια είναι η γνώση και η εμπειρία λοιπόν όλων αυτών για το εξειδικευμένο αντικείμενο της γούνας και για τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουν ποσοτικά και ποιοτικά την επισκεψιμότητα δυνητικών επισκεπτών-εμπόρων-πελατών-αγοραστών στις εκθέσεις σας;

Κλείνω ξορκίζοντας σας (αν και έχω πληροφορηθεί ότι το αντιληφθήκατε μετά από τον σχετικό θόρυβο) για να μην γραφτείτε στην ιστορία ως εγκληματίας κατά της γούνας αν τολμήσετε και παραδώσετε το μέχρι σήμερα πελατολόγιο – «επισκεψιολόγιο» που έχει αποκτήσει ο κλάδος με απίστευτη προσπάθεια και κόπο εδώ και χρόνια, σε οποιονδήποτε μαθητευόμενο μάγο που «στου κασίδη το κεφάλι θέλει να κάνει τον κουρέα»!

Προσοχή μην πάτε για top lot και βρείτε τα μπουκλούκια…

Πέτρος Σμιξιώτης

Δείτε το αρτιότατο ρεπορτάζ της Θεοδότας Τσιόπρα στην ΕΡΤ3:

Ο νομός Καστοριάς “δοκιμάζεται” από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που έχει φτάσει το 50%, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου. Τα τελευταία δύο χρόνια πλήττεται ιδιαίτερα ο κλάδος της γουνοποιίας, στον οποίο βασίζεται πολύ η οικονομία της περιοχής. Οι πωλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίζουν πτώση κατά 80% και οι φορείς ζητούν άμεσα παρεμβάσεις για την ανάκαμψη του κλάδου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria