Τζηκαλάγιας για Κορεντσίδη και…επιτυχίες στον τουρισμό: «Ας μην χαιρόμαστε χωρίς να παίζουν σωστά τα όργανα» - OlaDeka

Τζηκαλάγιας για Κορεντσίδη και…επιτυχίες στον τουρισμό: «Ας μην χαιρόμαστε χωρίς να παίζουν σωστά τα όργανα»

#συνεχίζουνετηναλαζονεία

Διαβάστε τι είπε ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο δίκτυο 1 και την Χ. Κοσμίδου με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη να τηλεφωνήσει και να επιτεθεί με ολότελα χαμένη πλέον την περιβόητη…ψυχραιμία του, στον πρώην βουλευτή, με πρωτόγνωρα άκομψο τρόπο, που προδίδει πολλά από αυτά που μάλλον πρόκειται να γνωρίσει η καστοριανή κοινωνία τα επόμενα 5 έτη όσον αφορά τα ήθη του δημόσιου διαλόγου από πλευράς δημοτικής αρχής.

Εν τω μεταξύ, ο Κορεντσίδης εξανέστη επειδή ο Τζηκαλάγιας του χάλασε τη σούπα περί τουριστικής ανάπτυξης που ταΐζει εδώ και καιρό το σύμπαν με τα λιβανιστήρια του, ενώ οι ίδιοι οι φορείς τον διαψεύδουν και τον πετσοκόβουν (χωρίς να το επιδιώκουν-απλά την αλήθεια λένε) με απλά, ωμά στοιχεία: Δείτε ΕΔΩ σε άρθρο μετά το 3μερο της 28ης Οκρωβρίου όπου ο σύνδεσμος ξενοδόχων μας εκμυστηρεύεται πως οι επισκεψιμότητες των 3μερων είναι όπως και παλιά και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Επιφυλασσόμεθα, για επόμενο άρθρο μας σχετικά με την αποκάλυψη για το τι επακολούθησε μετά από όλο αυτό. (για να συμπληρώσουμε το παζλ των νέων ηθών, ξέρεις εσύ αντιδήμαρχε ε;)

Άρα; που είναι η τιτανοτεράστια ανάπτυξη Κορεντσίδη; Που είναι τα στοιχεία!!!! Ποια στοιχεία βρε τενεκέδες που μόνο πέντε-έξι πληρωμένα advertorials έχετε (είναι και στη διαύγεια) που αναδημοσιεύουν οι τοπικοί χαρούμενοι αναμεταδότες σας! Και δώστου: Στηηην πρώωωτη 5αδα των Χριστουγέεενωωων η Καστοριάααα! Ακούσατε, ακούσααατεεεε χωριανοίιιιι;;;;; Στην πρώτηηη 5ααδαααα! Αρε κατακαημένη Αρχόντισσα….Και εννοείται πως και ο πρώην βουλευτής έχει τεράστιες ευθύνες όπως όλοι όσοι πέρασαν διαχρονικά από θέσεις εξουσίας για την κατάντια του τόπου. Αλλά όλοι. Όλοι με τη σειρά τους και πρώτο τον δήμαρχο. Και στέλνουμε χαιρετίσματα σε όσους πουλάνε τον άλλο μύθο του «εμείς στον δήμο δεν ξέρουμε τίποτα για τα προβλήματα του τόπου, αυτά να τα πείτε στην κεντρική κυβέρνηση» ότι ο πρώτος υπεύθυνος για ότι έχει να κάνει με δήμο και δημότες, είναι ο δήμαρχος. Δείτε τα ΕΔΩ πάλι γιατί επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Μα… θα πει κάποιος, ο δήμαρχος θα τα κάνει όλα αυτά;

Θα σας απαντήσουμε. Πρόσφατα χρίστηκε υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης στην θέση που κατείχε πριν από αυτόν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, αντικατέστησε τον σούπερ Κυριάκο! Μέχρι τότε ο κ. Παπαστεργίου ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τα Τρίκαλα μια περιοχή που εκτός όλων των άλλων κατάφερε να κάνει μόνιμη πραγματικότητα την εισροή 1.500.000 επισκεπτών κάθε χρόνο σε ένα θεματικό πάρκο. Αυτό του Μύλου των Ξωτικών. Είναι αυτός που έχει μετατρέψει σε σημείο αναφοράς έναν δήμο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ακούσατε για όλα αυτά που διακρίνεται ο συγκεκριμένος δήμος να αποδίδουν τα εύσημα σε κανέναν περιφερειάρχη; Σε κανέναν βουλευτή; Σε κανέναν υπουργό;

Όχι βέβαια! Ξέρετε γιατί; Γιατί ο αρμόδιος να αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών είναι ο πρώτος πολίτης μιας πόλης. Αρμόδιος να βρει λύσεις που θα κάνουν αισιόδοξους και ευχαριστημένους τους δημότες είναι ο δήμαρχος.

Μήπως κάποιος πρέπει να τους σφυρίξει ότι με το να πουλάνε «τσαμπουκά», «νταβατζιλίκι» και «παραμύθα» με πληρωμένους παπαγάλους (αλήθεια που ναι η ΜΑΚΕΔΝΟΣ στα τοπικά ΜΜΕ οέο;) δεν μας πείθουν;

Η αήθης επίθεση στον Τζηκαλάγια (που έγινε αφού έμεινε εκτός βουλής και όχι όσο ήταν βουλευτής) να υποθέσουμε ότι τώρα που πήρε φόρα ο δήμαρχος μας, μας δίνει το μήνυμα ότι, θα «χυμήξει» για το συμφέρον των δημοτών και του τόπου και στην Αντωνίου αλλά και στους υπουργούς και γιατί όχι και στον Μητσοτάκη τον ίδιο. Εκτός κι αν δεν του το επιτρέπει ο…Μιχάλης, γιατί μετά…πάει και η τροπολογία για την ΑΕ!

Δήμαρχε, πάρε φόρα!

Διαβάστε τι είπε ο Τζηκαλάγιας και έκανε τον γίγαντα να φωνάζει «κρατάτε με…!»:

Δημοσιογράφος: «Βλέπω ότι πάμε καλά σε αυτό το κομμάτι (σ.σ του τουρισμού)…»

Τζηκαλάγιας: «…Όχι, εδώ θα σας στεναχωρήσω…Έχω πει εδώ και χρόνια ότι ο τουρισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της ευημερίας και της ανάπτυξης της περιοχής μας. Δεν παίρνουμε ούτε το 10% από αυτά που θα μπορούσαμε να πάρουμε από τον τουρισμό. Ανησυχητικά σημάδια το ότι, η Καστοριά πριν από 7-8 χρόνια είχε 3.000 κλίνες σε ξενοδοχεία και ξενώνες και τώρα είναι γύρω στις 2.000. Το TSAMIS καταστράφηκε από την έκρηξη, το KASTOR δεν λειτουργεί, το DEDIS λειτουργεί λίγο απ’ ότι ξέρω και κάποιοι άλλοι ξενώνες κλείσανε, έχουμε λιγότερα κρεβάτια, βέβαια πληροφορούμαι ευχάριστα ότι γίνονται επενδύσεις για τα airbnb. Υπάρχουν πολλά σπίτια που χρησιμοποιούνται, που δεν τα γνωρίζουμε, δεν βλέπουμε πινακίδες και χρησιμοποιούνται…

Αλλά…με μιάμιση μέρα παραμονής στην Καστοριά δεν νοείται τουρισμός.

Τα Γιάννενα, η Αχρίδα και η Κορυτσά, ασφυκτιούν από κόσμο, 4ήμερα ολόκληρα! Εμείς, δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Σήμερα μου δίνετε την ευκαιρία, επειδή ζω στην Καστοριά, όπως είχα δεσμευτεί είτε εκλεγώ είτε δεν εκλεγώ θα συνέχιζα να είμαι στην Καστοριά εγώ και η οικογένεια μου, να πω λοιπόν ότι άκουσα ότι υπάρχουν κάποια φαινόμενα να μποτιλιαρίζονται λεωφορεία στον γύρο της λίμνης και όχι στη γυρολιμνιά (παρακαλώ να μην αποκαλούμε γυρολιμνιά, γύρος της λίμνης είναι, όχι γυρολιμνιά, η σωστή έκφραση με την οποία μεγαλώσαμε) και άκουσα ανόητες τοποθετήσεις όπως να κόψουμε όσα δέντρα χρειάζεται στον γύρο της λίμνης για να περνάνε τα λεωφορεία να κάνουν τον γύρο της λίμνης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από αυτό δηλαδή εμείς οι γιατροί έπρεπε να λέμε πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι…

Θέλω λοιπόν 3-3 προτάσεις να κάνω, κυρίως προς τη δημοτική αρχή της Καστοριάς, στην επιτροπή τουρισμού της Καστοριάς…που εγώ ήμουν που 10 μέρες πριν τις εκλογές φωτογραφήθηκα επίτηδες στο περίπτερο το καινούριο το tourist information που είναι ένα σημαντικό βήμα στο τέλμα που υπήρχε, στα σωστά βήματα για τον τουρισμό.

Ξέρετε, κάποια πράγματα για να πάνε μπροστά χρειάζονται χρήματα και κάποια χρειάζονται νου!

Δύο προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, αύριο και ξέρετε ότι έχω μία διαδρομή πριν ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή τριών τετραετιών στον δήμο της Καστοριάς, τον ξέρω τον δήμο πάρα πολύ καλά:

  1. Να απαγορευτεί η είσοδος μεγάλων 50θεσεων λεωφορείων στη χερσόνησο της Καστοριάς. Θα παρκάρουν από το πάρκινγκ της αντιπεριφέρειας έως το ΔΗΝΑΚ έως ακόμη πιο πίσω. Η τουριστική του δήμου πρέπει να προμηθευτεί μικρά λεωφορεία (όσα χρειαστούν) των 15 έως 20 το πολύ θέσεων τα οποία αυτά θα πηγαίνουν τους επισκέπτες στους χώρους που θέλουν να δουν και είναι πάρα πολλοί χώροι που μπορεί κάποιος αν θέλει να μείνει μια μέρα, πρόγραμμα για μία μέρα άμα θέλει να μείνει και 4 και 5 μέρες. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση με ένα εισιτήριο 1 ή 2 ευρώ να μεταφερθεί μέσα στην πόλη στους θησαυρούς και πολιτιστικούς τόπους που διαθέτουμε.
  2. Επειδή έγιναν 4 τουριστικές επιχειρήσεις 2 εστιατόρια και 2 άλλα μεταξύ καφέ μπαρ και σνακ που σερβίρουν στην περιοχή Ντολτσό στην οποία έχω μεγαλώσει απ’ ότι ξέρετε, κάποιες ώρες αυτής της μιάμισης μέρας που έχουμε πολύ κόσμο γίνεται ο πανικός. Θέλει τόλμη και τώρα επειδή δεν έχουμε εκλογές, καλώ λοιπόν τη δημοτική αρχή με κυρίαρχη την τουριστική επιχείρηση, κάποιες ώρες που θα τις αποφασίσουν οι άντρες και οι γυναίκες την ευθύνη σε συνεργασία με την τροχαία να απαγορεύεται η είσοδος 4τροχων πλην των μονίμων κατοίκων στην περιοχή του Ντολτσού. Κι αν το Ντολτσό έχει τώρα 4 επιχειρήσεις, εγώ λέω πρέπει να χει 24, 104. Έτσι πρέπει να βλέπουμε την Καστοριά, με παλιά πόλη, είμαστε στα σπάργανα ακόμη της εκμετάλλευσης κι ανάπτυξης του τουρισμού. Έχουμε λίγα εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ας μην χαιρόμαστε χωρίς να παίζουν σωστά τα όργανα.

Να κάνουμε αυτά που πρέπει, γιατί, όταν όπως σας είπα πριν κάτι για πριν 30 χρόνια στα Γιάννενα, τότε η Καστοριά είχε περισσότερη επισκεψιμότητα απ’ τα Γιάννενα! Και τα Γιάννενα τώρα μας έχουν υπερκαλύψει!

…Όσοι έρχονται δεν ξέρουν τι πρέπει να επισκεφτούν. Αυτό είναι ευθύνη του δήμου Καστοριάς…δεν ξέρουν ότι εάν θέλουν να περάσουν 4,5,6 μέρες στην Καστοριά και δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτά που έχει να τους δείξει η Καστοριά. Αυτό είναι ευθύνη κυρίως του δήμου της Καστοριάς, κατά 2ο λόγο του άλλου δήμου του Άργους Ορεστικού, γιατί κι ο δήμος Άργους Ορεστικού έχει αρχαιολογικό μουσείο, έχει απολιθωμένο δάσος, έχει Διοκλητιανούπολη και το Νεστόριο έχει Βάττυνα έχει Γράμμο έχει πολλά πράματα, αλλά κυρίως, να μην πω τώρα αριθμό, το μεγάλο βάρος είναι στον Δήμο της Καστοριάς. Πρώτα είναι η πρωτεύουσα του νομού, αν εκτιναχθεί η πρωτεύουσα σε επισκεψιμότητα θα συμπαρασύρει σε ωφέλη και του πιο απομακρυσμένου οικισμού του νομού.

…Να σας πω κάτι. Πολύ καλά κάνουμε κι επιχαίρουμε και επιβραβεύουμε, αυτό θα το πω λίγο μεταξύ σοβαρού κι αστείου, δηλαδή διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων αυτές τις ξεναγήσεις δυο φορές το χρόνο και πανηγυρίζουμε , που κάνουμε δωρεάν ξεναγήσεις! Εγώ λέω, αυτές οι ξεναγήσεις, για να καταλάβετε τη διαφορά στη φιλοσοφία που έχουμε, για αυτό μιλάω έτσι έντονα μπας και ταρακουνήσω κάποιους και αφυπνιστούν. Έπρεπε κάθε μέρα να υπάρχουν σε πρόγραμμα αυτά και να μην είναι δωρεάν, να είναι επί πληρωμή! Στα Γιάννενα δεν είναι τίποτα δωρεάν και υπάρχουν χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο που πάνε τα απολαμβάνουν, πληρώνουν, το ευχαριστιούνται και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ευημερούν. Αυτή είναι η διαφορά στην αντίληψη… »

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria