POLITICAL: «Αντιφάσεις και γκρίνια για τον δήμαρχο Καστοριάς» - OlaDeka

POLITICAL: «Αντιφάσεις και γκρίνια για τον δήμαρχο Καστοριάς»

Γίναμε «θέμα» και «θέαμα» και σε κεντρικό επίπεδο. Τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στο ζήτημα του επαπειλούμενου κλεισίματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, αναδημοσιεύονται πλέον και από την ημερήσια, πολιτική και ψηφιακή εφημερίδα POLITICAL. Οι εμφανίσεις του δημάρχου για να διασκεδάσει τις απανωτές ειδήσεις για το ότι έχει σχεδιάσει το κλείσιμο του 4ου Δημοτικού Σχολείου είχαν προαναγγελθεί από το oladeka.com:

“Ο αιφνιδιασμός είναι τέτοιου μεγέθους που ενώ την Πέμπτη 1η Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Καστοριάς Γ. Κορεντσίδη κατά την οποία θα επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με το κλείσιμο του 4ου Δημοτικού Σχολείου…”

Αυτό που δεν προβλέψαμε βέβαια ήταν ότι θα αλλάξει τελευταία στιγμή την απόφαση του και αντί συνέντευξη τύπου -που θα ήταν εκτεθειμένος σε ανοιχτή, δημοκρατική και πλουραλιστική διαδικασία- θα επέλεγε να «διασωθεί» με συνεντεύξεις στα γνωστά δύο ραδιοφωνικά μέσα με τα επίσης γνωστά…κενά αέρος που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη συνέντευξη, δήλωνε με περίσσεια έπαρση ότι κατά την θητεία του δεν έκλεισε κανένα σχολείο.

Για να φανεί πόσο μεγάλο είναι το…ενδιαφέρον του για το τι γράφει το oladeka.com , προφανώς ήταν από τους πρώτους, μπορεί και ο πρώτος που είδε το post της σελίδας μας που έγραφε:

Και λέμε προφανώς γιατί αμέσως μετά από λίγη ώρα, όταν δηλαδή ασθμαίνοντας βιάζονταν να προλάβει και τον δεύτερο ραδιοφωνικό σταθμό, έλεγε προσπαθώντας να μπαλώσει την τεράστια γκάφα (?) το ψέμα (?) που είχε πετάξει στον αέρα λίγο πριν, ότι δεν είναι το ίδιο το κλείσιμο με την συγχώνευση ενός σχολείου.

Στα bullet’s που είχαμε σημειώσει σε άρθρο ανάλυσης εκείνη τη μέρα, ένα από αυτά που «ξέβγαζαν» στην επιφάνεια το μέγεθος του κρυφού σχεδίου που έχει ακόμη στο μυαλό του – και το ξέρουν αρκετοί από τους στενούς συνεργάτες του στους οποίους δεν το κρύβει ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές-, ήταν το ότι χωρίς να το θέλει, η συμπεριφορά του θύμιζε τη γνωστή λαϊκή ρήση θέλει…να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν αφήνει:

• Στον Παραρά είπε ότι επί θητείας του δεν έκλεισε κανένα σχολείο.
• Στον Νατσούλη, όταν ρωτήθηκε για το 2ο, είπε ότι δεν έκλεισε, αλλά συγχωνεύτηκε. Άρα δεν τον «χαλάει» η συγχώνευση για το 4ο;

Και βέβαια η επόμενη σειρά αποκαλύπτει συγκλονιστικά το σχέδιο του Γιάννη Κορεντσίδη:

• Δεν είπε ότι, εάν παρθεί η απόφαση για συγχώνευση, τον ορισμό του κτηρίου στο οποίο θα στεγαστούν τα συγχωνευμένα τον κάνει ο δήμος.

Αυτή η τελευταία φράση τα λέει όλα. Πρώτα βάζουμε λαγούς να ανοίγουν το θέμα. Μετά βάζουμε υπαλλήλους να κάνουν δηλώσεις οι οποίες μαζί με ένα κύκλωμα που διακινεί κάθε χρόνο φήμες για το κλείσιμο, δημιουργούν αρνητικό κλίμα απογοήτευσης σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά με αποτέλεσμα να απαξιώνεται καθημερινά το σχολείο έτσι ώστε να έρθει σαν τετελεσμένο η απόφαση του τέλους. «Αφού λένε ότι θα κλείσει, ας γράψουμε τα παιδιά κάπου αλλού, αφού μας διώχνουν με το ζόρι από εδώ» λένε οι γονείς.

Τότε, θα εισηγηθεί η συγχώνευση με κάποιο άλλο σχολείο και κάποιος θα αποφασίσει που θα συστεγαστούν τα δύο σχολεία που τελούν υπό συγχώνευση. Ποιος είναι αυτός που παίρνει όμως την απόφαση για το κτίριο της στέγασης; Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ! Και εδώ ολοκληρώνεται το έγκλημα.

Κάποιος συμπολίτης μας έγραψε: «Το κέντρο μια πόλης που φιλοξενεί παιδικές φωνές που ακούγονται από την αυλή ενός σχολείου είναι ευλογία. Αφήστε τη χαρά και τις φωνές της ελπίδας να ακούγονται στο κέντρο της πόλης σας αθεόφοβοι! Μην αυτοκτονείτε! Δεν σας φτάνει τόση μιζέρια στην ζωή σας, θέλετε κι άλλη;»

Ένας άλλος δημότης γράφει σήμερα:

Επανερχόμαστε λοιπόν με την αναδημοσίευση των αναρτήσεων μας από κεντρικά μέσα, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά αξιοποιώντας αυτή την αναδημοσίευση ως ευκαιρία υπενθύμισης:

Μην σας γελάει κανείς, όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, δεν άλλαξαν ποτέ γνώμη. Θέλουν να κλείσουν το 4ο Δημοτικό Σχολείο προς εξυπηρέτηση δικών τους σχεδιασμών. Δεν θα το κλείσουν επειδή υπάρχουν λόγοι, αλλά επειδή ΘΑ υπάρξουν λόγοι τους οποίους προσπαθούν να κατασκευάσουν. Το μόνο που κέρδισαν οι γονείς και το 4ο μετά από την έκταση που πήρε το θέμα τελευταία, είναι χρόνος. Το δηλώνουν κι όλας ανερυθρίαστα και κυνικά οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του σχεδίου: «Δεν θα κλείσει το σχολείο ούτε το 2023, ούτε το 2024…».

Εμείς θα σας πούμε βέβαια ότι ούτε το 2025 θα κλείσει το σχολείο (ακόμη κι αν μπορούσαν να αντέξουν στις επερχόμενες εκλογές οι έχοντες ευσεβείς πόθους) και δεν θα κλείσει, λόγω παραγόντων που δεν είχαν υπολογίσει (θα το αναλύσουμε άλλη φορά αυτό). Μετά το 2025 όμως, τίποτα δεν εγγυάται τη συνέχιση της ζωής που δίνουν τα παιδιά στο κέντρο της Καστοριάς αν τους αφήσουμε. Μετά, θα έχουμε ακόμη ένα κτίσμα δημοτικών υπηρεσιών και ένα τσιπουράδικο που θα ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης της περιοχής.

Η POLITICAL συμπεριλαμβάνει και τις φωτογραφίες των τοπικών δημοσιογράφων που επέλεξε ο δήμαρχος Καστοριάς ως «καταφύγιο» αντί της συνέντευξης τύπου

Ακολουθεί το άρθρο της POLITICAL:

Σκληρή κριτική δέχεται ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης με αφορμή τα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή και την τοπική κοινωνία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περνούν από κόσκινο τις δύο πρόσφατες συνεντεύξεις που παραχώρησε ο δήμαρχος σε ραδιόφωνα της πόλης και στις οποίες φαίνεται να πέφτει σε σημαντικές αντιφάσεις επί των έργων που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στην περιοχή. Μάλιστα, αρκετοί τον χαρακτηρίζουν «αρχιτέκτονα του αυτονόητου», ενώ του επισημαίνουν ότι η Καστοριά βρίσκεται σε διαρκή κατηφόρα και οι συνδημότες του εκπέμπουν SOS.

«Θέλουμε τον τουρισμό, αλλά δεν μας είπε ποιον τουρισμό θέλουμε, θέλουμε δουλειές, αλλά δεν μας είπε τι δουλειές μπορούμε να έχουμε. Θα γίνουν όλοι οι γουναράδες καταστηματάρχες της εστία- σης και ξενοδόχοι;» είναι μερικά μόνο από τα καυτά ερωτήματα για τα οποία, όπως λένε στην Καστοριά, ο κ. Κορεντσίδης δεν έχει επαρκείς απαντήσεις, ούτε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ανάκαμψης για την περιοχή. Τόσα χρόνια όλα κινούνταν μόνο με το μοτέρ της γούνας στην περιοχή, όμως τώρα η γούνα τελείωσε;

Όταν λοιπόν αυτή η μονοδιάστατη δραστηριότητα πάει άπατη, τι γίνεται; Απλώς χάνεται η γη κάτω από τα πόδια όλων των ανθρώπων αυτής της περιοχής. Και έτσι δημιουργείται μια ανθρωπιστική κρίση και χίλια μύρια προβλήματα που διασπούν την κοινωνική συνοχή. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της περιοχής, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ερημώσει η Καστοριά. Ασκούν κριτική ακόμα και για τα ζητήματα σχολικών υποδομών, αφού στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κύριος δήμαρχος απάντησε στα προβλήματα των σχολείων με τη λογική του εκκρεμούς, μία από εδώ, μία από εκεί, εργαλειοποιώντας την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους.

Χρησιμοποίησε συλλόγους -όπως λένε- για να αντικρούσει δίκαια αιτήματα, έκρυψε αλήθειες λέγοντας ότι δεν έκλεισαν σχολεία στη θητεία του, ενώ έκλεισαν το 2ο Δημοτικό και το 4ο Νηπιαγωγείο, καθώς επίσης και μια μεθοδευμένη κίνηση αφαίμαξης του 4ου Δημοτικού καταργώντας το νηπιαγωγείο του. Κρύφτηκε πίσω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και
δεν απάντησε σχετικά με τα καίρια προβλήματα της περιοχής.

Ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις

Συγκεκριμένα, για τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Αντώνη Παραρά και Χρήστο Νατσούλη τα τοπικά σάιτ της Καστοριάς σημειώνουν τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο κ. Κορεντσίδης και καταθέτουν μια σειρά από ερωτήσεις που ζητούν πειστικές απαντήσεις:

• Στον Παραρά είπε ότι επί θητείας του δεν έκλεισε κανένα σχολείο.
• Στον Νατσούλη, όταν ρωτήθηκε για το 2ο, είπε ότι δεν έκλεισε, αλλά συγχωνεύτηκε. Άρα δεν τον «χαλάει» η συγχώνευση για το 4ο;

• Δεν είπε ότι, εάν παρθεί η απόφαση για συγχώνευση, τον ορισμό του κτηρίου στο οποίο θα στεγαστούν τα συγχωνευμένα τον κάνει ο δήμος.

• Για τα έργα και ειδικότερα για την ύδρευση, μια από τα ίδια: Από το 2019 το έχει ανακοινώσει πάνω από δέκα φορές και ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί εργολάβος.
• Είπε σχετικά με το ΔΗΝΑΚ ότι θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία και διαφήμισε ότι θα έχει και κολυμβητήριο-πισίνα.
• Οι κακές γλώσσες λένε ότι συνειδητά δεν λέει πλατεία Ειρήνης αλλά την αποκαλεί με το παλιό όνομα, Βαν Φλιτ. Γιατί άραγε; Τι έχει αυτό το όνομα; Φοβάται και τη σκιά του;
• Πηγές αναφέρουν ότι το Δ/Τ του 6ου συντάχθηκε μέσα από το Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο και μετά ο ίδιος ο δήμαρ- χος μιλά για προεκλογικά παιχνίδια όταν περίπου εκατό οικογένειες δέχονται bullying μεθοδεύσεων και φημών κάθε χρόνο, από παράξενα κέντρα και ομάδες με σκοπό να απογοητεύσουν διευθύντριες, διδακτικό προσωπικό, γονείς και παιδιά για να απαξιωθεί/συρρικνωθεί
και να κλείσει στο τέλος το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
• Επιτέθηκε σε όποιον του ασκεί κριτική.
• Δεν μίλησε πουθενά για το όραμά του και το σχέδιό του για την επόμενη πενταετία.
• Δεν είπε τι διαφορετικό θα κάνει σε μια θητεία χωρίς Covid (το μόνιμο άλλοθι για την ανικανότητά του και την ανυπαρξία έργου τόσα χρόνια ήταν η πανδημία, κάτι που οι περισσότεροι δήμαρχοι ίσα ίσα αξιοποίησαν στον μέγιστο βαθμό.

• Δεν έκανε πουθενά αυτοκριτική, όλα έγιναν τέλεια.
• Δεν ευχαρίστησε πουθενά αντιδημάρ- χους, προέδρους και λοιπή ομάδα, όλα μό- νος του τα έκανε;

• Είπε ότι όλα τα σχολεία έχουν ρεύμα.

Δεν είπε

όμως ότι όλα τα σχολεία έχουν απλήρωτους λογαριασμούς χι- λιάδων ευρώ το καθένα.
• Κρύφτηκε πίσω από προστα- τευμένες συνεντεύξεις στα δύο από τα τρία ραδιόφωνα της πό- λης (γιατί αποφεύγει το τρίτο;).

• Και το κυριότερο: Απέφυγε τη συνέντευξη Τύπου που είχε σχεδιάσει να δώσει, υπό τον φόβο ερωτήσεων άλλων πέραν των… προστάτιδων δυνάμεων…

Πηγή

Η ταυτότητα της POLITICAL

Η POLITICAL είναι η νέα ημερήσια, ψηφιακή, πολιτική και οικονομική εφημερίδα.

Η POLITICAL «γεννήθηκε» τον Νοέμβριο του 2020, θέλοντας να απαντήσει στις ανάγκες του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού.

Είναι η εφημερίδα της νέας εποχής, με τον μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών καθημερινά, από όλες τις «συμβατικές» εφημερίδες.
Δεν τυπώνεται σε χαρτί, όπως οι γνωστές, συμβατικές εφημερίδες, αλλά στέλνεται ψηφιακά κάθε πρωί (από Τρίτη έως Σάββατο) εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε δεκάδες χιλιάδες επιλεγμένα email, σε όλη την Ελλάδα.

Η POLITICAL είναι μία καινοτομία που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα του έντυπου Τύπου.

Είναι μία σύγχρονη πολυθεματική εφημερίδα με 36-40 σελίδες, με καθημερινές ειδήσεις από την πολιτική, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνία και με θέματα από όλον τον κόσμο.

Με μοντέρνο σχεδιασμό και με έναν μεγάλο αριθμό έμπειρων και καταξιωμένων δημοσιογράφων που παρουσιάζουν κάθε πρωί, με τον πλέον έγκυρο τρόπο τα νέα της ημέρας.

Η POLITICAL, άνοιξε τον ψηφιακό δρόμο των εφημερίδων της νέας εποχής και είναι ένα νέο διαφημιστικό μέσο, δυνατό και αποτελεσματικό στην κάλυψη του κοινού που σας ενδιαφέρει.

Η POLITICAL φιλοδοξεί να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο του διαφημιστικού σας κονδυλίου που έχετε προγραμματίσει για τον Ημερήσιο Τύπο.

Εγγυώμαστε την υψηλότερη κάλυψη του κοινού και άμεσα αποτελέσματα στους στόχους σας.

H EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ – APPLICATION “POLITICAl”

 • Μέσω του application σε iOS & Android υπάρχει η δυνατότητα μαζικής αποστολής Push notification στους ήδη χρήστες της εφαρμογής με ενημέρωση για την εφημερίδα, νέα, event, flyer κλπ.
 • Διαθέτει δυνατότητα προβολής επιχειρήσεων (μέσω banner) με απευθείας link που μπορεί να οδηγεί στο landing page της επιλογής σας.
 • Έχει τη δυνατότητα για Click 2 Call action, καθώς και για επικοινωνία μέσω των social media – mail με τους admin της εφαρμογής.
 • Παρέχει τη δυνατότητα ανάγνωσης της εφημερίδας σε υψηλή ανάλυση καθώς και επιλογή ημερομηνίας για ανάγνωση παλαιότερων εφημερίδων.
 • Διαθέτει επιλογή απεικόνισης σε light αλλά και σε dark mode.

Τη δημοσιογραφική ομάδα, απαρτίζουν:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κώστας Τσιτούνας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Φώτης Σιούμπουρας
AΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ελένη Μπέρτσου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΥΛΗΣ: Νίκος Τσούρτης

Δημοσιογραφική Ομάδα:

 • Αντώνης Αντωνόπουλος
 • Σπύρος Μουρελάτος
 • Σωτήρης Πίκουλας
 • Γιάννης Παργινός
 • Αμαλία Κάτζου
 • Αλεξία Τασούλη
 • Γεωργία Γαραντζιώτη
 • Ντίνα Τσουκαλά
 • Αντώνης Αναστασόπουλος
 • Κατερίνα Παπακωστοπούλου
 • Λουκάς Γεωργιάδης
 • Κώστας Παπαδόπουλος
 • Δήμητρα Δάρδα
 • Άλκης Φιτσόπουλος
 • Ρεγγίνα Σαβούρδου
 • Μιχάλης Μαστοράκης
 • Μίλτος Σακελλάρης
 • Νίκος Καϊμακούδης
 • Γιώργος Σκρόμπολας
 • Γιώργος Ανδρής
 • Στέλλα Παπαμιχαήλ
 • Ειρήνη Μητροπούλου
 • Δημήτρης Δημακόπουλος
 • Γιώργος Λαιμός.

Επιστημονική Επιτροπή / Αρθρογράφοι:
Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθηγητής ΕΜΠ
Θανάσης Διαμαντόπουλος, Καθηγητής, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Κώστας Κόλλιας, πρόεδρος ΟΕΕ (προσκεκλημένος αρθρογράφος)
Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΒΕΠ
Νότης Μαριάς (καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης (πρώην ευρωβουλευτής)
Γιώργος Μέργος, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών
Θανάσης Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγος
Διονύσης Χιόνης, καθηγητής Οικονομικών ΔΠΘ

Γραφείο Μακεδονίας:
Επικεφαλής: Δημήτρης Δραγώγιας
Κώστας Καντούρης, Καφένια Κλιάτση, Αναστασία Καρυπίδου, Φιλίππα Βλαστού

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΤΕΛΙΕ:
Ευτυχία Κόλβερη
Βασίλης Υψηλός
Κατερίνα Χατζηλαζάρου

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Μαρίνα Πέππα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Aριέτα Μουρτοπάλλα

Διεύθυνση: Συγγρού 206, Αθήνα •Τηλέφωνο: 210-9568066 • FAX: 210-3645608 • www.political.gr

Ιδιοκτησία: POLITICAL PUBLISHING IKE
Eκδότης: Νικόλαος Γ. Καραμανλής

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria