Για να δούμε, θα υπάρξει ένας Νοήμων Καστοριανός Πατριώτης να τα πει στον Πρωθυπουργό, ή αυτός θα φύγει γεμάτος σάλια και selfies… - OlaDeka

Για να δούμε, θα υπάρξει ένας Νοήμων Καστοριανός Πατριώτης να τα πει στον Πρωθυπουργό, ή αυτός θα φύγει γεμάτος σάλια και selfies…

Οι δύο κλάδοι με τα μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη προσεγγίσει υποψήφιους βουλευτές και όργανα του κόμματος, προωθώντας το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να του εκθέσουν τη λίστα με τα ζητήματα που μαστίζουν τον κάθε κλάδο και να ζητήσουν λύσεις.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση σε κεντρικό επίπεδο, αλλά οι συνδικαλιστές πιστεύουν ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν.

Τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι πολλά και σοβαρά, και η προεκλογική περίοδος που διανύουμε βρίσκεται κοντά στην κόψη του νήματος, οπότε οι εκπρόσωποι των παραγωγικών κλάδων του νομού είναι αισιόδοξοι όσον αφορά στην αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση.

Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχάσουν όσοι συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να του επισημάνουν ότι το ημερολόγιο θα δείχνει 17 Μαΐου και τα συστήματα θέρμανσης στην Καστοριά λειτουργούν κανονικά. Στις περισσότερες άλλες περιοχές, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει ήδη τα παράθυρα. Το μόνιμα επιβαρυμένο κόστος θέρμανσης για την περιοχή μας είναι ένας έξτρα ειδικός φόρος -και μάλιστα πολύ βαρύς- που θέτει θέματα ισονομίας και ίσης – δίκαιης μεταχείρισης των πολιτών άλλων περιοχών με εκείνων της Καστοριάς.

Ο Καστοριανός, ξεκινά τον ετήσιο προϋπολογισμό του κάθε χρονιά, με ένα αβάσταχτο χαράτσι που δεν έχουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των νησιών και άλλων περιοχών. Επιτέλους, ας το καταλάβει κάποτε μια κυβέρνηση ότι αυτό είναι κατάφωρη αδικία από οποιαδήποτε οπτική και αν το δει κανείς. Αλλά μήπως δεν φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις; Μήπως, οι γουναράδες, οι αγρότες, οι φορείς και τα κομματικά όργανα που θα υποδεχτούν αύριο τον Πρωθυπουργό εστιάζουν μόνο στα του οίκου τους και ξεχνούν ένα τόσο μεγάλο, διαχρονικό και οριζόντιο πρόβλημα του τόπου μας; Ως πότε θα αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και θα λουφάζουμε με ένα χτύπημα στην πλάτη; Επίσης, μαζί με όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι θέρμανση δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, το αέριο, τα ξύλα και τα πέλετ. Θέρμανση είναι και το ρεύμα. Και μην πει κάποιος πονηρός ότι το ρεύμα ήδη επιδοτείται. Το ρεύμα επιδοτείται σε όλη την Ελλάδα αλλά αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά και λοιπά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν σβήσει εδώ και καιρό. Στην Καστοριά όμως συνεχίζουν να καίνε ρεύμα και το πορτοφόλι των κατοίκων κανονικότατα!

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ

Τέλος, ίσως και το σημαντικότερο που πρέπει επιτέλους να ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό, είναι να πάρει απ’ το χέρι Άδωνι, Πιερρακάκη και τους άλλους αρμόδιους υπουργούς και να σχεδιάσει ένα νέο αναπτυξιακό μέλλον στην Καστοριά με βάση το διεθνές και Ευρωπαϊκό μοντέλο ψηφιακής μετάβασης.

Η Καστοριά θέλουμε δεν θέλουμε, είναι περιφέρεια που βρίσκεται σε μετάβαση. Και η ΕΕ έχει ξεκάθαρο πλαίσιο για τις περιφέρειες-περιοχές σε μετάβαση: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΡΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μην ντρεπόμαστε λοιπόν, φτάνει πια. Το χουμε γράψει και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε μέχρι να κινηθεί κάτι γιατί αλλιώς η Αρχόντισσα θα λέγεται Μαντάμ Σουσού σε λίγο (αν δεν λέγεται ακόμη).

Καλός ο Τουρισμός, καλός ο Πρωτογενής τομέας και πρέπει να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύο πεπερασμένα μεγέθη.

Εκείνο που δεν έχει ουρανό είναι η τεχνολογική και ψηφιακή μετάβαση. Η νέα οικονομία. Πείτε λοιπόν στον Πρωθυπουργό να το δει σοβαρά και να ζητήσει λίγα έστω «κοκαλάκια» από τα φιλέτα της Google της Microsoft της Cisco και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, να δώσει κάποια κίνητρα εξειδικευμένα (βλ. πάλι περιφέρεια σε μετάβαση) και να πατήσει γκάζι ο τόπος σε ένα νέο μέλλον με στόχο ένα αναπτυξιακό σοκ για να μην γίνει Παρθενώνας και μουσείο η περιοχή.

Για να δούμε, θα υπάρξει επιτέλους ένας Νοήμων Καστοριανός Πατριώτης να τα πει στον Πρωθυπουργό, ή ο τελευταίος θα φύγει γεμάτος σάλια και selfies όπως πάντα…

Το Ραντάρ

Υ/Γ Την ώρα που γράφονταν το κείμενο αυτό δεχόμαστε ένα δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς με τον περήφανο τίτλο:

«Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις των κοινόχρηστων κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Καστοριάς»

Αυτά είναι θέματα για δελτία τύπου στον Δήμο Καστοριάς! Αύριο περιμένουμε να μας στείλουν: «Κανονικά συνεχίζεται η ροή ηλεκτρικού ρεύματος στους δημότες Καστοριάς!»

Αυτά αισθάνονται ότι είναι τα big news εκεί στο Σκαπέρδειο. Καναγκαιρίσια πολιτική, κολλημένη σε προϊστορικούς πολιτικούς χρόνους όπου ο δήμαρχος ήταν υπεύθυνος μόνο για καθαριότητα, νερό κλπ. Τα βασικά δηλαδή, τα αυτονόητα, εκείνα που μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και την κατοχή ήταν όντως που έπρεπε να επιλυθούν. Στο 2023 κ. Κορεντσίδη και μάλιστα σε μία Καστοριά που χτυπιέται από την γνωστή κατάσταση της γούνας που βρίσκεται στη…ΜΕΘ και τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, κάτι πρέπει να σας ξυπνήσει επιτέλους! Σας το χουμε πει και προσωπικά: «Δήμαρχος χωρίς Όραμα για το μέλλον των Καστοριανών δεν χρειάζεται πλέον να είναι δήμαρχος»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria