Έκτακτο - Διπλή παραίτηση στον Δήμο Καστοριάς λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων - OlaDeka

Έκτακτο – Διπλή παραίτηση στον Δήμο Καστοριάς λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων

Το ήρεμο και πανηγυρικό κλίμα πάει περίπατο!

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τον συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη και ένα από τα εμβληματικά και αξιόλογα πρόσωπα της παράταξης παραιτείται.

Η Χρυσούλα Φιλίππου ήταν Πρόεδρος της Κοινωφελούς και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας μέχρι χθες.

Σήμερα μετά από την σεισμικής δόνησης παραίτηση, χαλάει το «πανηγυρικό» και «ήρεμο» κλίμα που προσπάθησε με μεγάλο κόπο να εμφανίσει ο νυν δήμαρχος Καστοριάς για να εφησυχάσει όσους…μυρίζουν μπαρούτι στην ομάδα εξαιτίας εσωτερικής πληροφόρησης αλλά κυρίως, εξαιτίας λήψης…σημάτων που εκπέμπονται φανερά πλέον από την τοπική κοινωνία.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια του νυν δημάρχου, εντάχθηκε και η με επιμονή πρόωρη ανακοίνωση μιας πρώτης λίστας υποψηφίων, με την οποία διαφώνησαν τόσο άλλα όσο και αρκετά από τα στελέχη που ανακοινώθηκαν σχεδόν με το ζόρι σε κλίμα πίεσης και έντονου πολιτικού «μασάζ» ως μοναδική λύση με στόχο την συγκράτηση διαρροών και δημιουργία εικονικής συνοχής και ετοιμότητας.

Η είδηση της ηχηρής παραίτησης, επιβεβαιώνει εν μέρει το δημοσίευμα του oladeka.com και δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία τριγμών στο οικοδόμημα της σημερινής δημοτικής αρχής, που με νύχια και με δόντια μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη άγχος και ανασφάλεια προσπάθησε επιπόλαια προσωπικά ο Γιάννης Κορεντσίδης να παρουσιάσει – μάταια εκ του αποτελέσματος – ως ήρεμη και ενωτική.

Η κίνηση της Χ. Φιλίππου αναδεικνύει ότι τίποτα απ’ όσα θέλει να παρουσιάσει ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Καστοριάς δεν ισχύει. Το κλίμα στην Καστοριά όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές πλέον είναι ρευστό και η τράπουλα αναδιανέμεται από την αρχή και το κοντέρ μηδενίζει. Και μάλιστα πριν ακόμη παρουσιάσουν οι άλλοι συνδυασμοί τα δικά τους πρώτα ατού…

Το…ήρεμο και ενωτικό κλίμα, με το πρωτοφανές να έχουμε παραίτηση λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων και ενώ μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προεκλογικής περιόδου πάει περίπατο.

Η Χρυσούλα Φιλίππου, ένα στέλεχος με μοναδική και ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, ανακοινώνεται ως εν ενεργεία υποψήφια που συνεχίζει με τον Γιάννη Κορεντσίδη και αμέσως μετά από αυτό παραιτείται από δύο νευραλγικές θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι χθες.

Αν αυτό δεν είναι ένδειξη πλήρους αβεβαιότητας, ρευστότητας και ανασφάλειας για τον εν λόγω συνδυασμό τότε τι είναι; Και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ούτε ένας υποψήφιος από τις ομάδες των αντιπάλων παρατάξεων. Προμηθευτείτε μπόλικο ποπ κορν.

Το Ραντάρ


upd Έστω και καθυστερημένα μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος μας, η κα. Χρυσούλα Φιλίππου προέβη στην παρακάτω δήλωση.

Εμείς στο πλαίσιο της πολυφωνίας και της αντικειμενικής, μη δογματικής δημοσιογραφίας δημοσιεύουμε τη δήλωση της.

Η δήλωση της:

«Κανω αυτή την ανάρτηση για να απαντήσω στα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν γύρω από το όνομα μου. Η επιστολη παραίτησης μου από την Κοινωφελή Επιχείρηση “Ορεστειας” έγινε μετα από κοινή απόφαση με την ομάδα, όπως συμβαίνει και με κάθε αλλαγη θέσης κατά τη διάρκεια μιας τετραετιας της εκαστοτε αυτοδιοίκησης. Η παραίτησή μου από Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. είναι φυσικό επακόλουθο για όσους γνωρίζουν ότι κατά την αναδιάρθρωση των αντιδημαρχιων, Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. είθισται να είναι ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Παιδείας. Καταλαβαίνω ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, να μη ξεχνάμε όμως πως υπήρχαμε και θα υπάρχουμε πρώτα ο Θεός ως ο οντοτητες και περα από τις εκλογές και αυτό που θα μας χαρακτηρίζει θα είναι το πολιτικό ήθος μας πάνω απ’ όλα. Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι θα είμαι δίπλα του στις εκλογές πέρα από την ομάδα που ξεκινησα και ουδέποτε έκανα συνάντηση με κάποιον εκτός ομάδας γι’ αυτό το λόγο, όπως θέλουν να κυκλοφορούν πολλοί και να λένε διάφορα. Συνεχίζω να ανήκω στην ίδια ομάδα και εύχομαι σε όλους καλο αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια, γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Συνεχιζουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβουλιο.»

Χρυσούλα Φιλίππου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria