IΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου - OlaDeka

IΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου

Υπερτριπλάσιες από τον μέσο πληθωρισμό οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά – “Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές“.

Σε μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας, από 13 έως 20 Φεβρουαρίου, σε όλα τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καλεί το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ που επικαλείται μάλιστα απαίτηση χιλιάδων καταναλωτών για την πρωτοβουλία αυτή.
“Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές”. τονίζει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ με τη διευκρίνηση, μάλιστα, ότι το μποϊκοτάζ αφορά και τα εγχώρια και τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6% και ο γενικός δείκτης τιμών τον Δεκέμβριο έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 7,2%, στα τρόφιμα η ετήσια μεταβολή ήταν υπερδιπλάσια (+15,5%) και στα γαλακτομικά προϊόντα υπερτριπλάσια, αφού η ετήσια αύξηση έφτασε το 25,6%. Πολύ υψηλότερες αυξήσεις ακόμη και πάνω από 50% καταγράφονται σε επιμέρους προϊόντα της κατηγορίας, με πρώτο το ίδιο το γάλα μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria