Ποιες τροφές επιταχύνουν την απώλεια βάρους, σύμφωνα με ειδικούς - OlaDeka

Ποιες τροφές επιταχύνουν την απώλεια βάρους, σύμφωνα με ειδικούς

Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί μια από τις 5 κορυφαίες τροφές για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους σας.

Όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, θέλουν να δουν αποτελέσματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Πέραν του ότι απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, η απώλεια βάρους εξαρτάται από το μεταβολισμό του καθενός, τους ρυθμούς ζωής του, άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, αλλά και από τους συνδυασμούς τροφών που λειτουργούν καλύτερα για αυτόν.

Αλλά οι ειδικοί της ιστοσελίδας fitness και διατροφής, Breaking Muscle, μοιράζονται 5 τροφές που, κατά την εμπειρία τους, συμβάλλουν στην ταχύτερη απώλεια βάρους, καθιστώντας αυτή την προσπάθεια λίγο πιο εύκολη. Είναι τροφές που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες και μπορούν κάλλιστα να ενσωματωθούν στα περισσότερα προγράμματα διατροφής, χωρίς, παράλληλα, να επηρεάζουν αρνητικά τη μυϊκή μάζα.

Καστανό ρύζι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καστανό ρύζι είναι πραγματικά αποτελεσματικό, ειδικά για τους ανθρώπους που ασκούνται τακτικά. Περιέχει πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και υγιή λίπη που προσφέρουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιπλέον, το ρύζι δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, οπότε οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση “περιττών” γευμάτων και σνακ, άρα και λιγότερη πρόσληψη θερμίδων. Συνιστάται από τους ειδικούς της Breaking Muscle η κατανάλωσή του με μαύρα φασόλια, για ακόμα περισσότερη ενέργεια.

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι έχει αναρίθμητα οφέλη για την υγεία και αυτό το γνωρίζουμε καλά εδώ στην Ελλάδα. Είναι μια τροφή πολύ σημαντική για την υγεία και τη διατροφή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες. Οι ειδικοί λένε ότι επειδή είναι χαμηλή σε θερμίδες και ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε δυνατότερους μύες. Επιπλέον, περιέχει προβιοτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του εντέρου. Εκτός από την κατανάλωσή του με μούσλι ή σκέτο, δοκιμάστε να το προσθέσετε και σε σως στις σαλάτες σας.

Αυγά

Τα αυγά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, καθώς η υψηλή πρωτεΐνη και το υγιές λίπος τους οδηγούν και αυτά σε ένα αίσθημα πληρότητας. Οι ειδικοί προτείνουν πως σε μορφή ποσέ ή βραστά είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να τα καταναλώσετε, καθώς διατηρούν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους και δεν απαιτούν την προσθήκη περισσότερων θερμίδων από πρόσθετα, όπως το λάδι.

Porridge με βρώμη

Αυτό το δημοφιλές πρωινό είναι πραγματικά αποτελεσματικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, νιώθοντας ευεξία. Είναι γεμάτο με υγιεινούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη που σας δίνουν άφθονη ενέργεια για τις προπονήσεις, αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας. Πέρα από τη συνηθισμένη του γλυκιά εκδοχή, είτε με φρούτα, σοκολάτα ή αποξηραμένους καρπούς, μπορείτε να δείτε ορισμένες ιδέες για αλμυρό porridge εδώ.

Γλυκοπατάτες

Σε αντίθεση με τις κλασσικές πατάτες, οι γλυκοπατάτες είναι ένας υγιεινός υδατάνθρακας που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά, χάρη στο συνδυασμό φυτικών ινών και νερού που σας κρατά χορτάτους. Είναι επίσης γεμάτες με θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και το κάλιο, τα οποία όλα συμβάλλουν στην οικοδόμηση των μυών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria