ΕΕ: Νέο ρομπότ ακριβείας οδηγεί σε ως και 10% περισσότερες πωλήσεις κρασιού - OlaDeka

ΕΕ: Νέο ρομπότ ακριβείας οδηγεί σε ως και 10% περισσότερες πωλήσεις κρασιού

Πώς το ρομπότ ακριβείας VinBot αυτοματοποιεί την παραδοσιακή διαδικασία οπτικής εκτίμησης της απόδοσης σε ολόκληρο τον αμπελώνα.

To ρομπότ ακριβείας VinBot ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενίσχυσης της ποιότητας των ευρωπαϊκών κρασιών με την εφαρμογή εργαλείων αμπελουργίας ακριβείας (PV) ενόψει των σοβαρών απειλών της αγοράς παγκοσμίως και των διαρθρωτικών ελλείψεων στον αμπελοοινικό τομέα της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοινοτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΕ, Cordis, οι ενώσεις οινοπαραγωγών δεν έχουν κανέναν έλεγχο στη διαχείριση της απόδοσης σε όλους τους αμπελώνες των μελών τους, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη ποιότητα κρασιού σε επίπεδο ένωσης.

Όσον αφορά σε επίπεδο αμπελώνα, οι αμπελουργοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια την απόδοση, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης του εδάφους και χρησιμοποιούν εκτιμούν την απόδοση με βάση δείγματα μικρότερων περιοχών, κάτι που επίσης επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του κρασιού.

Βάσει όλων των παραπάνω, ένα αυτόματο σύστημα παρακολούθησης της απόδοσης, όπως σε αυτή την περίπτωση το VinBot, θα επέτρεπε στους αμπελουργούς να αξιολογούν με ακρίβεια την απόδοση σταφυλιών και τα σχετικά φυτικά δεδομένα μέσω ενός συνόλου αισθητήρων, να παρακολουθούν την κατάσταση και τη θέση των περιουσιακών στοιχείων, να καταγράφουν τις τοποθεσίες δειγμάτων και να κοινοποιούν τις πληροφορίες με ευελιξία.

Ως νέο, παντός εδάφους και αυτόνομο ρομπότ, το VinBot αυτοματοποιεί την παραδοσιακή διαδικασία οπτικής εκτίμησης της απόδοσης σε ολόκληρο τον αμπελώνα, υπολογίζοντας την ποσότητα των φύλλων και των σταφυλιών στο αμπέλι, μέσω της αλγοριθμικής όρασης του υπολογιστή, αισθητήρων και άλλων τεχνολογικών μέσων, όπως το cloud.

Χρησιμοποιώντας το VinBot, οι ενώσεις οινοπαραγωγών της κοινοπραξίας θα μπορούν να συντονίζουν και να βελτιστοποιούν τις στρατηγικές διαχείρισης της απόδοσης στους χιλιάδες αμπελώνες των μελών τους, με βάση τη συλλογική τους εμπειρία και τους εμπορικούς στόχους. Βάσει προβλέψεων, το ρομπότ θα αποδώσει 8-20% περισσότερες πωλήσεις κρασιού σε μια 10ετία!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria