Πως τα διαδικτυακά gaming επηρεάζουν τη διατροφή των εφήβων - OlaDeka

Πως τα διαδικτυακά gaming επηρεάζουν τη διατροφή των εφήβων

Μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι χρήστες του Twitch είναι ευάλωτοι στις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων.

Το Twitch είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ροής που επιτρέπει στους θεατές να έχουν συνομιλίες ενώ μοιράζονται μια κοινή ροή βίντεο. Έχει πολλές εφαρμογές αλλά τα gaming είναι η αρχική – και μακράν η πιο κοινή – χρήση της πλατφόρμας. Η χρήση του Twitch αυξάνεται ραγδαία, με πάνω από έξι δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου που προβλήθηκαν στην πλατφόρμα κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021. Αυτό αντιπροσώπευε αύξηση 97% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο στο Penn State και το Dartmouth College θέλησε να κατανοήσει πώς η διαφήμιση στο Twitch, επηρεάζει τις επιθυμίες και τις αγοραστικές συνήθειες των θεατών. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, όσο αυξανόταν η δημοτικότητα του Twitch, τόσο περισσότερες ήταν και οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων και σνακ, όπως καραμέλες και ενεργειακά ποτά.

Η ερευνητική ομάδα στρατολόγησε 568 χρήστες του Twitch μέσω του ιστότοπου Reddit και διαπίστωσε ότι οι διαφημίσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitch μπορούν να οδηγήσουν σε λαχτάρα και αγορά τροφών φτωχών σε θρεπτικά συστατικά, στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες. Τα άτομα που είναι πολύ ευαίσθητα στη διαφήμιση και που περνούν πολλές ώρες την ημέρα στο Twitch μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στην αγορά τροφίμων που υπονομεύουν την υγεία τους. Το δεκαπέντε τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη ανέφεραν ότι ένιωσαν λαχτάρα για προϊόντα που είδαν να διαφημίζονται στο Twitch και το 8% ανέφερε ότι αγόρασε τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

«Μακροπρόθεσμα, η κατανόηση του ποιος επηρεάζεται περισσότερο από τις διαφημίσεις, θα μπορούσε να προωθήσει καλύτερη υγεία για τους παίκτες και όλους όσοι εκτίθενται στη διαφήμιση τροφίμων» δήλωσε ο Τράβις Μάστερσον,επίκουρος καθηγητής διατροφής και Broadhurst Καθηγητής Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας για τη Μελέτη Προαγωγής Υγείας και Πρόληψης Νοσημάτων του Penn State.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria