Η Βασίλισσα έτρωγε κάθε μέρα αυτό το φαγητό τα τελευταία 91 χρόνια - OlaDeka

Η Βασίλισσα έτρωγε κάθε μέρα αυτό το φαγητό τα τελευταία 91 χρόνια

Η καθημερινή και απλή γαστρονομική συνήθεια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η απώλεια της μακροβιότερης Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βυθίσει στο πένθος την Βρετανία και έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη έχει στραφεί στην Βασιλική οικογένεια: διαδοχή, το απαιτητικό σχέδιο της κηδείας αλλά και το παρελθόν της πιο γνωστής οικογένειας στον κόσμο. Στα 70 χρόνια που παρέμεινε στο θρόνο της η Ελισάβετ, συσκέφτηκε τετ α τετ με δεκατέσσερις εγχώριους πρωθυπουργούς, παρακολούθησε δεκαοχτώ εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και βίωσε αλλεπάλληλες κυβερνητικές αλλαγές. Συνάντησε αναρίθμητους ξένους ηγέτες – που στην πλειονότητά τους έχουν περάσει στη σφαίρα της λήθης.

Όμως ενώ η καθημερινότητά της Ελισάβετ ήταν πολυάσχολη και η ζωή της λαμπερή, σε ένα παρέμενε απλή: Στα γεύματά της. Το πρωινό περιελάμβανε οπωσδήποτε δημητριακά special K μαζί με τσάι Earl Grey ενώ το μεσημεριανό γεύμα είχε απλά πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο ή ψητό ψάρι.

Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι πρώην σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ που εργάστηκε για την Αυτή Μεγαλειότητα για 15 χρόνια, πρόσφατα αποκάλυψε ότι η δημοφιλής Βασίλισσα λάτρευε οτιδήποτε με σοκολάτα, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μαύρη και μάλιστα έχει κουτάκια με σοκολάτα στο δωμάτιό της, ενώ αγαπούσε πολύ και τα ροδάκινα.

Όμως υπάρχει και μία λιχουδιά που την άρχισε από όταν ήταν πέντε ετών και από τότε και για 91 χρόνια δεν την έχει αποχωριστεί ούτε για μία ημέρα! Ο λόγος για το σάντουιτς “Penny” με μαρμελάδα και βούτυρο στο οποίο παρέμεινε πιστή για όλη της βασιλική ζωή της. Ονομάζεται “Penny” γιατί έχει το μέγεθος μιας παλιάς αγγλικής πένας λέει ο Μακ Γκρέιντι.

Σύμφωνα με τον McGrady, η Ελισάβετ ζητούσε αυτό το σάντουιτς κάθε μέρα την ώρα του τσαγιού, ανεξάρτητα από το με ποιον τρώει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ψωμί, μαρμελάδα και βούτυρο αλλά εκείνη είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην μαρμελάδα από φράουλες.

Το αγαπημένο της ποτό

Ο Τομ Χανκς σε συνέντευξή του για την προώθηση της ταινίας “Elvis” την περασμένη άνοιξη είπε ότι το 2011 είχε παρακαθήσει σε δείπνο δίπλα στην Ελισάβετ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Τομ Χανκς είπε ότι παρατήρησε «με την άκρη του ματιού» έναν εργαζόμενο στο Παλάτι να τοποθετεί αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένα «ποτήρι νερό» ανάμεσα στον ίδιο και τη βασίλισσα.

«Αλλά δεν ήταν νερό» εξήγησε. «Ήταν ένα διαυγές υγρό και έτσι τόλμησα να ρωτήσω τη βασίλισσα: “Και ποιο είναι το κοκτέιλ της μεγαλειότητάς σας;”. Kαι μου είπε: “Ω, μαρτίνι”».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria