Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα - OlaDeka

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Η βιώσιμη λύση έχει σχεδιαστεί για τη σειρά κατεψυγμένων θαλασσινών Northcoast του σούπερ μάρκετ Iceland. Η συσκευασία που δημιούργησε η εταιρεία θεωρείται σημαντικό ορόσημο τόσο για τον στόχο της αλυσίδας για συσκευασίες χωρίς πλαστικό, όσο και για τον τομέα των κατεψυγμένων τροφίμων, καθώς αντιπροσωπεύει μία από τις πρώτες επιτυχημένες εφαρμογές χάρτινης εύκαμπτης συσκευασίας για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Ο Mark Armstrong, ειδικός συσκευασίας στην Iceland, σχολίασε στο Food and Drink Technology: «Όπως όλοι γνωρίζουν, είμαστε δυνατοί και περήφανοι για τις προοδευτικές ιδέες μας και τη δέσμευσή μας για συσκευασίες χωρίς πλαστικό σε όλα τα προϊόντα μας. Στο παρελθόν συνεργαστήκαμε με την Parkside σε μια επιτυχημένη προσπάθεια να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων μέσω μιας λύσης ταινίας lidding το 2017. Γνωρίζουμε όμως ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Καθώς το συναίσθημα των καταναλωτών συνεχίζει να αυξάνεται για κυκλικές λύσεις, είναι η τέλεια στιγμή να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια να μειώσουμε το περιττό πλαστικό στις συσκευασίες μας».

Τα προϊόντα αυτά, συσκευάζονταν και στο παρελθόν σε σακούλα LDPE, αλλά, μετά το έργο με το Parkside, πλέον συσκευάζονται σε μια ειδικά σχεδιασμένη ανακυκλώσιμη χάρτινη σακούλα με εξαιρετική αντοχή στα λίπη.

Το θερμοκολλήσιμο διάλυμα χαρτιού σχεδιάστηκε για να αντέχει τις δυσκολίες του ψύχους και της υγρασίας σε περιβάλλον κατάψυξης, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό έχει επιτευχθεί με τη δημιουργία εξαιρετικής δυνατότητας πώλησης θερμότητας και με τη χρήση μιας σειράς επιστρώσεων με βάση το νερό με υψηλή απόδοση φραγμού, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διασπώνται όταν επαναπολτοποιούνται στη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού.

Ο διευθυντής λογαριασμού πωλήσεων στο Parkside, Mark Shaw, δήλωσε: “Μέχρι πρόσφατα, η επίτευξη υψηλού επιπέδου αντοχής σε λίπη και ικανότητας θερμικής σφράγισης για κατεψυγμένα τρόφιμα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Συνήθως, ένα πλαστικό στρώμα όπως το πολυαιθυλένιο θα πρέπει να εξωθηθεί ή να πλαστικοποιηθεί στο χαρτί, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρεθεί κατά την ανακύκλωση μετά την κατανάλωση. Η κορυφαία τεχνολογία μας αφαιρεί την ανάγκη για πλαστικό και δίνει μια πραγματικά ανακυκλώσιμη λύση χαρτιού με το πρόσθετο πλεονέκτημα της υψηλής λειτουργικότητας φραγμού.”

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria