ΑΕΡΙΟ - Παρασκήνιο και τρικλοποδιές του ΔΕΣΦΑ στην Καστοριά και τη Δυτ. Μακεδονία - OlaDeka

ΑΕΡΙΟ – Παρασκήνιο και τρικλοποδιές του ΔΕΣΦΑ στην Καστοριά και τη Δυτ. Μακεδονία

Ο ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ…ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ

Δεν είναι γνωστός ο λόγος αλλά οι τελευταίες δημοσιεύσεις περί μελέτης που κρίνει συμφερότερη τη μεταφορά LNG με βυτία από τη Ρεβυθούσα παρά την απευθείας τροφοδοσία από τον αγωγό TAP (που οι περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνητικός βουλευτής, θεωρούν εξοργιστικά αστεία), απλά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που φτάνουν στο oladeka.com.

Σύμφωνα με αυτές, το τελευταίο διάστημα, μαίνεται ένας λανθάνων πόλεμος ανάμεσα σε ΔΕΣΦΑ, ΔΕΔΑ, και άλλων αρμοδίων φορέων και ο συναγερμός έχει χτυπήσει στην περιοχή μας για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η περίεργη κόντρα.

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς έχει ξεκινήσει διερευνητική προσπάθεια, έτσι ώστε να καταστεί γνωστό αυτό που συμβαίνει και να δοθεί λύση χωρίς να δημιουργηθούν «παρατράγουδα» κατά την εξέλιξη και πορεία των έργων κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καστοριά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο ΔΕΣΦΑ φαίνεται πως καθυστερεί την έναρξη εργασιών για τα έργα σταθμού αποσυμπίεσης ο οποίος θα τροφοδοτήσει το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ και αυτό ήδη μου δημιουργούσε υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήρθε και το δημοσίευμα περί συμφερότερου LNG και τα πράγματα σοβάρεψαν. Ήδη έχω απευθυνθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους ΔΕΣΦΑ, ΔΕΔΑ, ΡΑΕ για να ενημερωθώ αλλά και να προκαλέσω ευρεία συνάντηση από την οποία θα επιδιώξω να εξασφαλιστεί η ομαλή συνεργασία τους, χωρίς παρατράγουδα και να απομακρυνθούν πιθανές αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά στη διανομή φυσικού αερίου στην περιοχή μας σε τιμές που δεν θα είναι ακριβότερες από ότι πρέπει και γι αυτό αν χρειαστεί, θα φτάσω και στα κυβερνητικά γραφεία για να υπάρξει λογική διευθέτηση του ζητήματος» αναφέρει στο oladeka.com ο Ζήσης Τζηκαλάγιας ο οποίος κλείνει τη φράση του λέγοντας: «Εγώ ένα πράγμα τους είπα, δεν με ενδιαφέρει από που και πως θα το φέρετε, αρκεί να είναι το φθηνότερο. Αλλά είναι δυνατόν να είναι φθηνότερο εκείνο που θα έρχεται από τη ρεβυθούσα με ότι έξτρα κόστος συνεπάγεται αυτή η μεταφορά;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ και η ΔΕΔΑ βρίσκονται στο ίδιο «στρατόπεδο» με τον βουλευτή Καστοριάς και ακόμη κι αν δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, θεωρούν ότι η μεταφορά LNG σε σχέση με την άμεση απομάστευση από τον αγωγό TAP δεν μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα για την περιοχή και η θεωρία περί συμφερότερου LNG από το αέριο του TAP, δεν μπορεί παρά να είναι όντως ένα αστείο όπως το έχει χαρακτηρίσει και ο κ. Τζηκαλάγιας.

Στην αρχική της σελίδα η ΔΕΔΑ ακόμα και σήμερα, 09/08/22, εμφανίζει χάρτη όπου συνεχίζει να φαίνεται ότι η περιοχή μας θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο από τον TAP και όχι με περίεργες λύσεις τύπου LNG μεταφερόμενου από τη Ρεβυθούσα με βυτία. Αν όντως συνέφερε η τελευταία εκδοχή, δημιουργείται αυτόματα το αμείλικτο ερώτημα: Γιατί τόσα χρόνια δεν παρέχονταν η δυνατότητα να έχει φυσικό αέριο η Καστοριά με αυτόν τον τρόπο; Τώρα ήρθε σε κάποιων το μυαλό αυτή η…φαεινή ιδέα;

Όπως και να χει, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένονται εξελίξεις…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria