Ζ. Τζηκαλάγιας: «Θα ήταν αστείο να μεταφέρεται το φυσικό αέριο με άλλο τρόπο και όχι με τον αγωγό του TAP» - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας: «Θα ήταν αστείο να μεταφέρεται το φυσικό αέριο με άλλο τρόπο και όχι με τον αγωγό του TAP»

Ανάμεσα σε άλλα που ανέφερε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Χ. Νατσούλη, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, έβαλλε κατά της μελέτης σύμφωνα με την οποία προκρίνει ως αποτελεσματικότερη και τεχνικοοικονομικά αρτιότερη επιλογή ο ΔΕΣΦΑ τη λύση του «small scale LNG» για την τροφοδοσία των περιοχών της Πορειάς, του Περδίκκα και του Άσπρου στη Δυτική Μακεδονία έναντι αντίστοιχων “εξόδων” από τον αγωγό TAP.

Διαβάστε τι είπε:

«Επειδή δεν γίνεται να ταλαιπωρήσουμε άλλο τους πολίτες και να το φέρουμε γύρω-γύρω, να σας πω το εξής, ήδη επικοινώνησα με στελέχη του ΔΕΣΦΑ, μετέφερα την έντονη ανησυχία της κοινής γνώμης για τα δημοσιεύματα επαναλαμβάνω για τα δημοσιεύματα, ότι δεν θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο με έξοδο από το TAP στην Πορειά αλλά θα μεταφέρεται με φορτηγά, πριν από λίγο μιλούσα με την διευθύντρια επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ της διεμήνυσα ότι και εγώ και η Καστοριά δεν πρόκειται να αποδεχτούμε άλλες λύσεις σαν πρωτεύουσες για τον τρόπο που θα γίνεται η μεταφορά, Θα μιλήσω εντός της ημέρας και με τον διευθύνοντα σύμβουλο τον κύριο Καλλιγά, η θέση μου είναι ξεκάθαρη την οποία διεμήνυσα χθες και στον κ. Τσάκα της ΔΕΔΑ, που συμφωνεί και αυτός.

Μίλησα και με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού περιβάλλοντος αφού μίλησα πριν με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τον κύριο Παπαθανάση με τον οποίο τα συζήτησα αυτά, εξυπακούεται ότι θα ήταν αστείο να μεταφέρεται το φυσικό αέριο με άλλο τρόπο και όχι με τον αγωγό του TAP ο οποίος αγωγός φέρνει αζέρικο αέριο δεν είναι ρώσικο το αέριο.

Φυσικά και η κυβέρνηση και η εταιρείες οι τεχνικές οι οποίες δουλεύουν τα έργα που παίρνουν από το ελληνικό κράτος πρέπει να έχω Plan B και C για όλα τα ενδεχόμενα, για όλους τους κινδύνους κλπ. (…)

Όλα αυτά είναι μέσα στη συζήτηση, δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα, ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέχρι τέλος του 2023 θα μπορούν τα χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στους Μανιάκους να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.

Να είστε βέβαιοι ότι εγώ και άλλοι θα υπερασπιστούμε μαχητικά το αυτονόητο δικαίωμα να κατασκευαστεί ο σταθμός αποσυμπίεσης στην Πορειά και να γίνει όπως το προβλέπαμε. »

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria