Τι λέει ο Δήμαρχος Καστοριάς για την ανέγερση νέου ναού στο κέντρο της Καστοριάς; - OlaDeka

Τι λέει ο Δήμαρχος Καστοριάς για την ανέγερση νέου ναού στο κέντρο της Καστοριάς;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oladeka.com το θέμα της πρότασης του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικου έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα από την ανακοίνωση της επιστολής στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αρχική πρόταση διαφοροποιήθηκε

Η αρχική πρόταση που έφτασε στα αυτιά του Δημάρχου Καστοριάς, αφορούσε σε ένα μικρό εκκλησάκι – προσέξτε το τονίζουμε, ένα εκκλησάκι -.

Όταν ερωτήθηκε λοιπόν ο Γιάννης Κορεντσίδης για αυτό το εκκλησάκι ευγενικά ανέφερε ότι παρόλο που οι καιροί θέτουν άλλες προτεραιότητες, θα διερευνούσε το θέμα με τις τεχνικές υπηρεσίες και γενικά ότι προβλέπεται.

Η συνέχεια όμως, εξέπληξε και τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος έμαθε λίγο αργότερα, ότι η πρόταση αφορά στην ανέγερση ενός ναού και μάλιστα με συνοδευτικό εκθεσιακό επιπρόσθετο χώρο! Εκεί πιθανολογούμε πως ο Δήμαρχος αισθάνθηκε αρκετά…άβολα για να το πούμε όσο ευγενικά γίνεται.

Άλλο εκκλησάκι για ν’ ανάβουν οι τουρίστες ένα κεράκι και άλλο «ναός μνημειακής αρχιτεκτονικής στα μέτρα των βυζαντινών ναών που υπάρχουν στην πόλη…»

Πέρα λοιπόν από όλα τα άλλα προβλήματα που έπρεπε να ληφθούν υπόψιν (αξιολόγηση της αναγκαιότητας και της σκοπιμότητας, τεχνικές υπηρεσίες – νομιμότητα, χρονική συγκυρία, οικονομική κρίση κλπ), έσκασε σαν βόμβα στο Σκαπέρδειο Μέγαρο η…αναβάθμιση της αρχικής πρότασης που άλλαζε δραματικά τα δεδομένα και ένα αίτημα παραχώρησης χώρου για ένα…εκκλησάκι, μετατρέπονταν σε πρόταση για κάτι σχετικά μεγαλεπήβολο που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως μελλοντικό «διαμάντι» που μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης για την ανέγερση του θα γίνονταν και μεγάλο πανηγύρι!

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος Καστοριάς ζει ανάμεσα μας, ακούει, διαβάζει, βλέπει τι συμβαίνει γύρω του. Ένας λόγος που ψηφίζεται κάποιος για Δήμαρχος είναι κι αυτός, η επαφή δηλαδή με την πραγματικότητα που επηρεάζει και επηρεάζεται από τη ζωή της πόλης, του δήμου και των ανθρώπων του. Και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι τόσο ευνοϊκή για την σκέψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καστορίας…

Ακόμη κι αν είχε τον τρόπο να καταστήσει τελεσφόρο το όλο ζήτημα σύμφωνα με την πρόταση του, δυστυχώς σύμφωνα με την άποψη αυτοδιοικητικών και άλλων κύκλων, το…σενάριο κάηκε. Η πρωτοφανής, σφοδρή αντίδραση του κόσμου που πλέον φαίνεται πως δεν έχει και πολλές αντοχές, θεωρούν οι ίδιοι κύκλοι πως δεν αφήνουν περιθώρια.

Μόνο ένας πολιτικός αυτόχειρας πάει κόντρα σε μαζικές αντιδράσεις και προτάγματα του λαού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria