Τελιγιορίδου: Στο 7ημερο η κυβέρνηση της ΝΔ εξαίρεσε από τις κυρώσεις για τη Ρωσία τους εφοπλιστές. Για τη γούνα καλά 40 - OlaDeka

Τελιγιορίδου: Στο 7ημερο η κυβέρνηση της ΝΔ εξαίρεσε από τις κυρώσεις για τη Ρωσία τους εφοπλιστές. Για τη γούνα καλά 40

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Για τη γούνα καλά 40

Σε αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου στις 1/3/2022 σχετικά με το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων στον κλάδο της γουνοποιίας λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Υπουργείο προέβη σε μια γενικόλογη απάντηση με αναφορά σε προηγούμενα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω Covid-19 για τον κλάδο, χωρίς καμιά αναφορά σε νέα μέτρα, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει νέα μέτρα για τον κλάδο της γουνοποιίας που είναι καθαρά εξαγωγικός προς την Ρωσία, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κυρώσεις της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα ευνοεί τους Έλληνες εφοπλιστές, μετά από πρότασή της προς την ΕΕ, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από το εμπάργκο και θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταφέρουν πετρέλαιο σε τρίτες χώρες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Πρωθυπουργός υπεκφεύγοντας οποιαδήποτε δέσμευση λήψης μέτρων, στις 6 Απριλίου 2022 στη συνάντηση με φορείς του κλάδου της γουνοποιίας στη Σιάτιστα, δήλωνε πώς: «θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, δώστε μας μια βδομάδα». Το 7ήμερο πέρασε και σε αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ εξαίρεσε από τις κυρώσεις για τη Ρωσία τους εφοπλιστές. Για τη γούνα καλά 40.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria