Πανεύκολα palmie για την ημέρα των ερωτευμένων - OlaDeka

Πανεύκολα palmie για την ημέρα των ερωτευμένων

Τα παλμιέ σφολιάτας είναι υπέροχα τραγανά μπισκοτάκια με απεριόριστες παραλλαγές για αλμυρή ή γλυκιά γεύση και είναι το πιο εύκολο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε. Σε αυτή την εκδοχή για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου προετοιμάζονται με χρωματισμένη ζάχαρη και δίνουν μια νότα ρομαντισμού.

6 κουταλιές της σούπας κόκκινη ή ροζ ζάχαρη χρωματισμένη

1 συσκευασία (με 2 φύλλα σφολιάτας), ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

Πασπαλίστε 2 κουταλιές της σούπας χρωματισμένη ζάχαρη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ξεδιπλώστε προσεκτικά το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώστε το πάνω από τη ζάχαρη. Ανοίξτε προσεκτικά τη ζύμη με έναν πλάστη και σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με ένα πιρούνι απαλά το αυγό μαζί με το νερό για να ανακατευτούν. Με ένα πινέλο αλείψτε την επάνω πλευρά της σφολιάτας με το μίγμα αυγού και πασπαλίστε ομοιόμορφα 1 κουταλιά της σούπας από τη χρωματισμένη ζάχαρη. Τυλίξτε τις δύο πιο στενές, αντίθετες πλευρές προς το κέντρο, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα, καθώς αυτό θα είναι το κάτω μέρος της καρδιάς. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σκεπάστε τα μπαστούνια με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° C  και στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε από τα μπαστούνια ζύμης, φέτες πάχους 6 χιλιοστών περίπου και τοποθετήστε τα αραιά πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν ελαφρά. Φτιάξτε το σχήμα τους με τα χέρια σας , τσιμπώντας το κάτω μέρος τους για να μοιάζουν περισσότερο με καρδιές παρά με γυαλάκια. Ψήστε για 12 -15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ελέγχοντας τα στη βάση τους για να μην αρπάξουν. Αφήστε τα παλμιέ να κρυώσουν και απολαύστε!

Συμβουλή

Για να φτιάξετε χρωματιστή ζάχαρη, βάλτε μια ποσότητα ζάχαρης σε ένα βαζάκι με σφικτό καπάκι ή σε ένα σακουλάκι με κλείσιμο zip. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε, κλείστε το καπάκι ή σφραγίστε το zip και ανακινήστε δυνατά για 1 περίπου λεπτό. Εάν το χρώμα είναι πολύ απαλό, επαναλάβετε και προσαρμόστε με λίγες ακόμα σταγόνες χρώματος. Αφήστε τη ζάχαρη απλωμένη σε επίπεδη επιφάνεια να στεγνώσει για 15-20 λεπτά και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria