Κρανιός στο χαρτί, με λάδι εσπεριδοειδών και αρωματικά βότανα - OlaDeka

Κρανιός στο χαρτί, με λάδι εσπεριδοειδών και αρωματικά βότανα

Αυτό το πιάτο θα σας κερδίσει με την απλότητά στην εκτέλεσή του αλλά και με τα νόστιμα αρώματά του και τη σαγηνευτική του γεύση. Ο Κρανιός είναι ένα ψάρι με λευκή σάρκα, χυμώδες κρέας και με λεπτή και φίνα γεύση. Το μαγείρεμα μέσα σε λαδόκολλα διατηρεί τους χυμούς του και το κάνει πολύ τρυφερό, ιδανικό και για παιδιά.

Υλικά για τη συνταγή

2 φιλέτα κρανιού (ή μυλοκόπι, μαγιάτικο κτλ.)

1 πορτοκάλι (ή γκρέιπφρουτ), το ξύσμα

1 λεμόνι, το ξύσμα

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε ροδέλες

Αρωματικά βότανα της επιλογής σας (θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ματζουράνα)

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινήστε ετοιμάζοντας το αρωματικό λάδι εσπεριδοειδών. Πλύντε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι, σκουπίστε τα και σε ένα μικρό μπολ βάλτε το ξύσμα τους (χωρίς το λευκό μέρος), κατά προτίμηση τριμμένο σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε τη σκελίδα σκόρδου, τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και το ελαιόλαδο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε και την ποσότητα). Αλατοπιπερώστε το μίγμα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη .

Στη συνέχεια ετοιμάστε τα φιλέτα ψαριού. Πλύντε τα και στεγνώστε τα, ταμπονάροντας με χαρτί κουζίνας και απλώστε τα σε μερικά φύλλα λαδόκολλας, αρκετά μεγάλα για να τα τυλίξετε εντελώς. Στη συνέχεια μοιράστε το αρωματισμένο λάδι στα φιλέτα και κλείστε τη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα. Ψήστε τα φιλέτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 20 λεπτά. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό και συνοδέψτε με ψητά ή βραστά λαχανικά και πατατοσαλάτα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria