Αγρ. Σύλλογος Μακεδνός για νέα ΚΑΠ και NATURA: Δυστυχώς στην σημερινή συνάντηση κάποια δέσμευση από τον υφυπουργό δεν υπήρξε - OlaDeka

Αγρ. Σύλλογος Μακεδνός για νέα ΚΑΠ και NATURA: Δυστυχώς στην σημερινή συνάντηση κάποια δέσμευση από τον υφυπουργό δεν υπήρξε

Δελτίο τύπου αγροτικού συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός»

Τις τρεις τελευταίες ημέρες λόγω της τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό του ΥΠΑΑΤ αρκετοί μηλοπαραγωγοί επικοινώνησαν μαζί μας ώστε να ενημερωθούν για το πρόβλημα που προκύπτει από την αυτοματοποίηση των ελέγχων της νέας ΚΑΠ και της περιοχής Natura 2000.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας αλλά και τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι είμαστε σε επικοινωνία με το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που θα προκύψει, η «λύση» που έχουμε προτείνει μέχρι στιγμής είναι στο πλαίσιο πρότασης εφαρμογής του νόμου όπου αναφέρει:

ότι για τις περιοχές όπου τεκμηριωμένα διαπιστωθεί πίεση από ένα η περισσότερα χώροκατακτητικά είδη του σχετικού καταλόγου με προτεραιότητα στις γεωργικές εκτάσεις εντός των προστατευόμενων περιοχών ή και στις όμορες αυτών, καταρτίζεται ειδικό σχέδιο δράσης σε τοπικό ή ευρύτερο επίπεδο και οι εξ αυτού απορρέουσες υποχρεώσεις ενσωματώνονται στην ενισχυμένη αιρεσιμότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση το μέγεθος του προβλήματος από την οριοθέτηση η οποία υπάρχει μέχρι στιγμής φαίνεται στους χάρτες όπου παραθέτουμε με τον χαρακτηρισμό Νατούρα στην περιοχή της λίμνης της Καστοριάς.

Και δυστυχώς στην σημερινή συνάντηση κάποια δέσμευση από τον υφυπουργό δεν υπήρξε.

Με εκτίμηση 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός»

Μόσχος Θωμάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria