Πέντε πράγματα που κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις) - OlaDeka

Πέντε πράγματα που κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Πιθανότατα αφιερώνετε αρκετό χρόνο σκεπτόμενοι τη σωματική σας δύναμη, σκεπτόμενοι πώς μπορείτε να ασκηθείτε ή να τρώτε υγιεινά. Τι γίνεται όμως με την ψυχική σας δύναμη; Το να γίνεις ψυχικά ισχυρός, σύμφωνα με την ψυχολόγο και συγγραφέα, Έιμι Μόριν, σημαίνει ότι «διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σου με τρόπο που σε καθορίζει για επιτυχία στη ζωή».

Ναι, οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι έχουν άσχημες μέρες και βιώνουν αποτυχίες όπως όλοι οι άλλοι. Η διαφορά έγκειται στο πώς ανταποκρίνονται σε αυτά τα εμπόδια. Τα καλά νέα είναι ότι ο καθένας μπορεί να αναπτύξει την ψυχική του δύναμη.

Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει πέντε συνήθειες των ψυχικά ισχυρών ανθρώπων, τις οποίες μπορείς να αντιγράψεις.

1# Εστίασε σε εσένα. Είναι πιθανό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν πιο εύκολο από ποτέ. Ισως ένας από τους φίλους σου να μπήκε σε ένα καλό πανεπιστήμιο, ο άλλος φίλος σου να κάνει διακοπές στη Χαβάη και ένας άλλος φίλος σου να προσλήφθηκε στην Google. Το σημαντικό εδώ είναι να μην πέσεις στην παγίδα να συγκρίνεσαι με άλλους ή να υιοθετείς τον ορισμό της επιτυχίας που έχουν οι άλλοι. Αντί να επικεντρώνεσαι στο τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα, σκέψου τη δική σου ανάπτυξη και πώς μπορείς φέρεις μια θετική αλλαγή στον κόσμο.

2# Αγκάλιασε την αλλαγή. Για πολλούς ανθρώπους, οι ηλικίες από 18 έως 25 είναι όταν συμβαίνουν μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές της ζωής. Πολλοί νέοι φοιτούν στο πανεπιστήμιο, μετακομίζουν σε μια νέα πόλη, παίρνουν την πρώτη τους δουλειά πλήρους απασχόλησης και γίνονται ώριμοι ενήλικες κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ζωής. Αλλά η αλλαγή δεν είναι πάντα θετική ή εύκολη. Δες πως την βίωσε ο κόσμος συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Η αλλαγή είναι συχνά επώδυνη και αποπροσανατολιστική. Μέσα σε οποιοδήποτε σενάριο, κάνε τις κατάλληλες προσαρμογές και επεδίωξε μια δική σου θετική αλλαγή. Αναζητήστε μικρές ευκαιρίες για να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, όπως η διεξαγωγή συνομιλιών σταδιοδρομίας με επαγγελματίες που δεν έχετε συναντήσει ποτέ, η ενασχόληση με ένα νέο δημιουργικό χόμπι ή ο καθορισμός ενός challenging στόχου για τον εαυτό σας.

3# Επικεντρώσου περισσότερο στην πρόοδο, παρά στα αποτελέσματα. Από την σχολική ηλικία κιόλας, μαθαίνουμε να εστιάζουμε στα αποτελέσματα. Στους καλούς βαθμούς. Ενώ ο τελικός στόχος μπορεί να αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό κίνητρο, είναι επίσης σημαντικό να επικεντρωθείς στην πρόοδο που κάνεις. Χτίσε τις σωστές συνήθειες που θα σε οδηγήσουν εκεί που θες. Xτίζοντας θετικές συνήθειες, θα χτίσετε την ανθεκτικότητα όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και θα προετοιμαστείτε για την επιτυχία.

4# Μάθε από τα λάθη. Τα λάθη δεν είναι ευχάριστα, αλλά είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι. Είναι αναπόφευκτο να κάνετε λάθη, αλλά πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι μαθαίνετε από τα λάθη σας. Μια καλή συνήθεια είναι να καταγράφεις τα λάθη σου σε ένα σημειωματάριο, και τα χρήσιμα μαθήματα που πήρες από το κάθε ένα. Τα λάθη είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα της λήψης τολμηρών ενεργειών. Θα πρέπει επίσης να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να μάθετε από τα λάθη των άλλων μέσω των προσωπικών σας σχέσεων και μεντόρων, καθώς και μέσω βιβλίων, βίντεο και podcasts.

5# Προσέφερε υποστήριξη στους άλλους. Μία σοφή φράση λέει: «Μπορείτε να έχετε ό, τι θέλετε στη ζωή, αν απλά βοηθήσετε τους άλλους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν». Η προσθήκη αξίας στη ζωή άλλων ανθρώπων – στο σχολείο, στη δουλειά και στην προσωπική σας ζωή – θα βοηθήσει τους άλλους, αλλά και εσένα προσωπικά να πετύχεις τους στόχους σου. Η επιτυχία δεν επιτυγχάνεται μόνη της, ούτε και η ευτυχία. Προσπαθώντας να βοηθήσετε ενεργά τους άλλους και υποβαθμίζοντας το δικό σας «εγώ», θα χτίσετε θετικές σχέσεις που θα σας ωφελήσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria