Η γήρανση του εργατικού δυναμικού φέρνει τα ρομπότ στο προσκήνιο - OlaDeka

Η γήρανση του εργατικού δυναμικού φέρνει τα ρομπότ στο προσκήνιο

Μεγαλύτερη διείσδυση των ρομπότ στην παραγωγή φέρνει η γήρανση του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με έρευνα που εξέτασε τα δημογραφικά δεδομένα και την αυτοματοποίηση στη βιομηχανία σε 60 χώρες. Όπως προκύπτει ειδικότερα από την έρευνα, στις χώρες που παρατηρείται μεγαλύτερη γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού, καταγράφεται ταχύτερη στροφή στις έξυπνες μηχανές.

Οι μελετητές διαπίστωσαν μία σαφή σύνδεση ανάμεσα στο γηράσκον εργατικό δυναμικό (το οποίο ορίζεται ως η αναλογία των εργαζομένων άνω των 56 ετών προς εκείνους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 21-55 ετών) και στη χρήση των ρομπότ, ειδικά στη βιομηχανία.

Χώρες με πιο γηρασμένο ανθρώπινο δυναμικό όπως η Ν. Κορέα και η Γερμανία, παρουσιάζουν και τον ταχύτερο ρυθμό υιοθέτησης των ρομπότ στον κόσμο, όπως προκύπτει από την αναλογία ρομπότ ανά εργαζόμενο.

«Οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο τεχνολογικό πλεονέκτημα σε πολλούς τομείς – συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο καθηγητής Ντάρον Ατζέμογλου του Πανεπιστημίου ΜΙΤ που πραγματοποίησε την έρευνα από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. «Αλλά στα ρομπότ, η Γερμανία, η Ιαπωνία και πρόσφατα η Νότια Κορέα, είναι πιο μπροστά» πρόσθεσε ο ίδιος. Όπως είπε, από τις 15 κορυφαίες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, οι επτά εδρεύουν στην Ιαπωνία και οι επτά στη Γερμανία.

Reuters

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria