Αραχωβίτης -Τελιγιορίδου: Κλείσιμο της εταιρείας που νοθεύει τη φέτα τώρα - OlaDeka

Αραχωβίτης -Τελιγιορίδου: Κλείσιμο της εταιρείας που νοθεύει τη φέτα τώρα

Μετά την διαπιστωμένη  νοθεία στο ΠΟΠ προϊόν φέτα στο εξωτερικό, που δεν διαπιστώθηκε από ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά μετά από καταγγελίες ιδιωτών, δεν άργησε να διαπιστωθεί διάθεση νοθευμένης φέτας από την ίδια εταιρεία και στην ελληνική αγορά, πάλι μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιωτών, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν διερεύνησαν ως όφειλαν τα προϊόντα της εταιρίας που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν πως η εταιρεία είναι υπότροπος και υπονομεύει ένα εθνικό ΠΟΠ προϊόν με  παράνομες πρακτικές. Είναι σαφές πως η χρήση αγελαδινού γάλακτος κατά 70% για παραγωγή φέτας υποδηλώνει δόλια τήρηση ισοζυγίων παράδοσης και παραλαβής στο αιγοπρόβειο γάλα.

Μετά από αυτήν την υποτροπή η απάντηση της πολιτείας είναι μονόδρομος: το κλείσιμο της εταιρίας όπως επιβάλει η ΚΥΑ 838/51008/2019 και τη διαγραφή του παραβάτη από το μητρώο αγοραστών γάλακτος. 

Η φέτα είναι ένα εθνικό προϊόν και οφείλουμε όλοι να το προστατεύουμε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις επαναλαμβανόμενες παρανομίες εταιριών, προσπαθεί να τις ρίξει στα μαλακά.  Υποχρέωση  της πολιτείας είναι να προστατεύσει  τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές και όχι τους προσκείμενους σε αυτήν επιχειρηματίες. Η εφαρμογή της ΚΥΑ είναι επιβεβλημένη. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη υπονομεύει το εθνικό προϊόν προς όφελος των λίγων και κολλητών.

Γραφείο Τύπου

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria