Τελιγιορίδου: Κύριε Τζηκαλάγια είστε υπεύθυνος εσείς και η ΝΔ για την διάλυση του Μαθηματικού - OlaDeka

Τελιγιορίδου: Κύριε Τζηκαλάγια είστε υπεύθυνος εσείς και η ΝΔ για την διάλυση του Μαθηματικού

Διαβάζω την ανακοίνωσή του κ. Τζηκαλάγια πως στο Μαθηματικό Καστοριάς δεν πέρασαν πρωτοετείς φοιτητές επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ το “δημιούργησε πρόχειρα”. Αν ισχύει αυτό που ευθαρσώς επικαλείται, γιατί πέρσι εισήχθησαν 100 φοιτητές; Όσο κι αν προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο, φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ, με την δική του ψήφο, θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε το Μαθηματικό με 12 πρωτοετείς φοιτητές με στόχο την κατάργησή του. Εσείς κ Τζηκαλάγια και η ΝΔ είστε υπεύθυνοι για τη διάλυση του Μαθηματικού που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς άλλος.
Κύριε Τζηκαλάγια είστε υπεύθυνος εσείς και η ΝΔ για την διάλυση του Μαθηματικού όπως είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ και για την κατάργηση του τμήματος Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας στην Καστοριά και των δύο διετών τμημάτων.
Εσείς και η ΝΔ είστε συνυπεύθυνοι που στο τμήμα Ψηφιακών μέσων και Επικοινωνίας στην Καστοριά έμειναν κενές 150 θέσεις (από τις 238 θέσεις καλύφθηκαν οι 88) Είστε ταυτόχρονα και ψεύτης όταν λέτε πως στα άλλα δύο τμήματα υπήρχε κάλυψη 100%, γιατί και πάλι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έμειναν 10 κενές θέσεις στο τμήμα Πληροφορικής και 6 κενές θέσεις στο Οικονομικό τμήμα.
Κύριε Τζηκαλάγια εσείς και η ΝΔ είστε συνυπεύθυνοι συνολικά για την αποδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και την καρατόμηση 20.000 υποψηφίων από τα ΑΕΙ, με στόχο να δημιουργήσετε πελάτες για τα ιδιωτικά Κολλέγια. Νομίζετε πως μπορούν όλοι να πάνε τετραήμενο στην Αμερική για να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αμερικανικά πανεπιστήμια με τεράστιο οικονομικό κόστος όπως έκανε ο κ.Μητσοτάκης μόλις χθες, την ημέρα που απέκλειε το όνειρο χιλιάδων παιδιών από λαικές οικογένειες να σπουδάσουν;
Κε Τζηκαλάγια να σας ενημερώσω πως με την ψήφο σας εσείς και η ΝΔ “εκκενώσατε” τα 4 από τα 5 τμήματα δασολογίας αφήνοντάς τα χωρίς πρωτοετείς φοιτητές τη χρονιά που κάηκαν 1,2 εκ στρέμματα δασικού πλούτου. Να σας ενημερώσω επίσης πως στη Σχολή Ευελπίδων έμειναν κενές 103 θέσεις. Όσο για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης με την απαράδεκτη πολιτική σας δεν πέρασε ούτε ένας!
Αφήστε λοιπόν την προπαγάνδα και τον εμπαιγμό προς τους πολίτες.
Όλα αυτά τα κάνατε σε μια χρονιά που αποτέλεσε πρόκληση για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Αυτή τη χρονιά δείξατε εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ το ανάλγητο πρόσωπό σας με τη θέσπιση εξαιρετικά άδικων μεταρρυθμίσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατάργηση πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Επικράτεια και με την Ελάχιστη βάση εισαγωγής.
Τέλος σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς όλα τα παιδιά που διεκδίκησαν τους στόχους τους.
Πολλά συγχαρητήρια  αξίζουν σε όλους όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Πολλά συγχαρητήρια
όμως αξίζουν και σε όλους όσους παρά τις άριστες και καλές τους επιδόσεις λόγω των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων αποκλείστηκαν από την επιθυμητή θέση.
Σε αυτό το ταξίδι διεκδίκησης για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι αξιέπαινοι όλοι οι νέοι και οι νέες μας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, για την προσπάθεια και τον αγώνα τους, σε μια δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν και στήριξαν τα όνειρα και τους στόχους των παιδιών.
Είτε το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό είτε όχι, το μέλλον είναι στα χέρια της νεολαίας μας.
Διεκδικήστε το με δύναμη και σθένος έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Το αύριο είναι δικό σας.
Το αύριο δεν μπορεί να σας το στερήσει κανένας κύριος Τζηκαλάγιας και καμία ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως θα αποκαταστήσει την αδικία και θα στηρίξει την Πανεπιστημιακή κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας και της Καστοριάς επαναφέροντας τα τμήματα που δημιούργησε.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria