Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει! - OlaDeka

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!

Της Βίκης Τουτζιαράκη

Δικαίωση για τους λάτρεις στις σοκολάτας έρχεται με νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία η σοκολάτα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους μειώνοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Η έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη και το Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία και δημοσιεύθηκε στο FASEB Journal αναφέρει πως η κατανάλωση σοκολάτας νωρίς στην αρχή της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες στην εμμηνόπαυση οι οποίες κλήθηκαν να καταναλώσουν 100g σοκολάτας γάλακτος εντός 1 ώρας από τη στιγμή που ξύπνησαν και 1 ώρα πριν το βραδινό ύπνο για διάστημα 2 εβδομάδων. Η σοκολάτα περιείχε 18.1g κακάο σε κάθε μερίδα και προς έκπληξη πολλών η σοκολάτα που επιλέχθηκε ήταν γάλακτος με πολύ υψηλό θερμιδικό φορτίο, σε αντίθεση με τη μαύρη σοκολάτα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως δεν υπήρξε διαφορά στο βάρος των ατόμων, παρά την κατανάλωση σοκολάτας.

Η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και στην καύση του λίπους. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στα επίπεδα αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών στους καρπούς κακάο, που οδηγούν σε αύξηση οξείδωσης του λίπους.

«Τρώγοντας σοκολάτα το πρωί ή το βράδυ έχει διάφορες επιδράσεις στην πείνα και την όρεξη, την οξείδωση υποστρωμάτων, την πείνα γλυκόζης, την κοινότητα των μικροοργανισμών (σύνθεση και λειτουργία), στον ύπνο και στο θερμοκρασιακό ρυθμό» εξηγεί ο Frank A.J. L. Scheer, μέλος της ερευνητικής ομάδας και νευροεπιστήμονας με ειδίκευση στον ύπνο και στις διαταραχές κιρκαδιανού κύκλου

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν πως όχι μόνο ‘’τι’’ αλλά και ‘’πότε’’ τρώμε μπορεί να επιδράσει στους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του βάρους».

«Από τα αποτελέσματα φαίνεται οι γυναίκες να έχουν μειωμένο αίσθημα πείνας όταν καταναλώνουν σοκολάτα ενώ έχουν μειωμένη όρεξη για άλλα γλυκά άνευ σοκολάτας όταν η κατανάλωση γινόταν το βράδυ. Επιπρόσθετα, τα ημερήσια επίπεδα κορτιζόλης ήταν χαμηλότερα όταν η κατανάλωση σοκολάτας ήταν το πρωί σε σύγκριση με το βράδυ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria