Οι 10 καλύτερες συνταγές που είδαμε φέτος στο TikTok - OlaDeka

Οι 10 καλύτερες συνταγές που είδαμε φέτος στο TikTok

Το 2021 αποδεικνύεται η χρονιά του TikTok, όσον αφορά στις γαστρονομικές ανακαλύψεις. Η καραντίνα, που κάνει τον κόσμο να περνάει αρκετό χρόνο στην κουζίνα, αλλά και μπροστά στην οθόνη του κινητού, έδωσε το ιδανικότερο έναυσμα στην εφαρμογή για να εκτοξευθεί.

Γιατί μπορεί το TikTok να υπήρχε εδώ και μερικά χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα κατάφερε να γίνει τόσο δημοφιλές, τουλάχιστον στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, περίπου τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξεκίνησε και το πρώτο lockdwon, άρχισαν να γίνονται viral κάποια σχετικά με το φαγητό βίντεο που ανέβαιναν στο TikTok, συστήνοντας μας συνεχώς νέα food trends. Ποιος ξεχνάει τον καφέ dalgona και τα μίνι pancakes αντί δημητριακών, που είδαμε πέρυσι; Αυτά τα βίντεο γέμισαν τον -άφθονο- ελεύθερο χρόνο μας με σύντομες στιγμές μαγειρικών πειραματισμών και το ενδιαφέρον μας για νέες ανακαλύψεις, παραμένει αμείωτο.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς ωστόσο, φαίνεται σαν τον TikTok να απογειώνεται ως μέσο προβολής νέων food trends, καθώς εμφανίζονται όλο και περισσότερα μαγειρικά βίντεο, που αμέσως γίνονται viral. Για να τιμήσουμε τον ανεξίτηλο αντίκτυπο της εφαρμογής στην καθημερινότητά μας, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή food videos που έχουμε δει από την αρχή του 2021 μέχρι σήμερα.

1. Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια
Μπορεί να έχουμε δει δεκάδες προτάσεις για συνταγές στο TikTok, όμως σίγουρα η τάση με την ψητή φέτα, που εμφανίστηκε στις αρχές του 2021, ξεχωρίζει. Μάλιστα, κατάφερε να αυξήσει ακόμη και τη ζήτηση για το αγαπημένο ελληνικό τυρί σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συνταγή με ζυμαρικά, ντοματίνια και φέτα που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και είναι πεντανόστιμη.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

2. Οι πιο τραγανές πατάτες (χωρίς τηγάνισμα)
Ακολούθησε η συνταγή για τραγανές πατάτες, την αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Έτσι, δεν μας κάνει και τόσο εντύπωση ένα post του TikTok για τις τέλειες τραγανές πατάτες, που έγινε viral. Η χρήστης Aayeh γράφει στο ποστ της: «Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου». Η συνταγή της, λοιπόν, χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

3. Λαζάνια φούρνου… χωρίς λαζάνια
Λίγο μετά, εμφανίστηκε μία ακόμη συνταγή για ζυμαρικά, που αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τα κλασικά λαζάνια φούρνου. Μιλάμε για τα ramen lasagna (ράμεν λαζάνια), που στην ουσία δεν είναι άλλο από μία συνταγή με ζυμαρικά φούρνου με κόκκινη σάλτσα και τυριά (όπως η κλασική συνταγή για τα λαζάνια, δηλαδή), με τη διαφορά ότι αντί για λαζάνια χρησιμοποιούν νούντλς.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

4. Ψητή βρώμη
Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε ψητή βρώμη, την εύκολη και ευέλικτη τάση στο πρωινό και όχι μόνο. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει βρώμη που ανακατεύεται με διάφορα υλικά και μεταμορφώνεται σε διάφορες συνταγές, από μάφιν για να συνοδέψουμε τον καφέ μέχρι… τούρτα γενεθλίων.

Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ.

5. Vegan κοτόπουλο
Την πρώτη φορά που είδαμε το vegan κοτόπουλο να κάνει τον κύκλο του διαδικτύου, μας εξέπληξε. Καταρχάς, δεν είχαμε δει ξανά το αλεύρι να ξεπλένεται! Όπως αποδείχτηκε, αυτό που φτιάχτηκε στο βίντεο ήταν σεϊτάν, το vegan υποκατάστατο κρέατος που φτιάχνεται από αλεύρι και νερό, με τη ζύμη να ξεπλένεται με νερό τη ζύμη μέχρι να φύγουν οι κόκκοι άμυλου, αφήνοντας την κολλώδη, αδιάλυτη γλουτένη, σσαν μια ελαστική μάζα. Αν δεν έχετε ήδη δει το συγκεκριμένο βίντεο, στο τέλος μοιάζει όντως με κοτόπουλο!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

6. Ζυμαρικά κηρήθρα
Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, τα ζυμαρικά είναι η μεγάλη λατρεία του TikTok ή για την ακρίβεια των χρηστών του. Κάτι σχετικό με τους υδατάνθρακες και τις ατελείωτες παραλλαγές τους έλκει απίστευτα τους χρήστες της εφαρμογής, που αυτή τη φορά επιλέγουν να στήσουν όρθια τα λαζάνια μέσα σε φόρμα, δημιουργώντας ένα εφέ κηρήθρας.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

7. Ανθισμένη φοκάτσια
Για να είμαστε ειλικρινής η τάση «στολίσματος» της φοκάτσια, με λαχανικά και μυρωδικά να στήνονται σαν λουλούδια στην επιφάνεια του ψωμιού, δεν είναι φετινή. Τις «ανθισμένες» φοκάτσιες είχαμε δει να κάνουν εμφάνιση τους στο Instagram την περασμένη άνοιξη, εν μέσω της πρώτης καραντίνας. Φέτος όμως, βλέπουμε βίντεο με ανθισμένες φοκάτσιες στο TikTok, που εξακολουθούν να μας εντυπωσιάζουν με τα περίτεχνα σχέδια τους.

8. Τηγανητά αυγά με πέστο
Τα αυγά μας αρέσουν πάρα πολύ και γι αυτό, ψάχνουμε πάντα νέους τρόπους για να τα απολαμβάνουμε. Κάπου εδώ μπαίνει η χρήστης του TikTok @amywillichowski, που μας έδωσε τον τέλειο τρόπο για να αναβαθμίσουμε τα τηγανητά αυγά -πέστο βασιλικού. Δεν έχουμε παρά να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο που θα βάζαμε στο τηγάνι για τα αυγά με μία γενναιόδωρη κουταλιά πέστο και είμαστε έτοιμοι!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

9. Σκόρδο τουρσί
Σειρά στα viral food trends της εφαρμογής έχει ένα αναπάντεχο υλικό, το σκόρδο, που ως πικάντικο τουρσί προτείνεται για κατανάλωση ως σνακ! Το πικάντικο σκόρδο τουρσί έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνιση του στο TikTok, όταν η χρήστης @lalaleluu ανέβασε στον λογαριασμό της ένα βίντεο όπου τρώει σκελίδες από σκόρδο τουρσί με κουταλάκι απευθείας από το βάζο. «Μου αρέσει να τρώω το σκόρδο τουρσί έτσι, αλλά αποφάσισα ότι ήθελα να το νοστιμεύσω λίγο και έγινε τέλειο», σχολίασε η ίδια. Η συνταγή της μπορεί να πείσει και εσάς…

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

10. Σορμπέ μανταρίνι
Πρόκειται για την τελευταία μας ανακάλυψη, που φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό food trend. Τι μας προτείνει; Να κάνουμε το μανταρίνι σορμπέ, χωρίς κανένα άλλο υλικό πέρα από το ίδιο το φρούτο. Για την ακρίβεια, δεν έχουμε παρά να βάλουμε μανταρίνια στην καταψυξη και όταν παγώσουν καλά τα ξεφλουδίζουμε και υποτίθεται ότι έχουν γεύση σορμπέ. Βέβαια, πού θα βρούμε μανταρίνια τέτοια εποχή, είναι άλλη ιστορία.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Όπως καταλάβατε, αν και βρισκόμαστε μόλις στα μισά του 2021, το TikTok έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του ρεύμα, αναδεικνύοντας αρκετά food trends κάθε μήνα. Βέβαια, τα παραπάνω είναι μόνο μερικά που έχουμε ήδη δει και ξεχωρίσει στο Olivemagazine.gr, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Το σίγουρο είναι ότι το TikTok μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σύγχρονη μηχανή αναζήτησης και ανάδειξης γαστρονομικών ιδεών που μας κάνουν να ξεχνάμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις συνταγές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria