Διατροφή και παιδιά: Μια «δύσκολη» σχέση – Οδηγός «επιβίωσης» για γονείς! - OlaDeka

Διατροφή και παιδιά: Μια «δύσκολη» σχέση – Οδηγός «επιβίωσης» για γονείς!

«Η τροφή μου είναι το φάρμακό μου και το φάρμακό μου η τροφή μου», έλεγε ο Ιπποκράτης. Η τροφή προσφέρει γευστική απόλαυση, όμως παρέχει και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την καλή διατήρηση του οργανισμού. Τόσο οι διατροφικές μας συνήθειες όσο και τα χαρακτηριστικά των τροφίμων που καταναλώνουμε, επηρεάζουν την υγεία μας. Συνεπώς, η ανάγκη για κατανάλωση προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητα και τη θρεπτική αξία τους, γίνεται επιτακτική.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα παιδιά, η διατροφή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή και ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρήματα, οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτούνται από την παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας κατά την ενήλικη ζωή.

Club sandwich με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης, Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Άλλωστε, ο τρόπος ζωής των παιδιών και των εφήβων έχει αλλάξει σημαντικά, μετατοπίζοντας το παιχνίδι από την αλάνα, στα βιντεοπαιχνίδια και τον υπολογιστή. Επίσης, είναι πλέον μόδα η συνήθεια να προτιμάνε οι νεότεροι το έτοιμο, γρήγορο και πιο ανθυγιεινό φαγητό. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάποιος που μπορεί να «εκπαιδεύσει» τα παιδί στο «καλό» φαγητό, περιορίζοντας έτσι τους κινδύνους που ενέχει η παχυσαρκία για την υγεία τους, είναι ο γονιός.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία να τρώνε ποικιλία τροφών όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια, και κοτόπουλο που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν πολλά λιπαρά και θερμίδες. Ο καλύτερος τρόπος διατροφής είναι η μεσογειακή διατροφή η οποία προτείνεται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου ως η πιο υγιεινή.

Το κοτόπουλο συγκεκριμένα, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας για τη σύνθεση των ιστών, καθώς και σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για το αίμα και τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς του σώματος, αλλά και για την αποφυγή εμφάνισης αναιμίας. Η πρόσληψη κοτόπουλου και κρέατος με βάση τις συστάσεις, μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 1- και 3 φορές την εβδομάδα. Πέρα από το κύριο γεύμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό σαντουϊτσάκι για το παιδί την ώρα που ξοδεύει μπροστά στον υπολογιστή, το κινητό ή ένα βιβλίο ή για να πάρει το παιδί μαζί του στο σχολείο όταν με το καλό ανοίξουν. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για λαχταριστό club sandwich,  ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Εξαιρετική λύση για όλη την οικογένεια και για όσους αγαπούν ιδιαιτέρως το κρέας σερβιρισμένο με λαχανικά, είναι και ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι γεμιστό με φέτα και τομάτα σερβιρισμένο με πράσινη σαλάτα. 

Γιατί Ελαιοπουλάκι®: Το Ελαιοπουλάκι® δεν είναι ένα απλό κοτόπουλο. Είναι ένα μοναδικό κοτόπουλο που εκτρέφεται, σε ιδιόκτητες φάρμες στην Εύβοια, με 100% φυτικές τροφές, με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο, που συμβάλλουν στη μοναδική γεύση και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Άλλωστε, η ποιότητα των τροφίμων και τελικά της διατροφής μας, επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους που ξεκινάνε από τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές, αφορούν τις μεθόδους επεξεργασίας των τροφίμων και φτάνουν μέχρι τον τρόπο προετοιμασίας του φαγητού.

Το Ελαιοπουλάκι® αποτελεί πηγή Σεληνίου ενός ιχνοστοιχείου με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, και είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β3 και Βιταμίνη Β6, που μεταξύ άλλων, θωρακίζει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και ένα κοτόπουλο στον φούρνο μας «ενώνει» γευστικά! Το ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® είναι μια πρόταση για ένα τραπέζι εύκολο και ξεχωριστό ταυτόχρονα. Η χρυσαφένια του εμφάνιση και η μοναδική γεύση και υφή του θα σας εκπλήξουν. Για αυτό και οι αγαπημένοι σας θα το λατρέψουν. Και να είστε σίγουροι πως θα ξαφνιάσετε ευχάριστα μέχρι και τους πιο απαιτητικούς!

Το κοτόπουλο εξάλλου, είναι ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Πόσοι άλλωστε, έχουν μνήμες από κυριακάτικα τραπέζια με τη μυρωδιά από το φρεσκοψημένο κοτόπουλο να προσελκύει κάθε μέλος της οικογένειας γύρω από αυτό το τόσο λαχταριστό πιάτο; Και το Ελαιοπουλάκι® γέννημα θρέμμα Αγγελάκης είναι μια απολαυστική πρόταση που εξιτάρει τον ουρανίσκο σε κάθε μπουκιά! Γιατί είναι ένα κοτόπουλο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης από μια οικογένεια με αρχές, αξίες και σεβασμό στην παράδοση. Ακριβώς όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria