Γιατί να σταματήσεις να σκέφτεσαι προκαταβολικά - OlaDeka

Γιατί να σταματήσεις να σκέφτεσαι προκαταβολικά

Έχεις την τάση να προβληματίζεσαι και να ανησυχείς για το μέλλον και το τι θα φέρει; Σκέφτεσαι προκαταβολικά; Πλάθεις σενάρια κάθε φορά που κάτι σε ανησυχεί; Ακόμη και η μη άμεση απάντηση σε ένα μήνυμα είναι ικανή να σε οδηγήσει σε σκέψεις και εικασίες για το τι μπορεί να συμβαίνει; Όπως θα έχεις διαπιστώσει, η συνήθεια αυτή σε κουράζει ψυχικά ενώ δεν προσφέρει τίποτα αφού στην πραγματικότητα όσα μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή μας είναι πραγματικά ελάχιστα. Το Goddess.gr σου προτείνει μερικές τεχνικές για να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια. Ανησυχώντας για προβλήματα ανύπαρκτα και δυσκολίες που εικάζεις πως θα έρθουν δεν ελέγχεις στο ελάχιστο την κατάσταση. Ας δούμε με ποιο τρόπο μπορείς να σταματήσεις τις σκέψεις.

Πώς θα σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις;

  1. Δεν είναι όλα αρνητικά: Έχουμε πάντα την τάση να υποθέτουμε το χειρότερο και να σκεφτόμαστε το πιο άσχημο σενάριο. Προσπάθησε να το σκεφτείς κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη κάνει την εμφάνισή της.
  2. Τόνωσε την αυτοεκτίμησή σου: Μήπως το πρόβλημα εστιάζεται στη χαμηλή αυτοεκτίμηση που σε διακατέχει; Μήπως το πρόβλημα είναι ο φόβος της απόρριψης ή της αποτυχίας; Τι είναι πραγματικά αυτό που σε αγχώνει; Προσπάθησε να κάνεις την ενδοσκόπησή σου και να βρεις απαντήσεις. Μόνο βρίσκοντας τη ρίζα ενός προβλήματος είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις.
  3. Αντιμετώπισε την κατάσταση: Αντί να κάνεις εικασίες, ανάλαβε δράση και ρώτα ευθέως όλα όσα σε απασχολούν. Αντί να αφήνεις τις σκέψεις να στροβιλίζουν στο μυαλό σου, προσπάθησε να απαλλαγείς από τις αμφιβολίες, ρωτώντας ευθέως για όλα όσα σε απασχολούν. Όπως θα διαπιστώσεις, το πρόβλημα συνήθως είναι ανύπαρκτο και οι δυσκολίες στη φαντασία σου.

Γιατί να μη σκέφτεσαι προκαταβολικά;

  1. Αντίο άγχος: Το άγχος είναι ο υπαριθμόν 1 λόγος για να σταματήσεις να σκέφτεσαι προκαταβολικά. Η τακτική αυτή σου προσθέτει στρες και βλάπτει την υγεία σου, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Μη σκεπτόμενη προβλήματα που δεν υφίστανται θα σου προσφέρει άμεση ανακούφιση, ασφάλεια και ηρεμία αφού δε θα δημιουργείται αυτή η «θύελλα» σκέψεων μέσα στο μυαλό σου.
  2. Χτίζεις γερά θεμέλια στις σχέσεις σου: Οι σχέσεις φθείρονται όταν παρεισφρείουν αμφιβολίες. Διώχνοντας τις άσχημες σκέψεις και μιλώντας ανοιχτά χτίζεις γερά θεμέλια σε κάθε σχέση.
  3. Βελτιώνεις την αυτοεκτίμησή σου: Ενεργώντας διαφορετικά θα αισθανθείς μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό σου και θα μάθεις να μην επικεντρώνεσαι στο αρνητικό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria