Βρέχει… κεφτέδες! 23 επικές συνταγές - OlaDeka

Βρέχει… κεφτέδες! 23 επικές συνταγές

Τα αγαπημένα κεφτεδάκια της μαμάς ή της γιαγιάς ήταν το δικό σου νόστιμο μυστικό που κρυβόταν στο ταπεράκι που έπαιρνες μαζί σου στο σχολείο, τις εκδρομές ή την παραλία όταν ήσουν μικρός. Τα χρόνια πέρασαν αλλά οι αφράτες κρεατένιες (και όχι μόνο) μπαλίτσες συνεχίζουν να είναι σταθερή αξία για το γραφείο, τις μεζεδο-συνάξεις της παρέας, τα πάρτι και τις εκδρομές. Λάτρεις του κεφτέ λοιπόν πανηγυρίστε, οι παρακάτω επιλογές είναι αυστηρά για εσάς. Έχουμε και λέμε:

keftedakia-piperies-psi1

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές
H παράδοση θέλει τους κεφτέδες να τηγανίζονται πρώτα. Δεν έχει και πάντα δίκιο αφού αν τους μαγειρέψεις στη σάλτσα γίνονται μαλακοί σαν αφρός και φυσικά πιο υγιεινοί.

KEFTEDES

Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά και ως κυρίως γεύμα, συνοδεία μίας μερίδας πατάτες τηγανητές. Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.

keftedes-se-filo-kroustas-me-tzatziki

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια
Παραλλαγή των παλατιανών κεφτέδων, ένα ακόμη εξαιρετικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας. Εδώ οι κεφτέδες γίνονται από μίγμα τριών κιμάδων και ντύνονται με τραγανό φύλλο κρούστας πριν παναριστούν και τηγανιστούν. Θα τους συνοδεύσουμε με ένα αλλιώτικο τζατζίκι ενισχυμένο με τη σπιρτάδα από τα ραπανάκια.

KEFTEDES-TYLIGMENOI-SE-MELITZANES

Κεφτέδες σε πακέτα µελιτζάνας
Νόστιμοι και αφράτοι κεφτέδες, «πακεταρισμένοι» σε λεπτές φέτες μελιτζάνας. Εξαιρετικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

21120509_6312_kalabokokeftedes

Καλαμποκοκεφτέδες
Κεφτέδες με καλαμπόκι έχετε δοκιμάσει; Νόστιμοι, τραγανοί και μυρωδάτοι οι καλαμποκοκεφτέδες είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για ούζο, τσίπουρο και μπίρα.

keftedakia-me-saltsa-ntomatas

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Μια πολύ καλή εναλλακτική στα κλασικά μακαρόνια με κιμά είναι τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Εκτός από ζυμαρικά, βέβαια, συνοδεύονται εξαιρετικά και από ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

keftedakia-fournou--me-saltsa-ntomatas

Κεφτεδάκια σαν της γιαγιάς…
Αλλά λίγο πειραγμένα. Για καλό σκοπό πάντα, τους προσθέσαμε λίγο λουκάνικο, λίγο τυράκι, μπόλικο μαϊντανό και τα ψήσαμε στο φούρνο πριν τα ρίξουμε μέσα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας.

keftedakia_feta

Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Αν δεν σας αρέσει η φέτα χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει ωραία, όπως γραβιέρα, κασέρι, γκούντα ή ένταμ.

keftedes-giaourti-psi2

Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο
Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.

MELITZANOKEFTEDES-me-kima

Μελιτζανοκεφτέδες με κιμά µε ντιπ γιαουρτιού
Μεζές ασύγκριτης νοστιμιάς, με ένα δροσερό ντιπ και λευκό κρασί ταιριάζει απόλυτα στις παρεΐστικες μεσημεριανές ή απογευματινές σας φιλικές συγκεντρώσεις.

RIGANOKEFTEDES

Ριγανοκεφτέδες με ντοματένια σάλτσα
Περασµένοι τρεις – τέσσερις µαζί σε ξυλαράκια από ρίγανη. Τους πανάρετε πριν τους τηγανίσετε και τους σερβίρετε µαζί µε ντοµατένια σαλτσούλα.

boutakia-xanoumissas

Μπουτάκια της χανούμισσας
Αυτά τα παράξενα κεφτεδάκια της πολίτικης κουζίνας τα λένε έτσι γιατί είναι μακρουλά, αφράτα και ροδοκόκκινα σαν… γυναικείοι μηροί. Έτσι τουλάχιστον φάνηκαν στον μάγειρα που τα πρωτοδημιούργησε. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από νόστιμα, γι’ αυτό μην παραλείψετε να τα φτιάξετε κι εσείς…

Σε σάντουιτς

sandwitch-me-salata-k-keftedakia-IMG_0081

Κεφτεδάκια με κυπριακή πίτα και καλοκαιρινή, πολίτικη σαλάτα
Για ένα χορταστικό σνακ στο σπίτι, για το καλαθάκι του πικ νικ ή για ένα ελαφρύ σνακ που θα πάρετε μαζί σας στη θάλασσα, αυτά τα σάντουιτς θα γίνουν αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια.

santouits-me-keftedes

Σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί
Ακράδαντα πιστεύουμε πως το νοστιμότερο σάντουιτς το φτιάχνουν τα κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας, σε συνδυασμό με ένα- τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα- ψωμάκι, όπως η μπαγκέτα. Όλη η ελληνικότητα κλεισμένη σε ένα ψωμάκι, που τρώγεται ιδανικά μετά το μπάνιο, στην παραλία!

AGINARES-GEMISTES

Αγκινάρες γεμιστές
Το Μαρόκο είναι χώρα πλούσια σε παραγωγή αγκινάρας. Οι γεμιστές με αρνίσια κεφτεδάκια συμπεριλαμβάνονται στα παραδοσιακά πιάτα τους. Αν μαγειρευτούν στο πήλινο ταζίν η γεύση τους θα σάς απογειώσει!

Χωρίς κρέας

ntomatokeftedes

Ντοµατοκεφτέδες
Οι ντοµατοκεφτέδες ή αλλιώς ψευτοκεφτέδες, είναι οι παραδοσιακοί κεφτέδες της Σαντορίνης που γίνονται µε τα µικρά, σφιχτά και ώριµα, άνυδρα ντοµατάκια του νησιού µαζί µε µπόλικα αρωµατικά. Θα τους σερβίρετε για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο, χλιαρούς ή ζεστούς, γαρνιρισµένους µε καππαρόφυλλα.

mizithrpokeftedes

Μυζηθροκεφτέδες µε µάραθο
Η φρέσκια μαλακή μυζήθρα δίνει μια ασύγκριτη νοστιμιά σε αυτούς τους κεφτέδες που μεταξύ άλλων είναι ό,τι πρέπει και για ουζομεζές.

TARAMOSPANAKOKEFTEDES

Ταραμοσπανακοκεφτέδες
Με φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και σπανάκι οι περίφημοι ταραμοκεφτέδες είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσετε τον ταραμά. Ένας τσιπουρομεζές με τα όλα του σαν να λέμε…

kolokithokeftedes-ska2

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Καλοκαιρινός μυρωδάτος μεζές που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας.

PSAROKEFTEDES

Με ψάρι
Ψαροκεφτέδες με σκορδάτη παντζαροσαλάτα
Όταν οι κεφτέδες φτιάχνονται με ψάρι, αν μαγειρευτούν με μαστοριά, κερδίζουν ακόμα και όσους τα ψάρια δεν είναι το πιο δυνατό τους κομμάτι στο τραπέζι…

GAYROKEFTEDES

Γαυροκεφτέδες
Άλλη μια υπέροχη συνταγή για ψαροκεφτέδες… Μην λυπηθείτε τα φρέσκα μυρωδικά, βάλτε μπόλικα.

kroketes-mpakaliarou

Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί
Αφράτοι και τραγανοί, το μυστικό αυτών των κεφτέδων είναι να τους κάνετε με το κατεψυγμένο, ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που τρίβεται εύκολα και κοστίζει και φτηνότερα.

Με όσπρια

PEMPTH

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
Πικάντικοι και αρωματικοί ρεβιθοκεφτέδες, που συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria