Καστοριά - Κέντρο διερχομένων «υπόπτων» για κορονοϊό έχει γίνει το νοσοκομείο - Εστάλη κι άλλο δείγμα - OlaDeka

Καστοριά – Κέντρο διερχομένων «υπόπτων» για κορονοϊό έχει γίνει το νοσοκομείο – Εστάλη κι άλλο δείγμα

ΕΞΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΓΚΡΟΥΠ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ – ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ – ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ – ΕΣΤΑΛΗ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο τετραήμερο που πέρασε, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για εξετάσεις 3 άτομα του γκρουπ που ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, τα οποία παρουσίασαν συμπτώματα (βήχας). Ενώ αρχικά σήμανε συναγερμός και προετοιμάστηκε το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό για τη διαδικασία, τελικά σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ακυρώθηκε η λήψη δειγμάτων συστήνοντας στους πρώην εκδρομείς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν για την εξέλιξη της υγείας τους.

15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Παρόμοια ήταν και η κατάσταση με έναν 15χρονο μαθητή από το Άργος Ορεστικό που ήρθε σε επαφή με τους μαθητές οι οποίοι επέστρεψαν από την Ιταλία. Ο 15χρονος παρουσίασε πονόλαιμο και παρέμεινε στον θάλαμο απομόνωσης ολόκληρη νύχτα. Το πρωί όμως αποχώρησε χωρίς να υποβληθεί σε εξετάσεις πάλι με οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ…ΜΙΛΑΝΕΖΟΥΣ – ΕΣΤΑΛΗ ΔΕΙΓΜΑ

Σήμερα Παρασκευή, πάρθηκε δείγμα από άτομο που είχε επαφές με γουνοποιούς οι οποίοι επέστρεψαν από το Μιλάνο. Το συγκεκριμένο άτομο παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα ενώ τα δείγματα εστάλησαν στη Θεσσαλονίκη με την Biotrans (κάτι σαν κούριερ βιολογικού υλικού). Τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Σήμερα Παρασκευή όμως είχαμε και μία περίπτωση που μοιάζει με εκείνη της «φυγής» του πρώτου που πήγε στο νοσοκομείο αλλά μόλις του είπαν τι θα ακολουθήσει αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο, το έβαλε στα πόδια.. Σήμερα το απόγευμα λοιπόν καστοριανή που ήρθε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από το Μιλάνο, συνομίλησε με προσωπικό του ΕΟΔΥ από όπου της είπαν να μεταβεί στο νοσοκομείο Καστοριάς για να εξεταστεί. Η συγκεκριμένη κυρία όταν έμαθε από κοντά για το πως γίνεται η διαδικασία έχασε την υπομονή της και έφυγε!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όταν πρόκειται να εισαχθεί πιθανό κρούσμα στον θάλαμο απομόνωσης, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μόνο για να φορέσουν την ειδική στολή οι υπάλληλοι του ιατρικού προσωπικού χρειάζεται κάποιος χρόνος. Καλά είναι αν επισκεφτούν άλλοι συμπολίτες μας το νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο, να είναι προετοιμασμένοι μιας και η εν λόγω διαδικασία δε μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.

Τέλος άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δείγμα στάλθηκε για ακόμη δύο άτομα, ένα από μία μαθήτρια του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού που ήταν στην Ιταλία με την εκδρομή του σχολείου της και μία νέα γυναίκα που επέστρεψε από τα Ιεροσόλυμα. Και οι δύο παρουσίασαν πυρετό αλλά ευτυχώς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria