Η ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΣΠΑ, ΟΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ - OlaDeka

Η ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΣΠΑ, ΟΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Όταν ήρθαμε με τον Κλεισουριώτη άντρα μου στην Αμερική κάναμε γούνες

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή Happy Day του Alpha όταν ήρθαν στην Αμερική με τον άντρα της κ. Δέσπα που κατάγεται από την Κλεισούρα Καστοριάς, ασχολούνταν με την παραγωγή γούνας. Επειδή όμως οι καιροί άλλαξαν, έκανε αυτό που της άρεσε και με μεγάλη επιτυχία όπως αποδείχτηκε.

Οι Νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβίρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριάτικες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ. Στo Midtown του Μανχάταν, όλοι ξέρουν τη Μama Jo.

Η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση. To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast. 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria