Η Ιταλία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού - Διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα - OlaDeka

Η Ιταλία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού – Διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα

Η Ιταλία επιβεβαίωσε, το βράδυ της Πέμπτης (30/01), τα πρώτα δύο κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και εξαιτίας αυτών διακόπτεται και η αεροπορική σύνδεσή της με την Κίνα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, την Πέμπτη (30/01), και η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα διακόπτεται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόντε ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Είχαμε δύο ύποπτες περιπτώσεις και μόλις έχουμε λάβει νέες πληροφορίες. Έχουν επιβεβαιωθεί [οι περιπτώσεις]. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να απομονώσουμε αυτές τις δύο περιπτώσεις».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, πρόκειται για δύο τουρίστες που έφτασαν στη χώρα πριν από μερικές ημέρες.

Έτσι, η Ιταλία έγινε η 19η χώρα στον πλανήτη με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από την αρχή της εξάπλωσης του κορονοϊού, περισσότερες από 60 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε 19 χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων της Ταϊλάνδης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί πάνω από 7.000 κρούσματα και 170 θάνατοι σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά δεν έχει καταγραφεί κανένας νεκρός εκτός των συνόρων της ασιατικής χώρας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), νωρίτερα, σήμανε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria