Φυσικό αέριο: Στους επαΐοντες και στους εξωγήινους απαντούν τα έγγραφα - OlaDeka

Φυσικό αέριο: Στους επαΐοντες και στους εξωγήινους απαντούν τα έγγραφα

Επειδή στην περιοχή μας παίζεται τεράστιο «παιχνίδι» με το φυσικό αέριο  στις πλάτες των πολιτών, μάλλον πρέπει να κάνουμε ένα μάθημα επανάληψης σε όλους τους ανεπίδεκτους μαθήσεως που σε λίγο καιρό ο λαός θα τους «κόψει» στις εξετάσεις αν συνεχίσουν την ίδια τακτική. Γιατί σίγουρα όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει λέει ο λαός, αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο…

Λοιπόν για πάμε:

Η Δυτική Μακεδονία ΔΕΝ φαντάζονταν καν την δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου. Το παραδέχεται ο Γιώργος Δακής στις 6 Δεκ. 2017 (κάντε κλικ στον τίτλο):

ΔΑΚΗΣ: «Μα δεν υπήρχε φυσικό αέριο στη θητεία μου!»

 

Με την αρχική συμφωνία λοιπόν, η Δυτική Μακεδονία ΔΕΝ έπαιρνε φυσικό αέριο από τον TAP. Το παρακάτω έγγραφο με ημερομηνία 20/07/16, σφραγίζει τη δημιουργία των σταθμών απομάστευσης απ’ όπου θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου οι πόλεις της περιοχής μας. Το τρίτο σημείο διασύνδεσης είναι βέβαια η Ποριά Καστοριάς:

diakratiki

 

Σεπτέμβριος 2016 (κάντε κλικ):

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΠΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Κάποιοι (ακόμη και σήμερα) ισχυρίζονται ότι η Δυτική Μακεδονία έμενε συνεχώς εκτός στις διαδικασίες σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Εντέχνως και με περισσή πονηριά μπερδεύουν προγράμματα που οι άλλες τρεις περιφέρειες έχουν ξεκινήσει από το 2012 όταν ο Δακής και η Δυτική Μακεδονία ΔΕΝ ήξερε δεν γνώριζε τίποτα για το φυσικό αέριο!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΕΔΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΔΕΔΑ σε δημοσιογράφους: Το δημοσίευμά σας για τον αποκλεισμό της Καστοριάς είναι εντελώς λανθασμένο. Επαναδιατυπώστε!

 

«Το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ δομείται σε δύο στάδια ˙ το πρώτο στάδιο, αφορά στην κατασκευή Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου και στη σύνδεση καταναλωτών αποκλειστικά στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν σχεδιαστεί ήδη από το 2012 – 2013 και η ΔΕΠΑ από την εποχή εκείνη ήταν σε επαφή με τις εν λόγω Περιφέρειες για την υλοποίησή τους. Έτσι λοιπόν η επιλογή των περιοχών έγινε αφενός μεν επειδή είχαν αναμορφώσει τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 οπότε μπορούσαν να εντάξουν το έργο ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στους προϋπολογισμούς τους και αφετέρου δε διότι στις περιοχές αυτές υπήρχε η βασική υποδομή δικτύων Φυσικού Αερίου για την τροφοδότηση των αστικών ιστών των πόλεων.» 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

deda-2012

Στις 24 Νοεμβρίου του 2017 η ΔΕΔΑ αναφέρει στον Περιφερειάρχη ότι μετά τη μετατροπή των απλών βανοστασίων σε σημεία εξόδου Φ/Α για την περιοχή μας όλα προχωρούν κανονικά.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα μισά λεφτά της χρηματοδότησης του έργου θα δίνονταν από την ΔΕΔΑ αφού όμως πρώτα εξασφαλιστεί το άλλο μισό από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας. Στο παρακάτω έγγραφο,(στο τέλος) φαίνεται ότι και αυτό έχει εξασφαλιστεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Λίγο αργότερα βέβαια, θα έρθει μια ακόμη πιο ευχάριστη είδηση, όταν το ποσό αυτό (που θα έβγαινε από το ΠΕΠ της Περιφέρειας), δεν χρειάζεται να το «ξοδέψει» η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας αφού η κεντρική κυβέρνηση, πείθεται από τον Καρυπίδη να πληρώσει αυτή τον …λογαριασμό εντάσσοντας το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όπως φαίνεται στο 2ο έγγραφο που υπογράφει ο Χαρίτσης:

deda-se-karypidi-

 

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΡΙΤΣΗ :

1

2

 

TAP: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟΜΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ:

 

papalexandri

«Ο αγωγός TAP θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 10 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο, που θα προέρχονται από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, με δυνατότητα διπλασιασμού στα 20 δισ. σε επόμενο στάδιο και θα συνδέεται με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, όπου η χωρητικότητα της διασύνδεσης της θα είναι 3 δισ. κυβικά το χρόνο, ενώ θα υπάρχουν επίσης τρία σημεία εξόδου στην Καστοριά, την Κοζάνη και την Πέλλα για την τροφοδοσία των τοπικών αγορών με φυσικό αέριο.» Γενική διευθύντρια για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP στην Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή

20 η Δεκεμβρίου 2018- Η ΡΑΕ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε κι άλλα; Θα τα έχετε. Γιατί όσοι ακόμοι πολεμάνε το δίκαιο και την αλήθεια θα μας βρουν απέναντι.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας θέλουν φυσικό αέριο. Θέλουν φθηνή ενέργεια. Δεν πάει άλλο. Δεν μας νοιάζει ποιος θα κόψει την κορδέλα. Απλά φέρτε φυσικό αέριο στα σπίτια μας!

Όποιος ακούσια ή εκούσια μπερδεύει την τοπική κοινωνία με αισχρά ψέματα και μυθοπλασίες που εξυπηρετούν μικρόψυχα, ιδιοτελή, κομματικά ή άλλα συμφέροντα, θα έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση από τον κόσμο όταν αυτός ξυπνήσει. Και να στε σίγουροι. Η προσπάθεια του σκοταδισμού μπορεί να δρέπει καρπούς ακόμα, αλλά κάποια στιγμή οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια…και τότε, να δούμε ποια τρύπα θα σας κρύψει!

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΔΟΥΛΕΨΤΕ!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria