ΡΑΕ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ: ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ (ή η ιστορία του σουρδικού γκόλουμ) - OlaDeka

ΡΑΕ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ: ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ (ή η ιστορία του σουρδικού γκόλουμ)

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ energypress.gr – ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ #DOULEPSTE

Το σημερινό άρθρο του energypress.gr είναι ακόμη ένα δημοσίευμα που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα στον σχεδιασμό και τις διαδικασίες για την τροφοδότηση με φυσικό αέριο της Καστοριάς και των Γρεβενών. Ποτέ δεν υπήρξε κενό ενημέρωση και γνώσης για την έξοδο του Περδίκκα. Το μόνο που υπήρξε είναι ο παντζουρλισμός που δημιούργησε στο κοζανίτικο κονκλάβιο η ανακοίνωση του…ξαφνικού θανάτου για τον λιγνίτη. Αυτό έφερε τα πάνω κάτω στην κοιλάδα του Χάροουντεϊλ και τα σουρδικά ραντάρ χτύπησαν συναγερμό λυσσασμένα…Να ξεκαθαρίσουμε: Δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση από τα «αρνάκια», καστοριανούς και γρεβενιώτες για τη διάθεση φυσικού αερίου στην Κοζάνη και φυσικά στη Φλώρινα. Για την ακρίβεια όλοι εμείς το θεωρούμε φυσικό και αυτονόητο και μάλιστα αισθανόμαστε και κάπως ηλίθιοι που αναγκαζόμαστε λόγω των τελευταίων επικοινωνιακών απονενοημένων ακροβασιών από κάποιους ιθύνοντες, που ενώ δεν ξέρουν την τύφλα τους για το όλο ζήτημα, προσπάθησαν να διχάσουν (και αν δεν κατάφεραν να διχάσουν, έσπειραν για ακόμη μία φορά αν μη τι άλλο, τη σύγχυση) να μιλάμε για το ότι είναι απόλυτα λογικό να συνδεθεί ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία με αυτό το αγαθό της οικονομικής ενέργειας.

Κάποιοι όμως αδιαφορούσαν παγερά μέχρι πρότινος, ελέω τηλεθέρμανσης. Κανείς από τους ωφελούμενους της τηλεθερμαντικής θαλπωρής δεν ενδιαφέρονταν για το φυσικό αέριο. Και κάποια σουρδικά *γκόλουμ αφέθηκαν στον αέναο ρόλο που τους έχει χαράξει στην ψυχή η μοίρα ιστορικά, αναντάμ παπαντάμ…

-Να τρέξουν οι καστοριανοί, οι γρεβενιώτες…τι μας νοιάζει εμάς βρε αδερφέ! -γρύλιζαν πριν-

Τώρα όμως;

-Τώρα, λοιπόν αδέρφια, επειδή ο λιγνίτης μας τελειώνει, την κάτσαμε!

-Ε, -λέει και ο διπλανός-, τι φοβάσαι; Θα πάρουμε από το φυσικό αέριο που φέρνουν για τους μπέτσκες στην Καστοριά και τους βλάχους στα Γρεβενά! Τι σκας;

-Ναι αλλά, αυτοί το ‘χουν προχωρήσει το πράμα για τις περιοχές τους, η Ποριά είναι μπροστά, στα χαρτιά, στις μελέτες, στις χρηματοδοτήσεις σε όλα! Εμείς σαν να μην κάναμε το ίδιο για τον Περδίκκα, αφού κακά τα ψέματα το θέλαμε για μετά 50 χρόνια μόνο για τη ΔΕΗ! Ακόμη και η Φλώρινα κοιμήθηκε μαζί μας και δεν έβγαλε κιχ για φυσικό αέριο, αφού ήταν ήσυχη ότι θα πάρει τηλεθέρμανση!

-Και για αυτό υπάρχει λύση! -λέει ο πρώτος- θα πούμε ότι τίποτα δεν είναι έτοιμο, θα βάλουμε στο ίδιο καζάνι και τους καστοριανούς (αυτοί είναι ένα παράξενο είδος κάτι ανάμεσα σε γατάκια και αρνάκια – όλα τα δέχονται) και το έργο θα πάει για όλους μαζί από την αρχή. Στο τέλος θα τους φάμε στην στροφή όπως πάντα, παίρνοντας εμείς πρώτοι αέριο. Θα πούμε τίποτα δεν έγινε! Ο ΔΕΣΦΑ το άκουσε πρώτη φορά σήμερα, η ΔΕΔΑ έπαθε αμνησία, η ΡΑΕ αλλάζει όνομα και παίρνει ποντιακό, πτολεμαϊδιώτικο…

-Τι όνομα; ΓΙΩ-ΡΑΕ-ΚΑΣ;

– Όχι ρε! Πόντιος Πιλάτος!

Αμ δε!

Γιατί όλα έχουν και κάποια όρια, και η άγνοια και η δικαιολόγηση της με παραμύθια και πονηριά και οι σκοπιμότητες και…και…και…

Άκου λέει δεν ήξερε ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΔΑ! Και τι είναι αυτό ρε παλικάρια που μοστράρει ακόμη και σήμερα η ΔΕΠΑ στο επίσημο site της από πέρυσι τέτοιο καιρό:

depa

Δείτε και την ημερομηνία ανάρτησης:

1

Εκτός βέβαια αυτών των «σταγόνων» στον ωκεανό της αλήθειας, υπάρχει ένας σωρός άλλα ντοκουμέντα, δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Και για όποιον θέλει πραγματικά να μάθει τα πάντα, μπορεί να διαθέσει λίγο χρόνο και να ανατρέξει σε όλη τη κατα καιρούς ειδησεογραφία που έχει καταγράψει η πρόσφατη ιστορία της πορείας από το… ΔΕΝ δίνει φυσικό αέριο ο TAP (αφού είναι απλός αγωγός διέλευσης),  στην ανατροπή της διακρατικής συμφωνίας και στο ΝΑΙ, θα πάρει φυσικό αέριο ΚΑΙ η Δυτική Μακεδονία (ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ: #DOULEPSTE

Ακολουθεί το σημερινό άρθρο του energypress.gr που εκθέτει και «χαλάει» κόσμο:

«Γκαζώνουν… ΡΑΕ και ΔΕΣΦΑ για την απολιγνιτοποίηση – Στο ΕΣΦΑ το φυσικό αέριο του TAP για τις λιγνιτικές περιοχές της Μακεδονίας»

Η υπόθεση της απολιγνιτοποίησης δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ. Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης είναι δουλειά της κυβέρνησης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και των αρμόδιων εποπτικών αρχών και διαχειριστών της ενέργειας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ήδη δρομολογούν ενεργειακές λύσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των λιγνιτικών περιοχών θέτοντας τα θεμέλια μίας νέας αναπτυξιακής περιόδου.

Η ΡΑΕ από πέρυσι, είχε καλέσει τον ΔΕΣΦΑ ώστε να συμπεριλάβει στο 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και να χρηματοδοτήσει την πρόσβαση της Δυτικής Μακεδονίας στο καύσιμο της μεταβατικής περιόδου προς την πράσινη ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο ΔΕΣΦΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΡΑΕ και στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2029 εντάσσει την κατασκευή και διαχείριση των τριών εξόδων φυσικού αερίου από τον αγωγό TAP. Η διεθνής κοινοπραξία έχει συμφωνήσει για τη διάθεση καυσίμου στις περιοχές.

Όπως όλα δείχνουν οι τρεις έξοδοι θα είναι στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, της Καστοριάς και στις περιοχές της Νάουσας και Έδεσσας. Πηγές θέλουν ο προϋπολογισμός των έργων του Διαχειριστή να ανέρχεται στα 3 με 4 εκ. ευρώ.

Πέραν αυτών των δεσμεύσεων ο ΔΕΣΦΑ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης νωρίτερα, στην πρώτη τριετία, τα έργα των συμπιεστών στους Κήπους και τον Αμπελιά για την αποσυμφόρηση του συστήματος φυσικού αερίου.

Η ΡΑΕ αν ο Διαχειριστής υποβάλλει το τροποποιημένο πλάνο εντός του μήνα θα είναι σε θέση αμέσως να το δώσει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια προς τις αρχές του νέου έτους να ανάψει το πράσινο φως για το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ στη 10ετία 2020 – 2029.

*O Γκόλουμ (γεννήθηκε ως Σμίγκολ) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας από τα βιβλία του Τόλκιν. O Γκόλουμ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας του Τόλκιν, Το Χόμπιτ, και αργότερα παίζει κύριο ρόλο στα βιβλία της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

O Γκόλουμ είναι ένα Χόμπιτ το οποίο εξαιτίας της μακρόχρονης κατοχής του Ενός Δαχτυλιδιού με τα χρόνια μεταλλάχτηκε σωματικά και τρελάθηκε.

Πήρε το Δαχτυλίδι σχεδόν 500 χρόνια πρίν τα γεγονότα του Χόμπιτ, όταν ψάρευε με τον συγγενή του Ντίγκολ. Όταν ο Ντίγκολ βρήκε το Δαχτυλίδι στον πάτο ενός ποταμού ο Σμίγκολ το απαίτησε ως δώρο γενεθλίων. Όταν όμως ο Ντίγκολ αρνήθηκε, ο Σμίγκολ ήδη επηρεασμένος απ´ το Δαχτυλίδι, τον στραγγάλισε και το πήρε. Ο Σμίγκολ κατάφερε να συγκαλύψει το φονικό και επέστρεψε στην οικογένειά του. Όμως το Δαχτυλίδι είχε ήδη αρχίσει να τον διαφθείρει και η συμπεριφορά του είχε αρχίσει να αλλάζει. Οι συγγενείς του άρχισαν να τον αποκαλούν κοροιδευτικά Γκόλουμ, λόγω του περίεργου βήχα του. Τελικά είχε διαφθαρεί τόσο πολύ, πνευματικά και σωματικά, απ´ το Δαχτυλίδι που τον εκδίωξαν. Για αιώνες, μιας και το Δαχτυλίδι τον είχε κάνει αθάνατο, ο Γκόλουμ περιπλανιόταν στις ερημιές και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε, όπως ωμά ψάρια και Γκόμπλιν. Με τον καιρό ο Γκόλουμ ξέχασε την έλλογη φύση του και μετατράπηκε σε κτήνος. Απέκτησε επίσης σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, με την μία να εμφανίζεται καλόκαρδη και αφελής, σαν μικρό παιδί και την άλλη να είναι πονηρή, έξυπνη και κακιά. Επίσης του δημιουργήθηκε και μια αφύσικη λατρεία για το Ένα Δαχτυλίδι το οποίο αποκαλεί “πολύτιμό μου” (my precious). Τελικά κατέληξε στην σπηλιά κάτω απ’ τα Ομιχλώδη Όρη όπου και τον συνάντησε ο Μπίλμπο Μπάγκινς. Μιλάει με ασυνήθιστο τρόπο, συνήθως στο α’ πρόσωπο πληθυντικού αριθμού όταν αναφέρεται στον εαυτό του. Επίσης, χρησιμοποιεί παράγωγες λέξεις δικής του επινόησης παρόμοιες με τις αντίστοιχες. Για παράδειγμα, λέει “tricksy” αντί για tricky(= πονηρός). Συνήθως προσθέτει την κατάληξη -es στο τέλος των λέξεων στον πληθυντικό αριθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί λέξεις όπως “hobbitses” αντί για hobbits (= χόμπιτ) και “birdses” αντί για birds (=πουλιά). Εμφανίζεται στο lego dimenishios και στο lego the lord of the rings σαν παίκτης βιντεο παιχνίδια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria