Μήπως o ΔΕΣΦΑ είναι μαλωμένος με τη ΔΕΠΑ; - OlaDeka

Μήπως o ΔΕΣΦΑ είναι μαλωμένος με τη ΔΕΠΑ;

Ο θάνατος του λιγνίτη ενεργοποίησε Φλώρινα και Κοζάνη που μέχρι πρότινος αδιαφορούσαν παγερά για το φυσικό αέριο και άφηναν τους «φτωχούς» Καστοριανούς και Γρεβενιώτες να βγάλουν το φίδι απ΄την τρύπα

Με πολεμικές ιαχές κινδύνου από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς αλλά και δημοσιογράφους διαδόθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη σύνδεση των περιοχών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Σε αίθουσες συνεδριάσεων και δημοσιογραφικά desk, δαιμόνιοι πολιτικοί ερευνητές και ρεπορτερ – τσακάλια, έχουν ανακαλύψει τη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία (ή μήπως κωμωδία):

«Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ενεργειακών δήμων με τον ΔΕΣΦΑ την Τετάρτη το πρωί μετά από την απρόσμενη εξέλιξη της αναμονής του Περδίκκα, η οποία δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του διαχειριστή φυσικού αερίου.Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε από το ΔΕΣΦΑ η αρνητική αυτή εξέλιξη παρουσία των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας και εκπροσώπων του δήμου Αμυνταίου. Για να ενταχθεί πλέον ο Περδίκκας στο σχεδιασμό και να μην υπάρχει πρόβλημα στις διασυνδέσεις του φυσικού αερίου, τόσο σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, όσο και σε Αμύνταιο, Φλώρινα ζητούνται οι ποσότητες που θα καταναλωθούν, οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής.  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειες θα προχωρήσει σε διαβούλευση για την ένταξη της αναμονής του Περδίκκα στο σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ αναμένοντας τις προτάσεις μας. Να θυμίσουμε ότι έκτακτη σύσκεψη όλων των ενεργειακών δήμων είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου μετά από πρόκληση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Οι δήμαρχοι είχαν ενημερώθηκαν ότι βρίσκεται στον αέρα η αναμονή στον Περδίκκα και δεν έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό 2020-2029 του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις τηλεθερμάνσεις και τις διασυνδέσεις των πόλεων με το φυσικό αέριο.» (energypress)

Αυτά κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες από τοπικά μέσα τα οποία αναδημοσιεύονται και από άλλα του κέντρου.

Για δείτε όμως παρακάτω:

depa

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε με τον Περδίκκα; Αποκάλυψη – Η ίδια η ΔΕΠΑ λέει στο site της ότι έχει ήδη σχεδιάσει την ένταξη στο βανοστάσιο ΤΑΡ του Περδίκκα από τον Ιούλιο!

Δεν περιλαμβάνεται λέει o ΔΕΣΦΑ (η θυγατρική της ΔΕΠΑ) στον σχεδιασμό η αναμονή του Περδίκκα. Χμ…Μήπως o ΔΕΣΦΑ είναι μαλωμένος με τη μαμά -ΔΕΠΑ; Γιατί αν έκαναν τον κόπο να κάνουν ένα κλικ στο site δεύτερης ΕΔΩ θα διάβαζαν τα εξής:

«Η ΔΕΠΑ στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών που επιδιώκει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την περιοχή της, έχει ήδη σχεδιάσει και θα εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου στο βανοστάσιο GBV21 «Περδίκκας» του ΤΑΡ.
Με την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης θα είναι δυνατή η πλήρωση βυτίων τα οποία θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στις υφιστάμενες μονάδες τηλεθέρμανσης των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμύνταιου και Φλώρινας.
Ταυτόχρονα από τον ίδιο συμπιεστή θα μεταφέρεται το αέριο στην πόλη των Γρεβενών προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν από την εταιρεία ΔΕΔΑ Α.Ε. μέσω των οποίων θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο οι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές της πόλης.»
Έκπληξη; Καμία. Οι αρμόδιοι και οι άρχοντες μας, μάλλον ψάχνουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να εντοπίσουν ή να δημιουργήσουν πρόβλημα για τους δικούς τους λόγους, που ο πολίτης – μη γελιέστε- κάποια στιγμή θα τους καταλάβει και θα κινηθεί ανάλογα. Γιατί πρέπει να αντιληφθούν όλοι αυτοί ότι με μικροπολιτικές και κομματικά καραγκιοζιλίκια (για να μην μιλήσουμε για πιο «επικίνδυνες» και κολάσιμες εκδοχές ΕΔΩ) δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν μια κοινωνία που ζητά σαν μάνα εξ ουρανού τη λύση στην ενεργειακή φτώχεια από την οποία πλήττεται η περιοχή μας. Και μια που αναφερθήκαμε σε περιοχή, ας το σχολιάσουμε και αυτό. Μέχρι πρότινος, τουλάχιστον σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, μέχρι που σπάζαν πλάκα με τους «φτωχούς» Καστοριανούς και Γρεβενιώτες που αναγκάζονται να…πουλάν τα νεφρά τους κάθε χρόνο για να ζεστάνουν σπίτια και μαγαζιά. Γιατί στη Φλώρινα νόμιζαν ότι είχαν δέσει τον γάιδαρο της οσονούπω σύνδεσης με την τηλεθέρμανση, ενώ οι άλλες δύο περιοχές τον έχουν ήδη μαντρωμένο εδώ και χρόνια! Την ίδια στιγμή, η Καστοριά έβγαινε στους δρόμους για την τιμή του πετρελαίου, τα Γρεβενά σπάραζαν και παρακαλούσαν το Θεό (ακόμη το κάνουν) για μία οικονομικότερη λύση στο κόστος θέρμανσης. Οι κάτοικοι των άλλων όμως περιοχών ζούσαν μέσα στην απόλυτη ασφάλεια της πάμφθηνης τηλεθέρμανσης που η Πτολεμαΐδα – Κοζάνη διαθέτει και η Φλώρινα ανέμενε ότι θα πάρει.Και έρχεται η σαφέστατη δήλωση του πρωθυπουργού: «Ο λιγνίτης πέθανε αδέρφια!» Πάπαλα η τηλεθέρμανση με λιγνίτη και τα ανοιχτά παραθύρια το Χειμώνα!

Τώρα; Τώρα, είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε πανικό στους πολίτες! Τώρα θα πούμε ότι δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για αυτές τις περιοχές και την ένταξη τους στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου!, σκέφτηκαν κάποιοι… Πως το λένε οι ράπερς πάνω στη σκηνή; Κάντε λίγο φασαρία! Κάντε θόρυβοοο! Δεν σας ακούω!!!

Και έτσι ξεκίνησαν οι διαθέσιμοι με πηχυαίους και σπαρακτικούς τίτλους: «ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ» «ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ» «ΕΚΤΟΣ Ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ» «Στον Αέρα το Φυσικό Αέριο!» «Έρχεται η Δευτέρα παρουσία!»

Φίλοι κοζανίτες και φλωρινιώτες, welcome! Αγχωθήκατε; Κακώς, αφού υπάρχει το υδρογόνο, υπάρχει ο ιδιώτης. Περιμένετε…Όλα θα γίνουν…

Για να σοβαρευτούμε όμως και χωρίς καμία διάθεση δημιουργίας κλίματος ενδοπεριφερειακού πικαρίσματος, έχουμε να πούμε μόνο το εξής:

Βγάλτε όλοι το κομματικό πανωφόρι γιατί με αυτό δεν πρόκειται να ζεστάνετε ούτε τον κόρφο σας. Πετάξτε τις μπλε, πράσινες και βυσσινί παρωπίδες σας και κάντε ξεκάθαρο σε κάθε υπεύθυνο που ορίζει τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας, ότι αυτό το θέατρο με το φυσικό αέριο δεν το ανεχόμαστε άλλο. Ότι έγινε από τους προηγούμενους, έγινε και είναι καταγεγραμμένο. Ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι, να τσακιστούν και να κόψουν τον σβέρκο τους οι νυν και να το ολοκληρώσουν αφήνοντας στην άκρη πονηριές, τεμπελιές ή σκοπιμότητες. Και αφού η ΔΕΣΦΑ δηλώνει από τον προηγούμενο Ιούλιο όπως σας αποκαλύψαμε παραπάνω «…έχει ήδη σχεδιάσει και θα εντάξει…», τι περιμένουν οι νέοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες; Να τους κόψουν το βήχα και να τους πιέσουν ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΟΥΝ!

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! Εκτός κι αν δεν το θέλουμε. Τότε ας μπούμε και μεις στον θίασο και να συμμετάσχουμε στο έργο της μαύρης κωμωδίας που παίζουν στις πλάτες μας διαιρώντας εμάς και βασιλεύοντας αυτοί.

Υ/Γ Και μιας και μπήκαμε στα «αίματα» ας ρίξουμε και μια σπόντα – υπενθύμιση και τον σταθμό απομάστευσης στην Πορειά, γιατί μπορεί αύριο να μας βγάλουν κανά καινούριο φρούτο ότι δήθεν, ούτε η Πορειά περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του φυσικού αερίου…
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΦΑ 2017-2026   (κάντε κλικ για να το δείτε ολόκληρο ή δείτε τα στοιχεία που αφορούν στην Πορειά):

1

2

 

 

και για finale μια φρέσκια δήλωση του Παναγιώτη Κώττα:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria