Το φρούτο που προλαμβάνει τον καρκίνο και ωφελεί την καρδιά - OlaDeka

Το φρούτο που προλαμβάνει τον καρκίνο και ωφελεί την καρδιά

Ο μικρός καρπός είναι πλούσιος σε ρεσβερατόλη, ένα σημαντικό φυτοοιστρογόνο και έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία

Το σταφύλι είναι ένα από τα κατεξοχήν αυγουστιάτικα φρούτα, με τη γλυκόξινη γεύση του να αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό νοστιμιάς και υγείας. Γι’αυτό, άλλωστε, αποτελεί κι ένα εξαιρετικά αγαπημένο φρούτο, που όλοι έχουμε συνδυάσει με όμορφες καλοκαιρινές στιγμές.

Εκτός, όμως, από την ανεμελιά που το συνοδεύει, το σταφύλι διαθέτει και κάποιες ιδιότητες που το καθιστούν απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο μικρός αυτός καρπός είναι πλούσιος σε ρεσβερατόλη, ένα σημαντικό φυτοοιστρογόνο που βρίσκεται κυρίως στο φλούδι των κόκκινων σταφυλιών και έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία, από τα οποία ξεχωρίζει η αντικαρκινική του ιδιότητα.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο σταφύλι είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ συνδέονται και με την αντιμετώπιση διάφορων άλλων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές νόσοι και η εντερική υγεία. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που συνδέεται με την καλή όραση, ενώ το νερό που περιέχουν βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πιο αναλυτικά, το σταφύλι:

Αποτοξινώνει
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε κάλιο, νερό και λίγο νάτριο, στοιχεία που δημιουργούν ένα συνδυασμό που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Ένα μπολ με σταφύλια κάθε μέρα συμβάλλει στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού και στη καλύτερη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών.

Ρυθμίζει τον διαβήτη και προλαμβάνει το μεταβολικό σύνδρομο
Είναι ένα φρούτο που βοηθά στη σταδιακή απελευθέρωση των υδατανθράκων στο αίμα, πράγμα το οποίο συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Η παρουσία νερού και αντιοξειδωτικών, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες και τα μέταλλα, καθιστά την κατανάλωση σταφυλιών κάθε μέρα ιδανική για μια καλή φυσική κατάσταση και υγεία. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μεταβολικών συνδρόμων.

Προστατεύει το δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Η καθημερινή κατανάλωση αντιοξειδωτικών βοηθά στην καθυστέρηση του σχηματισμού ρυτίδων και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή που περιέχονται στα σταφύλια κάνουν το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και υγιές.

Προλαμβάνει τον καρκίνο
Αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στο σταφύλι βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που κυκλοφορούν στο σώμα. Επίσης, διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλλουν εξίσου στον περιορισμό της παραγωγής καρκινογόνων κυττάρων. Τέλος, η ρεσβερατόλη που βρίσκεται κυρίως στο φλούδι των κόκκινων σταφυλιών επιδρά ανασταλτικά στο σχηματισμό των επιβλαβών ελεύθερων ριζών.

Ωφελεί την καρδιά
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, τα σταφύλια έχουν συνδεθεί με τον αποτελεσματικό έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αφού μειώνει την ποσότητα νατρίου στο σώμα. Περιέχουν, επίσης, πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες κι έτσι βοηθούν την καρδιά να παραμείνει υγιής.

Αποτρέπει την εμφάνιση αλλεργιών
Οι πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των σταφυλιών θεωρείται ότι αποτρέπουν τις αλλεργικές αντιδράσεις καταστέλλοντας τα φλεγμονώδη κύτταρα. Αν είστε από τα άτομα που εμφανίζουν συχνά αλλεργικά συμπτώματα μια χούφτα σταφυλιών κάθε μέρα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria