Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι - OlaDeka

Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι

Μια εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη, απλά τέλεια τηγανιά με χοιρινό κρέας και πατατούλες,αρωματισμένη με θυμάρι. Μια συνταγή της Ν. Ισμύρνογλου απ” τη Πόλη, για να απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας τον απόλυτο μεζέ με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας αλλά και το τέλειο ορεκτικό. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερό θυμάρι (ή ρίγανη ή θρούμπι) τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του και τα τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο αν προτιμήσετε να τηγανίσετε τις πατάτες αντί να τις βράσετε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να βράσουν, χωρίς όμως να λιώσουν, και τις στραγγίζετε. Εναλλακτικά τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψαρονέφρι σε κύβους, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
  3. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγιού νερό και μαγειρεύετε για 3-4 λ. Ελέγχετε αν έχει γίνει το ψαρονέφρι, δηλ. αν δεν είναι καθόλου ροζ στο εσωτερικό του και αν δεν είναι έτοιμο προσθέτετε ελάχιστο ζεστό νερό και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις. Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι (ή ρίγανη ή θρούμπι) και το μαϊντανό ανακατεύετε απαλά για 10-15 δευτερόλεπτα και σερβίρετε αμέσως τη τηγανιά σας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria