Όμορφη κουζίνα, έξυπνη κουζίνα! - OlaDeka

Όμορφη κουζίνα, έξυπνη κουζίνα!

Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται πράγματα και καταστάσεις που θα ήθελαν να ζήσουν, αλλά η ζωή συνήθως έχει άλλη άποψη και μας οδηγεί αλλού, σε διαφορετικούς δρόμους και διαφορετικές συνθήκες.

Αυτό ισχύει και για τα μικρά, και για τα μεγάλα της ζωής μας.

Αλλού και αλλιώς ίσως θα θέλαμε να ζούμε, κι αλλού βρισκόμαστε. Άλλο σπίτι μπορεί να ονειρευόμαστε, σε άλλο μπορούμε αυτή τη δεδομένη στιγμή να ζούμε.

Ο χώρος αυτός του σπιτιού μας μπορεί να είναι περιορισμένος, ή παλαιάς κατασκευής, ή βεβαρυμμένος από το χρόνο. Και να μην έχουμε την άνεση να τον μετατρέψουμε σε αυτό που ενδεχομένως θα θέλαμε. Και επειδή η κουζίνα είναι ο πιο αγαπημένος και αντιπροσωπευτικός χώρος, όταν δεν υπάρχει ευελιξία στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση της, τότε πρέπει να ψάξει κανείς να βρει τις κατάλληλες λύσεις για τη λειτουργική και αισθητική μεταμόρφωση της. Πολλές φορές μπορεί να αρκεί η αλλαγή ή η μετακίνηση ενός επίπλου για να αλλάξει η χρηστικότητα του χώρου. Πολλές φορές οι πιο απλές ιδέες για κουζίνες μικρών διαστάσεων δεν απαιτούν ιδιαίτερες σχεδιαστικές ικανότητες, αλλά απλές και έξυπνες προσαρμογές.

Η προσθήκη ραφιών και ντουλαπιών, η αλλαγή διάταξης στην τοποθέτηση και το ύψος, μπορούν να αυξήσουν την λειτουργικότητα και να ομορφύνουν ταυτόχρονα, την κουζίνα σας.

Η αλλαγή, για παράδειγμα, στην τοποθέτηση του νεροχύτη, του πάγκου εργασίας και κάποιων ντουλαπιών, η αλλαγή στον τρόπο και τον χώρο αποθήκευσης των ηλεκτρικών συσκευών, μπορούν να αλλάξουν τελείως την εικόνα και να είναι  και πολύ λειτουργικά. Πολύ συχνά το “δεν χωράνε” που όλοι λέμε ειδικά για τα ντουλάπια και τους αποθηκευτικούς χώρους, ακόμη κι όταν πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων κουζίνες, είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης σε αντικείμενα, σκεύη, σερβίτσια κλπ. που όμως η χρήση τους είναι σπάνια και όσο και αν σας αρέσουν να τα βλέπετε, αυτή είναι μια πολυτέλεια απαγορευτική ιδιαίτερα για μικρούς χώρους.  Όλα γίνονται λοιπόν, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και μεράκι για να αλλάξουμε τον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού μας.

Και οπωσδήποτε καλή και εύστοχη επιλογή σε έπιπλα κουζίνας, ώστε να δέσουν αποτελεσματικά, αρμονικά και αισθητικά με τον χώρο μας και να δώσουν την ζεστασιά που οφείλει να έχει και την άνεση κινήσεων που χρειάζεται.

Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν πρέπει να είστε μόνοι σας! Υπάρχουν οι κατάλληλοι οδηγοί να σας βοηθήσουν στον σχεδιασμό και να σας προμηθεύσουν τα έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στο χώρο σας.

Σχεδιαστές και κατασκευαστές επίπλων στους οποίους άφοβα μπορείτε να απευθυνθείτε και να αναβαθμίσετε πλήρως τον προσωπικό σας χώρο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria