Πώς θα αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού - OlaDeka

Πώς θα αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθώντας μία υγιεινή διατροφή καθημερινά, κάποιες φορές είναι λογικό να υποκύψουν σε ανθυγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκά και να τα καταναλώσουν σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό είναι φυσιολογικό, εάν βέβαια δε συμβαίνει συστηματικά, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία και στην αύξηση του σωματικού βάρους. Το να καταναλώνει κάποιος μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού απ’ ό, τι χρειάζεται είναι πολλές φορές ένα συναισθηματικό πρόβλημα, και δεν το κάνει απαραίτητα λόγω της πείνας του. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει επανειλημμένως τη σημασία του πρωινού γεύματος. Το γεύμα αυτό είναι το σημαντικότερο της ημέρας, καθώς αν λαμβάνετε μία επαρκή ποσότητα υγιεινού φαγητού το πρωί, δε θα έχετε την ανάγκη να τρώτε συνέχεια όλη την υπόλοιπη ημέρα. Ιδανικά για το γεύμα αυτό επιλέξτε να καταναλώσετε φυτικές ίνες, όπως βρώμη και ξηρούς καρπούς και ξεχάστε τα λιπαρά και τα παχυντικά φαγητά.

Ως προέκταση του πρωινού γεύματος, η κατανάλωση φυτικών ινών προτείνεται και για την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας. Οι υγιεινές αυτές τροφές έχουν πολύ λίγες θερμίδες, είναι χορταστικές και προτείνονται ανεπιφύλακτα. Προσπαθήστε λοιπόν να εντάξετε στη διατροφή σας δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη σωματική και φυσική σας κατάσταση.

Το νερό αναμφισβήτητα ανήκει στους σύμμαχους της υγιεινής διατροφής. Αυτό επειδή έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και να περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Συχνά δε, παρατηρείται το φαινόμενο κάποιος να πεινάει ενώ στην πραγματικότητα διψάει και χρειάζεται νερό. Μην ξεχνάτε λοιπόν το πόσο σημαντικό είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι όλη τη μέρα. Στην προσπάθειά σας να καταναλώσετε περισσότερο νερό, πρόκειται να σας βοηθήσουν τα φίλτρα νερού, με τα οποία θα πίνετε καθαρό νερό χωρίς χλώριο και ανεπιθύμητα συστατικά για τον οργανισμό.

Ακόμα μία συμβουλή που μπορώ να σας δώσω, την οποία ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί, είναι να τοποθετείτε το φαγητό σας σε μικρότερου μεγέθους πιάτα, προκειμένου να τρώτε λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνες, προκύπτει ότι χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα, οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν έως 30% λιγότερο φαγητό. Εάν λοιπόν τρώτε σε ένα πιάτο το οποίο έχετε γεμίσει με φαγητό, υποχρεώνετε ενδεχομένως τον εαυτό σας να φάει περισσότερο από όσο έχει ανάγκη. Με τη χρήση μικρότερων πιάτων λοιπόν, το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί και δεν πρόκειται να καταναλώσετε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τρώτε αργά, προσπαθώντας να μασήσετε καλά την κάθε σας μπουκιά. Με τον τρόπο αυτό θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες αφού θα έχετε συνειδητοποιήσει όταν πρέπει ότι χορτάσατε. Παράλληλα, μην ξεχάσετε να παραμείνετε μακριά από το smart phone και την τηλεόραση, καθώς δε θα σας βοηθήσουν στην κατανάλωση των θερμίδων που έχετε ανάγκη για να χορτάσετε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria